Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Sedajle si pa samega sebe zaklal: ker vem, kako se v tujini obnašajo do 'vzhodnoevropejcev', sam ne želim biti enak i.diot, zato ljudi ne sodim po priimkih, barvi kože itd.Citat:
Uporabnik SrceZgorajLevoLol pravi:
Je*em ti samooklicane pravičnike.
A ti misliš pa, da, če Slovenc gre kam v zahodno EU (recimo v UK) da mu je pa z rožicami postlano!?
Dej pejd enkrat samkrat v tujini probat najet stanovanje! Pa ne kot turist, kot začasni delavec.
Ti torej praviš, da boš sodil ljudi po priimku, ker se tujci do tebe obnašajo ravno tako?
wtf?
Kje sem ti napisal o kakršnem koli priimku? a ti znaš sploh brat ? resno?
Če že odgovarjaš komu, vsaj preberi kaj ti kdo napiše.
Jaz sem ti govoril o tem da ljudje profilirajo. Ti govoriš da so slovenci nestrpni, jaz pa ti govorim da je drugje še dosti slabše.
Če še ne veš kaj profiliranje je, potem se malo poduči. RASA (ko že govoriš o rasizmu) nima veze s tem!
RASA je tle še najmanjši problem! Prej je problem kultura (oblačenja, obnašanja, izražanja) in pa vera (muslimani,...).
Če se ti ne znaš kulturno izražati, obnašati ali oblačiti potem boš izvisel pa ni važno ali si slovenc, rus, bosanc ali pa madžar.
Če bo pa najemodajalec še videl da tvoja baba nosi burko, pol si pa ziher oplel.
Ljudje se ravnajo glede na informacije, ki jih imajo.
Trenutno v UK ne marajo vzhodnih evropejcev (točno: romunov in poljakov) - zakaj? preberi si njihove časopise in novice pa ti bo prec jasno.
In takoj ko bo najemodajalec opazil da si iz vzhodnega bloka si v 95% izvisel.
Pri nas pa zamenjaj romune in poljake z južnaki in cigani, poglej dnevno časopisje in novice in ti bo prec jasno.
Pač tako to je, če je najemojemalec cigan je pač dosti več možnosti da ti bo kot najemojemalec povzročal probleme.
Nikjer ni ziher da ti jih dejansko bo, je pa več možnosti.
In ljudje (vsi!) pač računajo na procente verjetnosti.