Stroški stanovanja

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Vem, da ponavadi ni praksa, da najemnik plačuje stanovanjski sklad, vendar tudi ni običajna praksa, da najemodajalec oddaja 150-200€ pod ceno. Čeprav smo žlahta, smo se kljub temu uspeli dogovoriti in to brez narekovajev.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Kraj/Naselje: center LJ (blizu prešerca)
Št. oseb: 2
Kvadratura: 100 m2
Voda: 13 €
Komunala:10 €
Elektrika: 15 €
Ogrevanje/zemeljski plin: 45 €
stac.telefon: 12 €
prispevek RTV SLO: 12,11 €
internet: 19 (mobitel hspa)

mogoče malo varira; celotni stroški so cca. 130€/mesec.

Mišljeno je, da napišeš za ceu flat, ne za to kok ti daš.
grin1.gif
Ugodno, ni kej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.299
7.068
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik softi pravi:
To se pa cist strinjam. Je pa to en velik pokazatelj kje smo. Se ti zdi, da v riti?

Veze s stroski ima, ne pa take kot bi op zelel. Mi pa pac useka spomin jamranja.

Baje ima 20k+ slovencev več kot 100k v depozitih. Skupaj imamo 14mrd, se pravi 7/slovenca, 30 na familijo.... In ja,jaz sem si raje stanovanjski problem reševal od 15 leta naprej kot pa denar v šank banko dejal. Sedaj pa bi ta denar država od mene nazaj za razne nnnnlb. Opa to pa ne, preveč je blo švica pri 30+C na strehah. Ga je dobila že takrat polovico, sedaj pa še ostalo polovico?

Po kakšnem ključu sem pa jaz hendlal z nepremičninami pa ne privoščim nikomur. Marsikdo kdo v moji situaciji hendla s kozarci in kelnarcami, čez nekaj let pa ravnotako jambra. Kaj mu pa drugega preostane. Prijatelji in kelnarce ga ne poznajo več, starši so umrli, služb ni več, vsaj ne normalnih...

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja sej.. cca. 130€ so vse položnice za cca. 100m2.
Pol je pa še najemnina. Te rajš ne napišem, ker se mi bo kdo smejal (je stanovanje od sorodnikov, tko da so položnice dražje kot najemnina)
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Januarska SPL položnica je prišla 230 EUR, mamu jim... (normalno brez ogrevanja in čudnih stroškov pa cca 160 EUR). Na to pride še elektrika 23 EUR, RTV 12 EUR, Amis 45 EUR.

60 kvadratov, 2 osebi + dojenček.

Vedno se kaj čudnega najde na položnicah. Menjava ključavnic, popravilo strehe, letno čiščenje garaž ipd...samo, da se nabije stroške. aja, blok pa še niti nima rezervnega sklada, ker je tako "mlad".

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
15 evrov elektrike tudi meni ni jasno. pustmo ogrevanje, ker je marsikaj odvisno tudi od varčnosti bloka pa koliko te sosedi grejejo, ampak 15 evrov elektrike... A vse v temi delate? Pa na roke pomivate pa perete?

Dobro, res pa piše, da sta dva. ko sva bila midva sama, sva po moje ravno toliko zapravila za elektriko. Po cele dneve naju itak ni bilo doma, jedlo se je zunaj, na dan posode 1 džezva pa 2 šalci. Prali smo na soboto pa nedeljo, ker smo ozaveščeni. Pa je bilo toliko elektrike tudi, če se je kdaj pozabila luč ugasniti. Potem pa ena pol metrska štruca tako spremeni navade in stil življenja, da se nam je vse skupaj početverlo...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
To je ena opcija. Jaz sem v par desetletij starem bloku. Lansko leto sem imela samo en teden priugano ogrevanje in to pri novorojencku. Letos kak dan vec. me sosedje grejejo.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Aja, no, posodo se pere na roke, ker ni stroja.
Cunje pa čez vikend. Pa ponavadi naju čez vikend ni doma (greva v hotel mama
smile-1.gif
, tako da je že tu razlika...

@Softi. Sej zastopm sf00kan vreme. Tud jaz sem bil neki napičen (v smislu volje, ne fizično:) )

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Zanima me koliko kaj mesečno plačujete za stroške v stanovanju (Blok), približne oz. OKVIRNE cene. Recimo poleti/zima.

Kraj/Naselje:
Št. oseb:
Kvadratura:
Voda:
Kanalščina/kanalizacija:
Komunala:
Čistilka v bloku:
Elektrika:
Ogrevanje/zemeljski plin:
Internet/stac.telefon/IP TV:
upravljanje:
prispevek RTV SLO: 12,11€
Zavarovanje

Upam, da nisem kaj pozabil. Če kaj ne plačujete napišite "/"

Da vidimo kako nas nategujejo od kraja do kraja
stupid-1.gif

Če kakšnega podatka NE želite napisati, ga izpustite; LAHKO NAPIŠETE tudi samo skupne CENE.

torej MB, 70 kvadratov, 4 komadi, podatki za zadnji mesec

ogrevanje vode in stanovanja 118 EUR, elektrika 60 EUR, internet in televizija 56 EUR (optika), Smreka (skupna elektrika, dvigalo, upravnik, smeti, voda, dvigalo, cistilka, zavarovanje....) 100 + 39 rezervni sklad EUR