Stropna obloga na les?

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Zdravo

V eni sobi je na stropu ladijski pod. Gor bi se prilepile tele plošče.

Bo to držalo in se to lahko prilepi na les?

Hvala
Lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Raje navijači gips plošče direkt in prepleskaj belo, kot pa ta gravž, ki ti bo isto dopizdil slejkoprej.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
direkt na les jst ne bi nič lepil ker les diha.
Sem v podnajemniškem stanovanju, kjer so gips plošče dal direkt na lesen strop in je okol na stiku s steno počlo že 2x.
Prvič, ko so prvi majstri vse ksup zmotniral. Ko sem se vselil sem pa druzga "majstra" poklical in je okol zakital pa je vseeno počlo po enem letu, če prov je trdil, da ne bi smelo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Butaste majstre imaš, gips bo na stiku z drugim materialom vedno počil.
Kar lahko naredimo je le to, da se razpoka zmanjša na minimum, kar se doseže z drsnim stikom.
Po domače povedano, na steno daš selotejp, pokitaš, pomalaš do njega, nato ga odstraniš.
Ko se materiali različno krčijo, bo nastala ravna razpokica, namesto cikcak doline smrti.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Lahko, potem ko si že naredil drsni stik.

Ljudje pa večinoma hočejo na vsak način zlimati gips oblogo in stene skupaj, kar pa seveda ne gre.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lahko pa na ladijski pod priviješ nov "leseni" strop (prešana žagovina) in dodaš tudi vzorce.
Imajo v Bauhausu.

primer

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Ne bi lesa več, ker ne sovpada z ostalim...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Potem pa dol vrži ladijski pod, da prideš do stropa, pokitaj, izberi barvo in srečno
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Evo...rad bi samo nekaj gor nalepil, da ne bi imel preveč dela s tem...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ta pogoj kar odmisli, če želiš narediti lepo in natančno. Tudi za plošče polagat je treba imeti roko in smisel.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pa tudi pomembno je, kako raven je tisti nesrečni ladijski pod. Pa da ne boš poleti že vse skupaj trgal dol in dajal izolacijo noter.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi to je res, če je bil prvotni solidno lepo položen je dela manj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Bojim se da zadeva ne bo preveč dobro zgeldala ker boš imel rpoblem lepo nalepiti na stop (vzorec je druga stvar).

Takod a bi vseeno bila najbojša opcija da na direktan obešala privijačiš profile za kanuf, poknaufaš..izravnaš...potem ap barvaš po mili voljni..tudi nebeško plavo če te bo volja.

Drugače pa...ali daš novo leso oblogo gor ali pa kupiš ustrezen laminat pa tega pribiješ na obstoječi strop (vsaj jaz sem tako anredil, ko sem na stopnišču odstranil stari les, sem nabavil kar laminat (spet z imitiacijo lesa) ter ga pribil na strop, pa super izpade (Ker seveda žellim spet 'videz' lesa').

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če je obloga ravna, ne rabiš konstrukcije. Samo odtrgaš kako dilco, da vidiš kje so nosilci in oblogo dodatno privijačiš nanje. Nato pa nanjo navijačiš gips plošče, uporabiš SBS vijake 35mm pa je.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če želi Denis narediti nekaj, s čemer ne bi imel veliko dela in skoraj NIČ dodatnega pospravljanja, potem je uporaba teh stiropor dekorativnih plošč popolnoma smiselna. če je to komu všeč ali ne, je druga zgodba, sam pravim, če bi bilo meni všeč, da imam namesto lestenca na stropu klavir, je to moj problem
wink-1.gif
(malo heca)

Morda še navodilo za pravilno polaganje, če ga Denis (in drugi ki to berejo) ne pozna:
preko stropa se potegne z označevalno vrvico točno po sredini črta in sicer od vrat proti drugi steni. Prva vrsta plošč se potem lepi natančno ob črto v celi dolžini, nato pa naslednje vrste levo in desno do konca. Priporočljiva je uporaba daljše letve (najboljši je alu-profil) za sprotno ravnanje nivojev plošč. na ta način se da z malo spretnosti polepiti cel strop brez da bi se spoji opazili.

LP