Streljačina v Beogradu

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-371
113
ja, jest tud mislim, da se je tamalmu pač spimpalo. Ker je imel dostop do orožja, je to izkoristil.

Se take tragedije dogajajo tudi drugod po svetu, tudi v zahodnem, kjer je v šolah vse super duper, razen kadar ni.

Kako to preprečit? Imeti zaposlenih 50+ socialnih delavcev na vsaki šoli, ki dnevno spremljajo vse mulce in so pozorni na najmanjše indice nenavadnega obnašanja. Potem je treba tega otroka - v sodelovanju s starši - pripeljat pred strokovnjake, da ga mal izprašajo. In potem se bo 3/4 staršev temu uprla, saj nočejo take pike v kartoteki. Strokovnjaki so pa itak že zdej preobremenjeni, torej bi še njih rabili 50+... Torej, če potegnemo črto - praktično nemogoče.

Pač taki primeri se bojo dogajali, tega se ne da preprečit. Jest bi recimo dal več pomena na avtoriteti. Pri nas je bilo res malo učiteljev, katerim so se upali največji bullyi uprt. Sedaj se vsaka mevža lahko posmehuje učitelju. Tele floskule, ki jih zdele vučič in podobni izjavljajo so le za to, da se pomiri javnost.

Zakaj je dobil cvek, se že ve? mislim, da ga ni dobil na kontrolki ali spraševanju, ker odličnjak ne more tok nič znat, da ne bi dobil 2-3. Verjetno gre za spor med učiteljico in dijakom - verjetno ni opravil kakšne domače naloge, ali izdelal referata - seveda namerno.

Kazen? hja... Lahko dobimo pacienta, ki ga bojo naslednjih 70 let vlačili po ustanovah, itak stalno nafilanega s tableti. Ali pa ga vzame kakšen zavod pod prste in ga skušajo "pozdravit". Sem pa prepričan, da bo fant še užival svobodo. Seveda pod strogimi pogoji, ampak zaprt ne bo. Zdele ga bojo do 18 leta vlačili po psihiatrijah, pol bo enkrat napadel stražarja in dobil 5 let kazni.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-371
113
Sicer pa zanimiva vnema poročanja Pop tv ja.

Ok
Se pove in gremo dalje.

Ne pa posebne oddaje delat pa neko kokljo tja pošiljat.

No saj razumem, da je to pomembna novica za vse Srbe v Ljubljani.
Ampak oni imajo itaq Pink TV.

ja zakaj? ker je treba dramatizirat 120%, ker je vojna že malo ponavljajoča, druge afere pa zdele ni. Golob je še na dopustu očitno... tko da, priročna afera za zapolnit program.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
No to, da je moten je popolnoma jasno ampak ne zaradi te izjave.
Kaj sem pri štirinajstih razmišljal se res ne spomnim več. Sem pa prepričan, da smo tudi mi kakšno tako izjavo povedali, ki bi se jo danes sramovali, takrat pa še vedeli nismo kaj sploh pomeni ali kako napačna in neprimerna je. Le javno jo nismo napisali, ker nismo imeli te možnosti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Pač taki primeri se bojo dogajali, tega se ne da preprečit. Jest bi recimo dal več pomena na avtoriteti. Pri nas je bilo res malo učiteljev, katerim so se upali največji bullyi uprt. Sedaj se vsaka mevža lahko posmehuje učitelju.
Daj razlog zakaj se ne bi. Od doma prinese to vedenje in se zelo dobro zaveda, da ima pri teh dejanjih podporo staršev, šola pa praktično nemore nič. V teoriji so neke opcije, ki so v praksi neučinkovite.

2. jul 2020
5.098
6.651
113
seveda ne zaradi TE izjave. Je pa eden izmed pokazateljev, da ni bilo vse ok v glavi.

Ne nabijaj. Vsi smo imeli prej ali slej kakšno neustrezno izjavo, kar pa ne pomeni, da smo moteni. Takrat še ni bilo platforme, da bi naše edgy misli objavljali naokoli. Glej tiktoke ali storije tvojih sončkov, pa kakšnim memom se smejijo. To bi moralo pokati po šolah kot v ukrajini.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in sixpower

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-371
113
Daj razlog zakaj se ne bi. Od doma prinese to vedenje in se zelo dobro zaveda, da ima pri teh dejanjih podporo staršev, šola pa praktično nemore nič. V teoriji so neke opcije, ki so v praksi neučinkovite.

Zato, ker na koncu si mora vsak učitelj izborit avtoriteto sam. Če to pomeni enga troublemakerja počt okoli ušes, je pač to to. Pa če je upravičeno ali ne.

