Pozdravljeni... zanima me a imamo tukaj koga ki morda trži ali se spozna ali je bil v enaki dilemi kot sem jaz pri nakupu stropnih svetil ali po domače "luči". Seveda je zdaj aktualen LED in nekako mi te "wataže" nič ne povedo. V hiši rabim okoli 20 "lustrov" in se mi niti ne sanja kako se lotiti nakupa tega. Torej skrbi me predvsem da se bom za določene sobe odločil za svetilo ki bo prešvohno ali premočno. Prav tako se te LED luči tržijo v rangu 3000K ali 4000K ali variabilne varjante od 4000-6000K. Pa me zanima za tiste ki to uporabljate, katera barvna temperature se vam za po hiši zdi najbolj optimalna? Prav tako gledam da imajo določene luči zatemnilnik? Kaj to pomeni v praksi? Prav tako me moti da piše pri določeni luči da ima npr. 10W in npr. 500lm, potem pa naletim na drugo LED luč ki ima prav tako 10W in npr. 900lm. Wtf? Torej cela zmeda. Včasih je bilo vse jasno, 60W žarnica, če je premočno si dal nižjo, sicer višjo vrednost. Prav tako me zanima kaj svetujete, kupit svetila z integriranimi LED žarnicami ali z socketi kjer te LED-ike sam vstaviš? Namreč te integriranega variante sem nekje zasledil da obljubljajo po 20.000ur+ življenjske dobe.... Hvala