Strmoglavilo letalo z nogometaši

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meh, meni je Ryanair beden ze zaradi oholega obnasnja lastnika. Tip je utrgan, milo receno. Sploh ne pomislim, da bi z njimi letel.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.854
2.147
113
V Evropi ni ravno težko najdi primernega letališča za pristanek, vse je v rangu nekaj minut. Je pa to vse predvsem predmet predpoletne priprave in jemanja dodatnega goriva.
Jaz sem se lani na letu iz Italije do Švedske tudi nekoliko 'zajebal' in vzel ravno toliko, da je bilo potrebno zaradi goste megle nad severno Evropo sredi noči pristati v Leipzigu in dotočiti. Bolje to kot priti nad destinacijo (alternacija je bila enako v pm.) v minimalnimi, vendar še vedno legalnimi rezervami, čeprav je bila stranka zaradi zamude rahlo slabe volje. Drek je, ko imaš na eni strani stranko, ki hoče peljati čimveč (logično), na drugi kombinacijo payload/fuel (oboje na nobenem letalu ne more biti hkrati do maximuma) in na tretji vreme, ki se kdaj ne drži napovedi.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
V Evropi ni ravno težko najdi primernega letališča za pristanek, vse je v rangu nekaj minut. Je pa to vse predvsem predmet predpoletne priprave in jemanja dodatnega goriva.
Jaz sem se lani na letu iz Italije do Švedske tudi nekoliko 'zajebal' in vzel ravno toliko, da je bilo potrebno zaradi goste megle nad severno Evropo sredi noči pristati v Leipzigu in dotočiti. Bolje to kot priti nad destinacijo (alternacija je bila enako v pm.) v minimalnimi, vendar še vedno legalnimi rezervami, čeprav je bila stranka zaradi zamude rahlo slabe volje. Drek je, ko imaš na eni strani stranko, ki hoče peljati čimveč (logično), na drugi kombinacijo payload/fuel (oboje na nobenem letalu ne more biti hkrati do maximuma) in na tretji vreme, ki se kdaj ne drži napovedi.

A nisi ti včasih helikopterjev pilotiral?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.854
2.147
113
Nikoli. Imel sem pa R/C helija
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Meh, meni je Ryanair beden ze zaradi oholega obnasnja lastnika. Tip je utrgan, milo receno. Sploh ne pomislim, da bi z njimi letel.

So se precej popravili, vkljucno z dejstvom, da so prvi dodali "second bag" za onboard, cemur so sledili vsi ostali. Prav tako nic vec po gestapovsko ne merijo kufrov kot vcasih. Najbolj bedni nizkocenoznik je pa wizzair..od glupih letal, do ciganjenja z onboard ptljago, zamudami etc. Jaz z njimi ne letim, ever. Z ryanair pa 20+ letov na leto in vse BP.

Je pa sefe ryanaira rekel, da cez par let bodo leti brezplacni, ker bodo letalisca/mesta placevala ryanairu
smile-1.gif
.

LP,
PIC

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.854
2.147
113
Brezplačno bodo ponudili en sedež od 189. Ni big deal, za 0,5% vpliva na ceno ostalih potnikov, reklama je pa neprecenljiva.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz pa mislim, da za dolocene destinacije bo procent krepko visji. So nekatera letalisca/mesta, ki so zaradi ryanaira zazivela in sem preprican, da ima ryanair veliko vzvodov na te destinacije ...

LP

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:

So se precej popravili, vkljucno z dejstvom, da so prvi dodali "second bag" za onboard, cemur so sledili vsi ostali. Prav tako nic vec po gestapovsko ne merijo kufrov kot vcasih. Najbolj bedni nizkocenoznik je pa wizzair..od glupih letal, do ciganjenja z onboard ptljago, zamudami etc. Jaz z njimi ne letim, ever. Z ryanair pa 20+ letov na leto in vse BP.

Je pa sefe ryanaira rekel, da cez par let bodo leti brezplacni, ker bodo letalisca/mesta placevala ryanairu
smile-1.gif
.

LP,
PIC
ja kr letališča da bodo plačevala... in kako bo potem letališče dobilo denar za obratovanje?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Ne:) Miklavža sem poznal, je iz mojih koncev. S foruma se spomnim enega pilota policijskega helikopterja. Lahko pa, da je bilo to še na Mobisuxu. Nick je pa imel zelo podoben:) Liči na slavnega nizozemca s Tenerifov:)

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
The recently released Spanish report into an incident in which a Ryanair plane landed at Valencia airport in 2010 carrying less than the legally required amount of fuel required as a reserve on take-off, comes as internal Ryanair memos have revealed the tough line taken with pilots. One memo warns pilots that any attempt to routinely take on more fuel than is operationally required is a “zero tolerance” issue

Žde po temle koščku teksta je jasno, da nimajo pojma, o čem pišejo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Enkrat sem na discovery gledal kako so zajebal menjavo števcev za gorivo v kabini. Vtaknili so merilnik ki je bil narejen. Za podobno letalo, na zunaj sta bila enaka, razen v nekih stevilkah, ki pa so bile bistvene, ker so se potem locili stevci med sabo (drugače računali določeno gorivo) in...goriva je zmanjkalo, stevci pa kazali se ogromno goriva.

Ampak v tem.primeru potem to ne drži če so ga poslali na daljši let od dometa.

Enkrat pa mislim da je bila celo fora v galonih in litrih. Nisem.pa.preprican. naročili galone, dobili pa litre.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Na Airliners.net forumu so izračunali, da bi, če bi direktno in takoj pristal na destinaciji brez vsakega čakanja, imel še za ca. 10 min. goriva rezerve, kar je seveda pod vsemi predpisanimi minimumi. S takšnim idealnim scenarijem je očitno računal, a se ni izšlo. Namreč moral je 15 minut krožiti in čakati na pristanek in to ga je očitno neslo. Še vedno bi se izšlo, če bi takoj ob približevanju prijavil "fuel emergency" in bi mu dali prednost, vendar bi ga v tem primeru čakala kazen zaradi letenja s premajhno količino goriva in je pač hotel to dejstvo zamolčati. Uštel se je v svojih kalkulacijah oziroma bolje rečeno, hazardiral je. Vprašanje je samo, koliko je to stalna praksa v tistih krajih ali morda še kje drugje.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Enkrat pa mislim da je bila celo fora v galonih in litrih. Nisem.pa.preprican. naročili galone, dobili pa litre.
bonk.gif
Ja, v Kanadi, ko so ravno prehajali na metrični sistem: Gimli Glider . Ampak se je čudežno srečno končalo, saj so uspeli "jadrati" in pristati na opuščenem letališču. Uspelo pa je samo zato, ker je pilot bil bivši vojaški pilot in je npr. za hitro spuščanje na pravo višino uporabil manevre, ki jih kakšno potniško latalo še videlo ni. Imeli so ogromno srečo.