Streljačina v Beogradu

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.177
1.187
113
Ehh, nič ni. Orožje mora bit pod ključem. Tam ga pa kar v hladilniku imajo.
Pa prijavljeno mora bit in lastnik imet psiho test na vsake par let. Tam je pa kaos.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
Ehh, nič ni. Orožje mora bit pod ključem. Tam ga pa kar v hladilniku imajo.
Pa prijavljeno mora bit in lastnik imet psiho test na vsake par let. Tam je pa kaos.
aja? kolikor je meni znano je v srbiji težje dobit orožje kot recimo pri nas. (vsaj v teoriji no) stanje na terenu pa pač ...

2. jul 2020
5.098
6.651
113
3 napadi v zadnjem tednu. En z nožem, drugi z legalnim orožjem sunjenim očetu, tretji z orožjem iz vojne.

Psihotesti kjer barvaš krogce in iščeš vzorce bi res pomagali. Lapajo pa najbolj tisti kateri nimajo pojma.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.786
113
je naneslo tako, da je sovpadalo z vsemi temi dogodki večraj, in sem vmes mal ravnetiljico lokalne šole vprašal (beseda je bila tudi o nasilju v šoli, ki je zadnjo leto eskaliralo, že tudi v nižjih razredih - šola nemočna, zaradi bolnih staršev, izguba nadzora na vseh nivojih).... v glavnem, vprašal provokativno, ja kaj pa bo naslednje leto, ali pa čez 5 let, če je vsako leto hujše. Bila je mrka tišina, in obup na obrazu.
ena zadnjih scena je baje bila, da je učiteljica eni problematični učenki napisala v beležko, da moti pouk in da je za tisto uro odstavljena od ure in da naj pokaže staršem in podpišejo da so videli zabeležko in zakaj je šlo. Gotofo, sončna mati je naredila taki dr mr v skupnosti in šoli, da verjetno bi kakšna malda učiteljica pustila poklic in bila zrela za psihiatrijo....

Tako da dokler pri nas ne bo počilo in bo prepozno...potrebno bo it v konzervativno počas nazaj, in da bo učitelj lahko koga tudi fsekal okol uhe, žal ne bo druge.. pač hard reset... prihajamo tja.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
je naneslo tako, da je sovpadalo z vsemi temi dogodki večraj, in sem vmes mal ravnetiljico lokalne šole vprašal (beseda je bila tudi o nasilju v šoli, ki je zadnjo leto eskaliralo, že tudi v nižjih razredih - šola nemočna, zaradi bolnih staršev, izguba nadzora na vseh nivojih).... v glavnem, vprašal provokativno, ja kaj pa bo naslednje leto, ali pa čez 5 let, če je vsako leto hujše. Bila je mrka tišina, in obup na obrazu.
ena zadnjih scena je baje bila, da je učiteljica eni problematični učenki napisala v beležko, da moti pouk in da je za tisto uro odstavljena od ure in da naj pokaže staršem in podpišejo da so videli zabeležko in zakaj je šlo. Gotofo, sončna mati je naredila taki dr mr v skupnosti in šoli, da verjetno bi kakšna malda učiteljica pustila poklic in bila zrela za psihiatrijo....

Tako da dokler pri nas ne bo počilo in bo prepozno...potrebno bo it v konzervativno počas nazaj, in da bo učitelj lahko koga tudi fsekal okol uhe, žal ne bo druge.. pač hard reset... prihajamo tja.
Glede na to, da je učiteljev tudi zaradi podobnih scen vsak dan manj, da zaradi tega učijo tudi dejansko pedagoško nuki, da ne rečem nesposobni, bi jaz na njenem mestu lepo dal ravnateljici odpoved in to po možnosti še lepo javno podprl ter se izpostavil.
Grem stavit 123 jajca, da bi se po tretji taki akciji začelo premikat.

• Všeč mi je
Reactions: tony

erikson

Guru
25. avg 2007
22.358
6.146
113
Krivi so politiki. In računalniške igrice.

