Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ja, ampak zdravnik je nekoč dal Hipokratovo prisego
Da ni bila to mogoče hipokritova prisega?
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Neto plača je neto plača, potem sledijo pa še dodatki. In ti dvignejo izplačilo mimogrede nekam proti vesolju.
(Pssst, - štos je, ker dodatki niso obdavčeni ...Pa nikar okol govort.)
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Da ni bila to mogoče hipokritova prisega?
Citat:
Hipokratova prisega
Prisežem na Apolona Zdravnika in Asklepija in Higiejo in Panakejo in na vse bogove in boginje ter jih kličem za priče, da bom to prisego in to pogodbo izpolnjeval po zmožnosti in presodnosti:
da bom moža, ki me je izučil v zdravniški vedi, spoštoval kakor lastne starše in da bom delil z njim svoj preužitek ter mu pomagal, če bo v stiski;
da bom njegove sinove cenil kakor rodne brate in jih naučil svoje umetnosti, če bodo želeli pridobiti si jo, in to brez plačila in pismene pogodbe;
da bom strokovna navodila in predavanja in sploh vso učno snov preoddajal samo svojim sinovom, sinovom svojega učitelja in učencem, ki so po pogodbi zavezani in zapriseženi na zdravniški zakon, drugemu pa nikomur;
da bom dietična načela po svoji vesti in vednosti uporabljal v prid bolnikov ter odvračal od njih vse, kar bi jim utegnilo biti škodljivo in nevarno;
da ne bom nikoli nikomur - tudi ko bi me prosil - zapisal smrtne droge ali ga z nasvetom napeljeval na tako misel; prav tako ne bom nobeni ženski dal pripomočka za uničenje telesnega ploda;
dal bom svoje življenje in vedo svojo varoval vseskozi neomadeževano in pošteno;
da ne bom rezal ljudi, ki trpe za kamni, marveč da jih bom prepuščal delovnim možem, ki jim je ta stvar poklicno opravilo;
da bom v sleherno hišo, kamor me bodo klicali, stopil samo zaradi koristi bolnikov ter da se bom vzdrževal vsake zavestne in pogubne krivice, posebno pa spolnega občevanja z ženskami in moškimi osebami, svobodnimi in sužnji;
da bom molčal o vsem, kar bom pri izvrševanju prakse ali tudi izven nje videl ali slišal o življenju in vedenju ljudi in česar ne gre obešati na veliki zvon, ker sem mnenja, da je take reči treba ohraniti zase kot (poklicno) skrivnost. Če bom torej to prisego vestno izpolnjeval in je ne bom prelomil, naj mi bo dana sreča in blagoslov v življenju in poklicu, da me bodo vsi ljudje imeli zmeraj v čislih, če pa jo bom prekršil in postal krivoprisežnik, naj me zadene nasprotno!
Prevod: akademik Anton Sovre
A ti pa nimaš plačane prehrane pa prevoza na delo?Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ravno to so dodatki in ti ne gredo v neto.
Neto je bruto minus prispevki in dohodnina. Potem pa dodaš še dodatke za malico, prihod na delo, razne bonitete itd - to je pa vse neobdavčeno.
Ce mas regresa 100 eur si v kar visokem PR.Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Demz, dobrega računovodjo imaš ti, JS pa lepo plača vse davke. Službenih telefonov ni, operativnega lizinga ni, fitnes karte in podobnih spodbud ni, regresa je 100€. To je to v JS. Povsod...
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Neto plača je neto plača, potem sledijo pa še dodatki. In ti dvignejo izplačilo mimogrede nekam proti vesolju.
(Pssst, - štos je, ker dodatki niso obdavčeni ...Pa nikar okol govort.)
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ce mas regresa 100 eur si v kar visokem PR.Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Demz, dobrega računovodjo imaš ti, JS pa lepo plača vse davke. Službenih telefonov ni, operativnega lizinga ni, fitnes karte in podobnih spodbud ni, regresa je 100€. To je to v JS. Povsod...
12.000 v JS jih ima služben telefon.Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Službenih telefonov ni, operativnega lizinga ni, fitnes karte in podobnih spodbud ni, regresa je 100€. To je to v JS. Povsod...
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
12.000 v JS jih ima služben telefon.Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Službenih telefonov ni, operativnega lizinga ni, fitnes karte in podobnih spodbud ni, regresa je 100€. To je to v JS. Povsod...
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Torej jaz že 25 let narobe obračunavam plače in sem torej v zelo globokem bullšitu!
Poleg tega imam zaposleno lastno računovodkinjo zadnjih 21 let in bi vsaj ona kot profesionalka morala vedeti, kako je prav?
Sedaj jo grem poklicat za definicije, kaj so prispevki in kaj so dodatki! (tristohudičev!! )
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Da zaključim, ta starec ni bil psihopat. Psihopat je bil zdravnik, ki mu je na inteligentno premeten način povedal, da mu ne da zdravljenja, saj da je dovolj star za umret in da je škoda vsakega centa za njegovo zdravljenje. Seveda mu ni zadeve tako razložil, le povedal mu je, da bo na vrsti za naslednji pregled čez xy dni, ko bo rak pa že bistveno drugačen, kot je pa danes.
Tako je! Bravo!
Ampak resnica večino ne boli, anus pa žal tudi ne peče, ko vas dnevno jebejo na suho.
1. Pripišite si posledice!
2. Crkujte pri 40-ih, 50-ih.
3. Ozavestite,da je vaš dedek pri 75-ih ODPISAN! Ker je zanj škoda enega centa, ne pa 5000 evrov! Jih bodo (evre) raje "odpeljali" v privatne žepe.
Vi pa kimate, kimate (severna Koreja style), celo ploskate vladi in ste na kolenih, slekli ste hlače in čakate, da vam ga zarinejo, od Udbe, preko Zemljariča, Kučana, Cerarja, Jankoviæa, Merklove, Nato in EU. Da o Bilderbergih ne govorimo.
Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni! Crknite, gnoji slovenski!
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
V 90. letih smo obračunavali vrednost kilometrine glede na tekočo ceno super bencina - popizdiš, koliko dela je bilo že samo s tem.