Strpni Slovenci

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To si ti rekel. Kumbaja Hare Krišna družbe na tvojem linku ni.
Navadi se, nikoli ne bo poštene družbe na tem svetu. Ma, niti v vesolju je ni in ne more biti.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Torej je bil boj za ukinitev apartheida po tvoji logiki neumen (ker pravične družbe itak ni)?

Zanima me me, do kje se lahko nateguje ta 'argument' - načeloma lahko za vsako nepravično stvar na svetu rečeš 'navadi se, pravične družbe ni'.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Torej je bil boj za ukinitev apartheida po tvoji logiki neumen (ker pravične družbe itak ni)?
Si zabluzil? Si skrenil s poti kot španski vlak? Sem jaz kje apartheid omenjal? Hej, mogoče pa pojdimo raje proti fevdalizmu ali pa kar sužnjelastništvu.

Kaj bi ti sploh rad? Prepričal nekoga, da naj pri iskanju najemnika ne gleda na priimek? Pa si ugotovil, da tvoje kumbaja družbe nihče ne mara (niti v članku omenjeni Srbi), zdaj pa vlečeš ven vse ostalo?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
torej, zapisal si:
Citat:
Treba se pač sprijaznit: prijazne dežele Kumbaja Hare Krišna pač ni nikjer na svetu, je nikoli ni bilo in tudi nikoli ne bo. To ni v človeški naravi niti evolucija tega ni predvidela.
Prijazne dežele torej ni, ker to ni v človeški naravi - s tem torej upravičuješ odnos nekaterih Slovencev do Balkana - mene pa zanima, do kje seže ta 'argument' - ali bi lahko v J Afriki Mandela svojemu narodu rekel 'navadite se na apartheid, v človeški naravi je sovraštvo'
Citat:
Pa si ugotovil, da tvoje kumbaja družbe nihče ne mara (niti v članku omenjeni Srbi), zdaj pa vlečeš ven vse ostalo?
Bi ti osebno raje živel v družbi, kjer priimek ni pomemben, ali se stirnjaš s trenutnim stanjem?

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik SrceZgorajLevoLol pravi:

Grem stavit da ti še v življenju nisi niti okusil kako je, če greš recimo delat v Nemčijo ali pa v Anglijo.
Pojdi enkrat tja, pa probaj najet stanovanje! No, dej, probi! I double dare you.

VSI zahodnjaki iz tako opevane multikulti EU te bojo najprej ocenjevali po izgovorjavi kako se ti z njimi pogovarjaš, potem te bodo ocenjevali po zunanjosti (urejenosti) in šele na to, čisto na koncu po tem ali si sposoben plačevati njim najemnino.

recimo v UK če boš imel izgovorjavo z tršim R-jem boš avtomatično iz vzhodne EU (slovenija included) in boš profiliran kot potencialna baraba / lopov / ...
če si še malo bolj zapečen, boš zraven dobil še pribitek možnega terorista ali pa cigana.

Daj ne nabijaj no. Sem pred dobrim mesecem v UK bajto najemal.

Das ponudbo in 500 GBP depozita... Ze apriori moras imeti 30x najemnine letnega prihodka, preverijo tvojo zaposlitveno, financno in "stanovanjsko" zgodovino, tvojo zaposlitev, itd... (https://www.keysafetv.com/ so naju recimo 4 dni "preverjali"), in to je to. Poslali so dve dodatni vprasanji (ker so preverjali naslove za 7 let nazaj :S - kje da fak naj zdaj jaz racune za to najdem :S), pa firmi sem moral dovolit, da jim dajo moje podatke - in to je bilo to.

Nikoli ni nihce vprasal "a bom sposoben placevat" - poklicali so firmo, firma je povedala, dobili so izpisek iz banke, the end. Ja, zanima jih od kje ti denar... Z naglasom in tem kako okoli hodim pa nimam tezav - zdaj pa ne vem a zato ker hodim okoli oblecen kod normalen clovek in nimam "slovenskega" naglasa, ali zato ker se jim jebe dokler lahko placas.

