Streljanje na Viču: Napadli naj bi direktorja....

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
blamaža je, če se ti niti na link, ki ga dobiš pod nos, ne da kliknit
in namesto tega raje mal nabijaš v tri dni... to ni kazanje s prstom na problem... kot da kdo ne ve, da je to problem

so ble celo neke ideje, da bi se sodnike neposredno volilo...
ampak... ne vem če je dobra ideja, da bi folk, ki (sicer posredno al ipak) izvoli serpentinška za predsednika vlade, volil še sodnike

Po moje niti ni problem v načinu postavljanja sodnikov, problem je v popolni neodgovornosti vseh v tej veji. Za svoje (ne)delo niso odgovorni nikomur, vsak poskus, ki pa neko odgovornost pričakuje, je označen za napad na neodvisnost sodstva. Najmanj kar je potrebno je, da se vpleteni v postopke, ki so padli na ESČP, razreši s funkcije za neko dobo, primerljivo z razveljavljeno sodbo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po moje niti ni problem v načinu postavljanja sodnikov, problem je v popolni neodgovornosti vseh v tej veji. Za svoje (ne)delo niso odgovorni nikomur, vsak poskus, ki pa neko odgovornost pričakuje, je označen za napad na neodvisnost sodstva. Najmanj kar je potrebno je, da se vpleteni v postopke, ki so padli na ESČP, razreši s funkcije za neko dobo, primerljivo z razveljavljeno sodbo.
Ali je potem ESČP edino nezmotljivo sodišče? Vsaj če sodim po bivšem slovenskem sodniku, bi kaj takega težko trdil.

• Všeč mi je
Reactions: pinkobalinko
I

Izbrisan uporabnik #9334

blamaža je, če se ti niti na link, ki ga dobiš pod nos, ne da kliknit
in namesto tega raje mal nabijaš v tri dni... to ni kazanje s prstom na problem... kot da kdo ne ve, da je to problem

so ble celo neke ideje, da bi se sodnike neposredno volilo...
ampak... ne vem če je dobra ideja, da bi folk, ki (sicer posredno al ipak) izvoli serpentinška za predsednika vlade, volil še sodnike

Serpentinšek se zgodi iz obupa. Po trideset letih kuhanja žabe. Ti naj napišem še kako bolj nazorno?

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Pa saj s tožilci ni kaj bistveno bolje.
Poglej samo npr. "znamenito" Blanko Žgajnar:
- Pozabila podaljšati pripor enemu od, na prvem procesu vendarle obsojenemu, "balkanskemu bojevniku" - in tip elegantno pobriše v Bosno.
- primer "farmacevtka" itak poznamo.
- nedavno še "primer Stožice" - Žgajnarjeva spet zamudila rok...
..."i nikome ništa" :zavijazocmi: .
.
Ženska še vedno v službi tožilke in vse je OK - saj smo vendar vsi dobri ljudje.
Pravni sistem v Sloveniji niti šala ni več...:zavijazocmi:

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik
I

Izbrisan uporabnik #9334

men je vseen... če bi ga odprl in prebral, bi si kakšno blamažo prihranil, ampak to je tvoj problem, ne moj

Sicer pa - sem morda kak smrkavec, ki ga je treba za rokico peljati naokoli da si gleda beli svet, v katerem bo živel?
Dovolj opozarjam na napake in nepravilnosti - če jih nočeš videti, se razume kot da si v življenju z njimi. Druge razlage ni.

Tvoj link ni čisto nič drugačen kot tisto kar smo dobili pod nos v letih 1992 - 1995. Kar je za 90% (delovne) raje pomenilo : "Opustite upe vse, vi ki vstopate". S tem da mi nismo "vstopali", ampak smo bili zvani, da predvsem VOLIMO. :fredi:

Toliko.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Serpentinšek se zgodi iz obupa. Po trideset letih kuhanja žabe. Ti naj napišem še kako bolj nazorno?

no, če boš aprila al kdaj že, spet obupan, ti polagam na srce misel enega največjih sinov slovenskega naroda: ;)
Sreče človeku ne more dati niti država niti sistem niti politična stranka. Srečo si lahko človek ustvari samo sam.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Srečo si narediš, ko se otreseš uši, bolh in pijavk. Moja definicija.

