Si zabluzil? Si skrenil s poti kot španski vlak? Sem jaz kje apartheid omenjal? Hej, mogoče pa pojdimo raje proti fevdalizmu ali pa kar sužnjelastništvu.Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Torej je bil boj za ukinitev apartheida po tvoji logiki neumen (ker pravične družbe itak ni)?
Prijazne dežele torej ni, ker to ni v človeški naravi - s tem torej upravičuješ odnos nekaterih Slovencev do Balkana - mene pa zanima, do kje seže ta 'argument' - ali bi lahko v J Afriki Mandela svojemu narodu rekel 'navadite se na apartheid, v človeški naravi je sovraštvo'Citat:
Treba se pač sprijaznit: prijazne dežele Kumbaja Hare Krišna pač ni nikjer na svetu, je nikoli ni bilo in tudi nikoli ne bo. To ni v človeški naravi niti evolucija tega ni predvidela.
Bi ti osebno raje živel v družbi, kjer priimek ni pomemben, ali se stirnjaš s trenutnim stanjem?Citat:
Pa si ugotovil, da tvoje kumbaja družbe nihče ne mara (niti v članku omenjeni Srbi), zdaj pa vlečeš ven vse ostalo?
Citat:
Uporabnik SrceZgorajLevoLol pravi:
Grem stavit da ti še v življenju nisi niti okusil kako je, če greš recimo delat v Nemčijo ali pa v Anglijo.
Pojdi enkrat tja, pa probaj najet stanovanje! No, dej, probi! I double dare you.
VSI zahodnjaki iz tako opevane multikulti EU te bojo najprej ocenjevali po izgovorjavi kako se ti z njimi pogovarjaš, potem te bodo ocenjevali po zunanjosti (urejenosti) in šele na to, čisto na koncu po tem ali si sposoben plačevati njim najemnino.
recimo v UK če boš imel izgovorjavo z tršim R-jem boš avtomatično iz vzhodne EU (slovenija included) in boš profiliran kot potencialna baraba / lopov / ...
če si še malo bolj zapečen, boš zraven dobil še pribitek možnega terorista ali pa cigana.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
socijalno ogroženim s kučama trokatnicama v Bosni?Citat:
Noup - stanovanja dodelimo socialno ogroženim in ne priseljencem.
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Pa naravno, kako da ne. Kuča u Cazinu, a tuki mi jamra kako dobi premal socialne, pa kako je država v kurcu. Ko mu pa predlagaš, naj gre v svojo kučo u Cazin, v svojo ljubljeno Bosno - kjer ima tudi đamijo na razpolago kadar hoče.....
E prjatu takrat se pa vse lepo neha. Te u ibr sposobni bosanci bi z lahkoto postavl bosno na noge, samo kaj ko se z jezikom to ne da.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Pa naravno, kako da ne. Kuča u Cazinu, a tuki mi jamra kako dobi premal socialne, pa kako je država v kurcu. Ko mu pa predlagaš, naj gre v svojo kučo u Cazin, v svojo ljubljeno Bosno - kjer ima tudi đamijo na razpolago kadar hoče.....
E prjatu takrat se pa vse lepo neha. Te u ibr sposobni bosanci bi z lahkoto postavl bosno na noge, samo kaj ko se z jezikom to ne da.
ce fovsija bi gorela........ nekatari se socialno zavidajo (karkoli je ze to), btw kje delijo ta "brezplacen denar"?
ce se prav spomnim v bosni niso blodili o drugi svici kakor so drugje.... pa se z jezikom ni dalo..... kajnede?
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:Dej ne bluzi, jest pišem o dejanskem stanju med znanci. Poznam vsaj tri ki se vadijo v sloveniji na socialni, pa imajo bajte dol u bosni. Mene ne moti socialna, ki jo jest plačujem njim iz davkov.
Na [cenzura] mi gre, ker jim nikoli ne odgovarja sistem. Ko mu pa razložiš, da za lenuhe ni noben sistem v redu si pa čuden.
Če si prišlek v državi in ni posla pejt nazaj domov, tolk simpl je to.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Bos znal zapisati naslov te dobrodelne ustanove ,ki deli denar?.
O kakšnem vsiljevanju govoriš? Tu se pogovarjamo, zakaj Slovenci južnjake dojemajo kot hordo podivjanih kriminalcev.Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Jaz se absolutno ne bi dal, da bi mi nekdo vsiljeval stanovalce. Ce mi niso vsec, mi niso. Na meni je koga bom izbral ali bom raje imel prazno.
Bolj se splaca imeti prazno, kot da mi unicijo stanovanje.
A rabim komu razlagat zakaj sem se odlocil za nekoga oz. zakaj nekdo nima moznosti, da dobi? Komu rabim polagat racune kaksni so moji kriteriji?
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Daj ne nabijaj no. Sem pred dobrim mesecem v UK bajto najemal.
Das ponudbo in 500 GBP depozita... Ze apriori moras imeti 30x najemnine letnega prihodka, preverijo tvojo zaposlitveno, financno in "stanovanjsko" zgodovino, tvojo zaposlitev, itd... (https://www.keysafetv.com/ so naju recimo 4 dni "preverjali"), in to je to. Poslali so dve dodatni vprasanji (ker so preverjali naslove za 7 let nazaj :S - kje da fak naj zdaj jaz racune za to najdem :S), pa firmi sem moral dovolit, da jim dajo moje podatke - in to je bilo to.
Nikoli ni nihce vprasal "a bom sposoben placevat" - poklicali so firmo, firma je povedala, dobili so izpisek iz banke, the end. Ja, zanima jih od kje ti denar... Z naglasom in tem kako okoli hodim pa nimam tezav - zdaj pa ne vem a zato ker hodim okoli oblecen kod normalen clovek in nimam "slovenskega" naglasa, ali zato ker se jim jebe dokler lahko placas.
Skratka: Traja in nadlezno je, ampak dalec od tega, da bi imel kakrsnekoli tezave. Ce si pa ze doma "cigan", potem pa - no, v tujini ne bo nic bolje.