Skratka: Traja in nadlezno je, ampak dalec od tega, da bi imel kakrsnekoli tezave. Ce si pa ze doma "cigan", potem pa - no, v tujini ne bo nic bolje.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.550
2.340
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Noup - stanovanja dodelimo socialno ogroženim in ne priseljencem.
socijalno ogroženim s kučama trokatnicama v Bosni?

Pa naravno, kako da ne. Kuča u Cazinu, a tuki mi jamra kako dobi premal socialne, pa kako je država v kurcu. Ko mu pa predlagaš, naj gre v svojo kučo u Cazin, v svojo ljubljeno Bosno - kjer ima tudi đamijo na razpolago kadar hoče.....

E prjatu takrat se pa vse lepo neha. Te u ibr sposobni bosanci bi z lahkoto postavl bosno na noge, samo kaj ko se z jezikom to ne da.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:

Pa naravno, kako da ne. Kuča u Cazinu, a tuki mi jamra kako dobi premal socialne, pa kako je država v kurcu. Ko mu pa predlagaš, naj gre v svojo kučo u Cazin, v svojo ljubljeno Bosno - kjer ima tudi đamijo na razpolago kadar hoče.....

E prjatu takrat se pa vse lepo neha. Te u ibr sposobni bosanci bi z lahkoto postavl bosno na noge, samo kaj ko se z jezikom to ne da.

ce fovsija bi gorela........ nekatari se socialno zavidajo (karkoli je ze to), btw kje delijo ta "brezplacen denar"?
crazy1.gif

ce se prav spomnim v bosni niso blodili o drugi svici kakor so drugje.... pa se z jezikom ni dalo..... kajnede?
smirk-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
KSZ

Kako dolga debata in cisto brezveze. V bistvu kravakonj dosega samo nasprotni ucinek kot naj bi ga zelel doseci. Najemodajalci bojo se toliko bolj previdni pri izbiri najemnikov. Glede na to, koliko so placali za tisto stanovanje, je tudi prav, da so previdni. Jaz se absolutno ne bi dal, da bi mi nekdo vsiljeval stanovalce. Ce mi niso vsec, mi niso. Na meni je koga bom izbral ali bom raje imel prazno.

Bolj se splaca imeti prazno, kot da mi unicijo stanovanje.

A rabim komu razlagat zakaj sem se odlocil za nekoga oz. zakaj nekdo nima moznosti, da dobi? Komu rabim polagat racune kaksni so moji kriteriji?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.550
2.340
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:

ce fovsija bi gorela........ nekatari se socialno zavidajo (karkoli je ze to), btw kje delijo ta "brezplacen denar"?
crazy1.gif

ce se prav spomnim v bosni niso blodili o drugi svici kakor so drugje.... pa se z jezikom ni dalo..... kajnede?
smirk-1.gif

Dej ne bluzi, jest pišem o dejanskem stanju med znanci. Poznam vsaj tri ki se vadijo v sloveniji na socialni, pa imajo bajte dol u bosni. Mene ne moti socialna, ki jo jest plačujem njim iz davkov.

Na [cenzura] mi gre, ker jim nikoli ne odgovarja sistem. Ko mu pa razložiš, da za lenuhe ni noben sistem v redu si pa čuden.

Če si prišlek v državi in ni posla pejt nazaj domov, tolk simpl je to.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:Dej ne bluzi, jest pišem o dejanskem stanju med znanci. Poznam vsaj tri ki se vadijo v sloveniji na socialni, pa imajo bajte dol u bosni. Mene ne moti socialna, ki jo jest plačujem njim iz davkov.

Na [cenzura] mi gre, ker jim nikoli ne odgovarja sistem. Ko mu pa razložiš, da za lenuhe ni noben sistem v redu si pa čuden.

Če si prišlek v državi in ni posla pejt nazaj domov, tolk simpl je to.

Bos znal zapisati naslov te dobrodelne ustanove ,ki deli denar?
smirk-1.gif

Zal, niti priblizno ni "tok simpl".

