Študentski bančni računi

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Živjo

Kje imate vse odprt račun, kot študent?
Jest ga imam pri NLB pa bi odpru še en račun na drugi banki, samo na kateri so stroški vodenja brezplačni, dviganje gotovine, ....
Glede na to, da imam v radiu 20 km naslednje banke (Gorenjska banka, Abanka, NLB, Deželna banka....)
Samo pri Deželni banki lahko na katerem koli bankomatu dvigaš brezplačno gotovino

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Jst mam tudi pri NLB, usput pa še pri Sparkasse
smirk-1.gif
samo najbrš nimaš nikjer v bližini?? Zelo priporočam, dvigovavnje zastonj, tut tujina (EU) itd..
Edini strošek imam zaradi certifikata da lahko uporabljam net.stik. Sm ga pa slučajno tm odprl, ker so mel kos m bil še na faksu ene akcije, dals o starih 5.000 na račun pa vse zastonj vodnje itd. Tako da mam zdej to kartico lih tolk če grem vn da je par deset eur gor.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Np jst sm napisal kaj je v praksi ok, najbrš ti pa pač ne odgovarja ker nimaš poslovalnice v bližini. O ostalih banka bodo drugi povedali, priporočam pa ogled spletnih strani določenih bank, kjer imaš sve pogoje, cene napisane da se lažje orinetiraš.

Raj eno manjšo oz tujo banko, da te na bankomatih ne curijo
zmaga.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Jaz, če dvignem na drugem bankomatu, ki ni last NLB-ja mi zračunajo provizije 0.47 evra.
Pa recimo, da greš 2x na teden na bankomat to znese skoraj 4 evre oz. 2 evra, če greš enkrat na teden.

Vsekakor iščem tako banko, ki bi imela brezplačno dvigovanje gotovine na katerm koli bankomatu. Zaenkrat je Deželna banka tista ne vem pa, če obstaja še kakšna druga ugodna.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Jaz, če dvignem na drugem bankomatu, ki ni last NLB-ja mi zračunajo provizije 0.47 evra.
Pa recimo, da greš 2x na teden na bankomat to znese skoraj 4 evre oz. 2 evra, če greš enkrat na teden.

Vsekakor iščem tako banko, ki bi imela brezplačno dvigovanje gotovine na katerm koli bankomatu. Zaenkrat je Deželna banka tista ne vem pa, če obstaja še kakšna druga ugodna.

Popolnoma razumljivo, zato sm ti tudi takoj napisal, da je pri Sprakasse zastonj dvig
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
Unicredit, dvig po celi EU zastonj bilo kateri bankomat, pa še na Hrvaškem Zagrebška banka (prav tako unicredit) in v Bosni Unicredit. Pa velja tudi za malo starejše.neštudete.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
pa še prek njihove e-banke in telefonskega centra lahk veliko urejaš. poslovalnice skoraj ne rabiš

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Res? No tega ne poznam, jih toliko ne uporabljam, sem pred leti leti ravno iz 5000 razlogov tam odprl račun in sem prav storil
wink-1.gif

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Sparkasse itak. Frehnih NKBM-ovcev imam že pun kufer. Pa njihovih limitov pa zaračunavanja bankaneta za vsak klinac, tehničnih težav in 456678 telefonskih številk za oni pa oni sektor.

Sparkasse - Ena številka, brez kompliciranja do Mastercarda, ni provizije na bankomatih, zastonj elektronsko bančništvo, napreden web vmesnik , hitra in učinkovita pomoč in predvsem prijaznost... zame je to prva banka, na drugo mesto bi dal SKB, kar se študentskega računa tiče. Nerodno je sam, če se ti tokken pokvari (generator enkratnega gesla) stane novi 20€.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hja jaz sem npr. zelo zelo slab odnos naletel na naši NLB banki v Račah. Smo se že ene parkrat lepo vsekali zaradi nikakvega odnosa.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nisi edini; kolega je delal pri njih (sicer na drugem koncu drzave) in je tudi naletel na "slab odnos", popokal in sel h konkurenci. Tam je zelo zadovoljen, kakor pravi.