Strešna okna - pozimi

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.525
1.109
113
pozdrav.gif

Mi lahko nekdo ki živi (oz. ima izkušnje) v mansardi pove, kako je z uporabnostjo strešnih oken pozimi? Oz. v slabem vremenu nasploh? Roleta, odpiranje, zračenje, itd?!?!?
confused-1.gif

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Ko je sneg, jih ne boš mogel odpreti (mogoče le, če bo malo snega in le ta ne bo zaledenel). Če je dež, so lahko odprta za cca 5cm
smile-1.gif
Pri toči se nimaš kaj bati, so zelo močna.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne vidim razloga zakaj bi bila pozimi kaj manjša uporabnost, kot poleti. Zračiš ravno tako lahko, odpiraš jih načeloma ne, zaradi toplotnih izgub.

Sam imam Velux GGU okna, 3 kose in jih na vsake toliko časa priprem za zračenje ( imajo loputo ) http://suchen.mobile.de/fahrze...ng=&lang=en

Zraven sva dokupila še senčila, ki pa so roko na srce uporabna poleti ( preprečevanje prekomerne sončne toplote ) in po mojem mnenju dodatna zaščita proti toči...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jih imam od veluxa, sam so že bila vgrajena ko sem se vselil. Gor so pa žaluzije.

Kot so že rekli, ob dežju in snegu jih res lahko odpreš minimalno, oz tko mal, da jih rajš ne odpiraš. Vsaj pri mojih zlo hitro začne tečt noter. Če je sneg gor pa tut lahk dobiš kako kepo noter, če nisi previden. Hvalal bogu imam še nekaj navadnih oken in potem s tistimi zračim.
Morda so novejša že kaj boljša in imajo kake prezračevalne reže vgrajene al pa je cel sistem drugače rešen, da ne začne zacejat.

Glede na moje izkušnje si jih zase ne bi omislil, bi pa šel pogledat, če so kaj novga pogruntal:)

Je pa fajn, ko ležim na sedežni pa gledam v nebo zvezdice in letala:)))

I

Izbrisan uporabnik #9334

Senčilo je zunaj. Dobra stvar, ker svetloba ne blešči v stanovanje.

V otroški sobi pa temna zavesa pod šipo. Drago kot hudič, ampak v sobi je pa popolna tema. Zares kvalitetna zadeva.
zmaga.gif

Nazadnje uredil moderator:

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Mi mamo na bajti velux okna in senčila znotraj. Ne vem kako bi ga dol potegnu, če bi bil zunaj. Mora že bit kak patent očitno.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Robbit pravi: Mi mamo na bajti velux okna in senčila znotraj. Ne vem kako bi ga dol potegnu, če bi bil zunaj. Mora že bit kak patent očitno.
okno01.jpg

to je to