Kako to narediti v svoji lastni deželi - je pa naslednja zgodba, o kateri pravkar ( v bistvu že skoraj 30 let ) govorim. :cheer:

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Ti zgledaš v bistvu kot en tihi skrajnež. Nenehno jamraš in omenjaš 30 let in se jočeš...kaj pa ti manjka sploh? Brez heca, npr. javna uprava se lahko malo boji za službe, ko se menja režim...potem pa niti volit ne greš, malo "hohštaplarsko", ni?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Samo vzgoja -naslednje generacije bodo (ali pa ne) izboljsale drzavo
Vzgoja je v svojem bistvu reakcionarna. Če bi se ljudje lahko odrekli oziroma otresli privzgojenih vzorcev, bi ne potrebovali čakati na naslednje generacije. In kako bomo vzgajali otroke, ne da bi jim prenesli točno te vzorce?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ti zgledaš v bistvu kot en tihi skrajnež. Nenehno jamraš in omenjaš 30 let in se jočeš...kaj pa ti manjka sploh? Brez heca, npr. javna uprava se lahko malo boji za službe, ko se menja režim...potem pa niti volit ne greš, malo "hohštaplarsko", ni?

"Skrajnež"??

Ko se gre za moje življenje in moj denar, smem biti skrajen. Sicer dvomim če se strinjaš, ker (po tvojih objavah sodeč) spadaš med vernike neke sekte. Toda jaz nočem delati za nobeno sekto, zato ravno jaz nisem skrajnež.

Pritoži se svojemu verskemu vodji. Morda bo pomagal. :confused:

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kako pa naj "ljudje" uredimo, da zadeve ne bi kar serijsko zastarevale? Ker - Slovenijo sestavljamo ljudje. :fredi:

Torej da ponovim, KAKO našemu sodstvu streti jajčka, da bo prijelo in ne da bi se moral pisati Vizjak ?

Vprašanje ponavljam zaradi Apolove teze, da je debata v tej smeri nekonstruktivna :evil: . Seveda bi pa bilo mnogo bolj primerno nadaljevati v temi o našem sodstvu ... naj pa moderatorji prestavijo, če jim gre. Lahko doniram četrt litra razredčene vode .. za trud itd.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.868
113
Problem ni imenovanje sodnikov, ampak ker ni nikogar, ki bi vpletenim v čudne sodbe pregledal, za koliko se jim je povečalo premoženje in od kje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Torej da ponovim, KAKO našemu sodstvu streti jajčka, da bo prijelo in ne da bi se moral pisati Vizjak ?

Vprašanje ponavljam zaradi Apolove teze, da je debata v tej smeri nekonstruktivna :evil: . Seveda bi pa bilo mnogo bolj primerno nadaljevati v temi o našem sodstvu ... naj pa moderatorji prestavijo, če jim gre. Lahko doniram četrt litra razredčene vode .. za trud itd.
Za zacetek sprememba ustave. Nato sprejem zakonodaje ki omogoca to kar ti zelis in nato izvajanje

I

Izbrisan uporabnik #9334

Za zacetek sprememba ustave. Nato sprejem zakonodaje ki omogoca to kar ti zelis in nato izvajanje

Ja. A sedaj razumeš, o čem blebetam že skoraj 15 let na tem klinčevem alterju?

Vso ustavo in zakonodajo za njo je treba na novo spisat, ker takšna kot je, pušča kot rešeto. Ne rešeto, - reta!

Dokler tega ne naredimo, lahko menjamo vlade do nezavesti, pa ne bo nič drugače. Prejšnja država, Juga kot ji pravimo, je v tridesetih letih življenja naredila gospodarsko in kulturno ekspanzijo v pm, medtem ko naša ljuba Slo samo in zgolj nazaduje.

Smo se nekoč hvalili, da smo najmočnejša dežela v tranziciji. Ja, zaradi zaloge špeha iz rajnke juge :confused:. Ker danes so nas že domala vsi prehiteli. Špeha ni več.