Subaru Outback DIZEL (test)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
To je glavni minus - po mojem mnenju.
Navor je sicer res velik - večji kot pri bencinarju, ki ima reduktor. Vendar v praksi je vožnja z reduktorjem bolj privlačna. Vsaj za strme makadame, ki jih vozim. Mogoče za koga, ki ni toliko na makadamu, ni tako. Sicer pa bi avtu res dal pet zvezdic. Odličen in zanesljiv občutek.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zelo dober opis, nasploh zelo kvaliteten test. Tak način pisanja pogrešam pri mnogih drugih slovenskih moto revij. Še enkrat, pohvale!

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Hvala. Tudi mene dostikrat moti, da so testi napisani kar v tri dni. Brez nekih osebnih opažanj. Le golo prepisovanje podatkov.

Če bi imel več časa (ne samo nekaj ur), bi naredil še malo slikovnega materiala. Tako pa žal ... drugič.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pravilna opažanja imaš. Sam zaradi tega ne kupujem več motorevij. Vsi opisi so enaki, prepis podatkov iz knjižice, če pa že je test je pa glavna vez testa motor. Še ko družinski avto testirajo je važno, da ima xx+ konjev. Pa kdo kupuje družinski avto zato, da bo "dragal"? Da ne govorim o AM, ti so čist svoj kaliber.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Tudi sam že vrsto let ne kupujem teh revij. Naj gredo nekam - najprej jih povabijo na predstavitve, kjer jim lezejo v rit, jih pogostijo in založijo z reklamnim materialom. Potem jim za lep čas posodijo avto, da se "preseravajo" pred znanci ...
Pri članku pa na hitro napišejo nekaj stavkov.

Saj verjamem, da kdaj kdo nima svojega dne za pisanje. In tudi za vse zgornje ne velja. Vendar je tako v večini primerov.

Tako kot si rekel - začnejo pri družinskem avtu in naštevajo stvari, ki nimajo prav nobenega pomena za uporabnike. Takšen uporabnik potrebuje druge podatke - kako se sedi zadaj, kako se čistijo sedeži po bruhanju
grims-1.gif
, kako se vstopa v vozilo, če imaš v roki kup igrač, kako je dosegljivo to ali ono, koliko si umažeš hlače, ko greš ven ...
Najprej bi postavil zanesljivost in delovanje osnovnih sklopov, potem uporabnost (sploh tukaj vsi padejo na izpitu), nato pa drobnarije, bonbončki ...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Če te to veseli (kar očitno te), pošlji prošnjo za zaposlitev na AM, AFM, AF, SiOL,......

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Zanimivo - so me že enkrat na Siolu pobarali. Ampak so hoteli polno zaposlitev ... toliko časa pa poleg sedanje službe vendarle nimam
pozdrav.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Da uporabim kar isto temo...

Ima slučajno kdo Subaru Outback - seveda ne-dizel. Malo gledam za 2,5 bencinarji BI-FUEL; po možnosti avtomatik. Ti avti naj bi se kar precej prodajali in sicer. Gledam za rabljenimi in ponudba pri nas ni prav velika. Trenutno se ponuja en na prvi pogled zanimiv (http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2300923#) a žal nima avtomatskega menjalnika.

Torej... izkušnje, predlogi, kritike, pohvale.
In pa, če ima kdo info... če bi ga recimo našel v nemčiji - koliko potem stane, da mi ga en pripelje sem, uredi dokumentacijo... Nemška cena + ?%; Nemška cena ?€

Hvala vnaprej...

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Hojla - najbolje, da skočiš z istim vprašanjem na Subaru forum.

Ma ja... lani, ko sem pogledoval za istim avtom tam nisem dobil nobenega odgovora razen ponudbe enega starega outbacka za prenapihnjeno ceno. Zato sem sedaj, ko sem obudil idejo, poizkusil tu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-391
113
ah zakaj avtomatik? avtomatiki niso uredu! lahko imaš drage probleme! Jest bi raje kupil z navadnim menjalnikom! Imaš pa na forumu tud kakšnega lastnika, sicer ne tok novega, se mi zdi.... No, sej, mogoče so pri teh novih že zrihtali menjalnike, da so boljši... Vpraši pri kakšnem subarujevem mehaniku kaj se jim zdi!

jah cene iz tujine so: začasne tablice, homologacija, davka ni treba plačat, ker si ga že v nemčiji...
če bi ti ga en pripeljal sem, na prikolici, pomoje ni dost razlike v ceni! Pa tud drugač, poglej na mobile.de, kjer je vsaj izbira večja, cena pa ni nujno nižja....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
DDV ti pri nas res ni treba plačat saj ga boš plačal že v Nemčiji, boš pa moral plačat DMV (v tvojem primeru od 7-9% glede na ceno ampak odvisno v kateri rang padeš), 100€ homologacije ter 100€ za začasne tablice..

Lp

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Sam sem imel (Subaruja) avtomatika in sem bil z njim zadovoljen. Subarujev ni ravno najsodobnejši, je pa zagotovo zanesljiv, saj dokaj podobnega uporabljajo tudi sedaj.
Edino nerodno je, da je po klancu navzdol premalo zaviranja. Mene je to precej motilo, sicer pa ni problema.
In seveda - avtomatik pri Subaruju nima reduktorja - ima pač konverter navora in imaš na voljo ves navor tudi pri povsem počasni vožnji. Vožnja v klanec (recimo po strmem makadamu) je z avtomatikom zagotovo bolj udobna - iz lastnih izkušenj.

Sicer so Subaruji med najbolj zanesljivimi vozili, imajo dobro lego, miren tek motorja, odličen pogon ...
So pa pri nekaterih stvareh (vsaj) malo čudaški ali vsaj neobičajni. Velika večina uporabnikov je zelo zadovoljnih. Še vseeno pa mislim, da se največ izve na Subaru forumu. Seveda morajo vprašanja konkretna, saj je na splošna preveč pisanja
evil.gif

Precej vozil je iz tujine - če nič drugega, je izbira večja.