"V šolah je treba prepovedati telefone. To, da se v šolah ne sme pregledati torb, je eden od največjih pedagoških idiotizmov, ki si ga je ta vlada – in še nekatere druge – dovolila. Celo v zavodu rabimo soglasje staršev, da lahko otroka obravnava strokovna služba. Za kar koli, kar želi storiti stroka, da bi pomagala otroku, potrebuješ soglasje," o sistemskih težavah meni Zalokarjeva.

"Poglejmo, kaj imamo v Sloveniji. Pogovarjamo se o problematiki otrok, ko pa se pri odraslih soočamo s tako patologijo, da glava boli. In to gledamo vsak dan, tudi ko politiki lažejo, so cinični, arogantni, zaničevalni. Pred 15 leti smo otrokom govorili, da morajo gledati dnevnik, danes je bolje, če ga ne bi. Odrasli so vzpostavili sistem, kot ga imamo," meni Zalokarjeva.

Potem ko je Pirc Musarjeva po sredinem napadu v osnovni šoli v Beogradu že izrekla sožalje svojcem, je danes izrazila upanje, da bo ta huda tragedija prebudila tudi naš šolski sistem. Ob tem je pojasnila, da sama ni naklonjena ukrepom, kakršna sta poostritev nadzora v šolah in namestitev detektorjev kovin, temveč, kot je dejala, zagovarja delo z otroki.

"Eno stvar bi na tem mestu poudarila. Večkrat sem se že pogovarjala s strokovnjaki, ki govorijo o odvisnosti od računalniških iger. Prepričana sem, da je eden od razlogov za takšna dejanja mladostnikov tudi pretirano visenje pred računalniki in računalniškimi igricami. Starši smo prvi v vrsti odgovorni za to, pomagati nam mora pa šolski sistem," je dejala predsednica.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113

Kak mesec nazaj je prvosolec na nasi osnovni fizicno obracunal z eno sosolko, ce ne bi prisla uciteljica, vprasanje kaj bi bilo. To so njene besede. Je sedel na njej in drzal za grlo.. No in starsi morajo priti takoj naslednji dan v solo.. Kaj mislis je bilo. Oce je popenil, zakaj se ga klice v solo, ce jih ne znajo ukrotiti, naj pustijo poklic pa take bedarije. Soncek pa nic kriv.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Težko je vedeti celotno zgodbo. Otrok je lahko problematičen in se z njim mučijo doma (ali pa tudi ne) in v šoli. Doma vseeno ne moreš vplivati, kaj bo otrok počel v šoli. V preteklosti sem že imel take otroke v eni mladinski organizaciji, ki so bili za neko "odločbo". Ampak dobro, starši so dali vedeti, da naj jih krotimo, če zmoremo in nas je voditeljev dovolj, če ne pa pač lahko oni poskrbijo samo, da ne bo smel več hoditi. Niso se vtikovali, kako delamo z njimi. Seveda pa obstajajo krepke meje, kaj se z otroci sme delati, kaj pa ne. Ker smo imeli v več generacijah iz iste družine več otrok, ne moreš verjeti, kako so si lahko med sabo različni. Pa učiteljice so se mi malo smilile, ko sem jih srečal zunaj z razredom in je problematičnega krepko cel čas držala za roko. Ker sem imel izkušnje z njim, sem vedel, da bi spizdil po svoje, takoj ko bi mu roko spustila. Ampak mi smo ga imeli na grbi 2 ali 4 ure na mesec, one pa par ur dnevno.
Včasih boš težko otroku v prvem razredu doma postavil meje, kaj v šoli čez nekaj ur sme ali ne. Moral bi biti tam zraven. Odvisno je od primera do primera.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.786
113
Glede na to, da je učiteljev tudi zaradi podobnih scen vsak dan manj, da zaradi tega učijo tudi dejansko pedagoško nuki, da ne rečem nesposobni, bi jaz na njenem mestu lepo dal ravnateljici odpoved in to po možnosti še lepo javno podprl ter se izpostavil.
Grem stavit 123 jajca, da bi se po tretji taki akciji začelo premikat.
gremo tudi stavit, da lahko taka učiteljica, ki je dala odpoved in se tako izpostavi, še samo dela v kakšnem proizvodnem obratu na minimalcu.