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Jaz se absolutno ne bi dal, da bi mi nekdo vsiljeval stanovalce. Ce mi niso vsec, mi niso. Na meni je koga bom izbral ali bom raje imel prazno.

Bolj se splaca imeti prazno, kot da mi unicijo stanovanje.

A rabim komu razlagat zakaj sem se odlocil za nekoga oz. zakaj nekdo nima moznosti, da dobi? Komu rabim polagat racune kaksni so moji kriteriji?
O kakšnem vsiljevanju govoriš? Tu se pogovarjamo, zakaj Slovenci južnjake dojemajo kot hordo podivjanih kriminalcev.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.781
113
Ja povej, zakaj si tak? Glede na to, da si Slovenc, lahko vendar poveš, saj praviš da so vsi taki.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Mislim, da nisem nikjer napisal, da so takšni vsi Slovenci (vsekakor nisem takšnega mnenja) - takšen je relativno velik del Slovencev. Tako da ne morem odgovoriti na tvoje vprašanje, ker sam pač ne spadam med to skupino.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.781
113
Nikjer nisi napisal del Slovencev, ampak trdiš da so Slovenci taki. Torej zakaj si tak?

15. jul 2013
5
0
1
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Daj ne nabijaj no. Sem pred dobrim mesecem v UK bajto najemal.

Das ponudbo in 500 GBP depozita... Ze apriori moras imeti 30x najemnine letnega prihodka, preverijo tvojo zaposlitveno, financno in "stanovanjsko" zgodovino, tvojo zaposlitev, itd... (https://www.keysafetv.com/ so naju recimo 4 dni "preverjali"), in to je to. Poslali so dve dodatni vprasanji (ker so preverjali naslove za 7 let nazaj :S - kje da fak naj zdaj jaz racune za to najdem :S), pa firmi sem moral dovolit, da jim dajo moje podatke - in to je bilo to.

Nikoli ni nihce vprasal "a bom sposoben placevat" - poklicali so firmo, firma je povedala, dobili so izpisek iz banke, the end. Ja, zanima jih od kje ti denar... Z naglasom in tem kako okoli hodim pa nimam tezav - zdaj pa ne vem a zato ker hodim okoli oblecen kod normalen clovek in nimam "slovenskega" naglasa, ali zato ker se jim jebe dokler lahko placas.

Skratka: Traja in nadlezno je, ampak dalec od tega, da bi imel kakrsnekoli tezave. Ce si pa ze doma "cigan", potem pa - no, v tujini ne bo nic bolje.

Prvič: če si ti imel tako izkušnjo, to ne pomeni da je zdej to povsod tako.

Moj kolega je imel čisto drugačno izkušnjo kot ti in jaz pri najemu bajte. On pa ima hud naglasak. Oblači se pa svojim financam primerno.

Kar hočem povedat je to, da je povsod enako - imaš lahko dobro ali pa slabo izkušnjo...sam tle neki pravičniki modruje-te/jo da smo pa slovenci oh in sploh rasisti.

Govorit to, da so slovenci rasisti je pa ISTO kot da bi reku da so južnaki kriminalci.
Sam če pljuvaš po slovencih je to IN in si pravičnik dejansko si pa isti ku*čev ksenofob kot tisti ki imajo južnake za kriminalce

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.781
113
Heh poglej 2 svoja posta nazaj... Poleg še vseh ostalih trditev na prejšnih straneh in drugih temah "Slovenci so nestrpni" itd. Brez izjeme ves čas posplošuješ.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Se opravičujem, sem računal na common sense, my bad. Torej jap, IMO je večina Slovencev nestrpnih, bodisi do priseljencev bodisi do istospolnih, žensk itd (vsekakor pa ne vsi, takšna izjava bi bila bedasta - in vsekakor bi v primeru takšnega mišljenja to besedo tudi uporabil).

Btw, kakšen pa je po tvoje razlog, da ima več Balkancev kot Slovencev (po tvoje) nezaželjene lastnosti?