In seveda, vsi so sončki, in starši se temu primerno obnašajo. Tukaj so še ravnatelji, ki bi morali brezpogojno ščititi učitelje. Pri nas so mame bullyev hodile 1x na 14 dni v šolo. Kaj so se menili tam, ne vem, bullyi pa se niso nič lepše obnašali. Je pa mama verjetno tedensko izvedela za vse prestopke. Tok, da je bila lahko vsakič tiho, ko je prišla, ker je vedela, da bo spet poslušala.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.683
-1.361
63
Zato, ker na koncu si mora vsak učitelj izborit avtoriteto sam. Če to pomeni enga troublemakerja počt okoli ušes, je pač to to. Pa če je upravičeno ali ne.
Od takrat, ko smo mi hodili v šolo, se je marsikaj spremenilo. Včasih te je učitelj ali tovariš, zabil z glavo v tablo ali ti vrgel šop ključev v glavo... Potem si jih pa še doma fasal od fotra.

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Včasih je bilo tako ja, zato smo imeli spoštovanje ali strahospoštovanje do učiteljev in staršev. Danes pa otroke že v prvih razredih učijo, kakšne vse pravice imajo, o dolžnostih in etiki pa nič.

Na osnovni šoli v našem kraju imamo enega noro problematičnega učenca, ki dela velike probleme po celi šoli. Starši sploh več ne hodijo na govorilne ure, ker so se naveličali poslušati. Tega otroka očitno ne more in ne zna umiriti nihče! Dokler bo sistem to dopuščal, da se takih in podobnih učencev ne bo dalo kaznovati ali izključiti, ne bo nič drugače..

Hvala bogu je pri nas tudi veliko težje priti do orožja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-371
113
Ne nabijaj. Vsi smo imeli prej ali slej kakšno neustrezno izjavo, kar pa ne pomeni, da smo moteni. Takrat še ni bilo platforme, da bi naše edgy misli objavljali naokoli. Glej tiktoke ali storije tvojih sončkov, pa kakšnim memom se smejijo. To bi moralo pokati po šolah kot v ukrajini.

Ja, in tiste, ki se resno smejijo takim memom, je treba malo povprašat po zdravju. Vidim, da v družbi ki to gleda, ni vsem smešno. Smejejo se kakšni pozerji, k jim je itak vse ql. vidiš pa osebke, ki se kislo nasmejejo, ker vejo, da to ni ok. In ja, vsi smo imeli izjave, katere obžalujemo. A tale pacient jih obžaluje? no, zdele jih že verjetno, ker je zaprt nekje, fotr pa v zaporu, mat pa na robu živčnega zloma. Pa bi jih obžaloval, če bi bilo vse postarem naprej?

Seveda - tak človek bo odrasel v "normalno" funkcionalnega človeka - ampak, verjetno bi imel težave v odnosu do žensk, lahko bo nasilen do njih. In smo spet pri starših, ki morajo otroku dat neke smernice kaj je normalno in kaj ne.

• Objave ne odobravam

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-371
113
Od takrat, ko smo mi hodili v šolo, se je marsikaj spremenilo. Včasih te je učitelj ali tovariš, zabil z glavo v tablo ali ti vrgel šop ključev v glavo... Potem si jih pa še doma fasal od fotra.

ja, itak. A bomo mi bolj pametno usmerili naše mulce? daš prav učitelju, ko ga štrafa s slabo oceno, ker zdej drugega orodja itak nimajo...?

• Objave ne odobravam

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Med tem v nam ljubi in domači Sloveniji:

Hči Gaja, visoka slabih 170 cm, težka 56 kg, je v družbi kolegice Nine 1.5. v Mariboru odšla uživat, a se je za njima izgubila vsaka sled. Nimata telefonov, nihče ju ni videl. Ker se vedno javita domov, tokrat pa se ni nobena, lepo prosim vse, ki bi ju videli, da obvestite 113 ali mene. Trga se nam srce in jo neskončno pogrešamo, zato prosim vse, da delite objavo. Imam le Gajino fotografijo, a sta skoraj zagotovo skupaj.

Narod "natolcuje" o dveh gojenkah zavoda v Staršah (se mi zdi) - 13 letnicah, ki sta iz zavoda pobegnili,.... Kaj špila v glavi mame s tem zapisom?

Pustite Srbe pri miru in se začnite brigat za svoje otroke in svojo okolico!

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113

Ja, v življenju večine otrok sta se vsak dan našla vsaj dva odrasla, ki nista znala z otroci. Lahko pa še tretji/tretja. In nekateri so kljub temu (ne ZATO, ampak KLJUB TEMU) odrasli v normalne ljudi. Večina pa v take, ki se s takšnim sistemom danes hvalijo (v življenju nisem prebral ene knjige, sem bil pa zato vsak dan tepen in poglejte me danes, kaj mi fali).