Stvar ki se segreje v roki

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

http://en.wikipedia.org/wiki/Heating_pad

Ne, ni se treba premikat... tisti kovanec sproži vibracije, ki sprožijo kristalizacijo (od koder pride toplota) in to je to. Ampak stvar ni tako zelo uporabna, kot izgleda na prvi pogled.

1. Kratek čas delovanja. 1-2 uri maksimalno... pri čemer se večina toplote sprosti v prvih 10 minutah... potem je pa samo še malo toplo. Skratka... zelo neenakomerno.

2. Debelina 5-10mm preprečuje, da bi zadevo enostavno vložil v čevlje ali kam, kjer je bolj malo prostora.

Osebno imam raje grelce na osnovi železovega oksida, ki so tanjši in delujejo veliko bolj enakomerno in predvsem daljši čas (tudi do 10ur). Je pa slabost, da so za enkratno uporabo in so neuporabni na višinah nad 3000m (premalo kisika).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Osebno imam raje grelce na osnovi železovega oksida, ki so tanjši in delujejo veliko bolj enakomerno in predvsem daljši čas (tudi do 10ur). Je pa slabost, da so za enkratno uporabo in so neuporabni na višinah nad 3000m (premalo kisika).

Tole kolega išče že nekaj časa pa ne dobi.

Kje se da nabavit?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lovec / Iglusport / Promontana / Hervis

Nekako v tem vrstnem redu... potem mi pa zmanjka idej.

Sem gledal podobno zadevo v "us army lunch" paketih. Si dal noter tisto vrečko hrane, prepognil in dobil kuhano kosilo
grin1.gif
v 1min.

(svetlo-zelena vrečka)

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Jest sm to dubu k so mel jegrmaistr party. Sam una je rekla, da to lahko sam 3x uporabiš. Do sedaj sem 1x. Je pa fajn za nas kadilce, da nas sej neki greje
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Heating_pad

Ne, ni se treba premikat... tisti kovanec sproži vibracije, ki sprožijo kristalizacijo (od koder pride toplota) in to je to. Ampak stvar ni tako zelo uporabna, kot izgleda na prvi pogled.

1. Kratek čas delovanja. 1-2 uri maksimalno... pri čemer se večina toplote sprosti v prvih 10 minutah... potem je pa samo še malo toplo. Skratka... zelo neenakomerno.

2. Debelina 5-10mm preprečuje, da bi zadevo enostavno vložil v čevlje ali kam, kjer je bolj malo prostora.

Za v čevlje (konkretno takrat še pancerje) sem imel baterijske grelce... grelec je bil nameščen v steljko čevlja, pod prste oz. blazinico za prsti. Trajalo ni dolgo, ampak je pa lahko kar zakurilo...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Za enkratno uporabo prodajajo tudi na črpalkah OMV. Ne vem če na vseh, večje pa zagotov imajo nekje blizu blagajne.
Videl sem dve verziji, za v čevlje in rokavice. V vsaki pakungi je par blazinic, a lahko vzameš ven eno po eno. Ko vzameš iz mebalaže se začne greti, drži pa več ur. Tista za v rokavice naj bi držala 5, 6 ur.