Stran z mikrovalovnimi pečicami..

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
cca 2 leti sem redno vsak dan jedel kosilo iz mikrovalovke + še kak zajtrk in čaj popoldne. Torej je bilo mikrovalov zelo veliko. Preživel brez zdravstvenih težav in še shujšal sem:)
Tolk o tem kolk je mikrovalovka škodljiva in hrana redi;)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Edina stvar iz tega celotnega sestavka, ki je dejansko pravilna, je potencjalno ustvarjanje vročih točk v gostejših zadevah, ki jih greješ. Zato je res fino pogreto hrano premešati, da ni kakšnega presenečenja
grin1.gif

So pa te vroče točke max okoli 100 stopinj. V primerjavi s kuhanjem, kjer je na stiku s posodo temperatura čez 100 stopinj in pečenjem, kjer je lahko konkretno čez 200 stopinj.
smirk-1.gif
Tako da ves bluz o "uničeni, pokvarjeni itd" gladko odpade, ker se pri drugih načinih priprave vse skupaj še bolj "uniči, pokvari,..."

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Zato pa imaš vrteči krožnik, da se hrana premika in ni vedno isti del hrane v vroči točki. Problem je edino če imaš hrano točno poravnano z osjo vrtenja, tako je vedno isti del hrane na sredini in res lahko pride do tega, zato malo počakaš, da se toplota porazdeli preden vzameš s pečice ali pa malo pomešaš.
Bojda je uporaba mešalca rodov, ki bi to odpravil, patentirana in ga zato nihče ne uporablja in imajo namesto tega vrteče krožnike.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

... oziroma kupiš malce večjo mikrovalovko (24, 27 litrov), ki ima tudi večji vrtljiv krožnik. Tam pa posodo postaviš malo ven iz središča in jo med gretjem še 2-3 krat obrneš.

Kako naj bi zgledal ta mešalec?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz lepo pogrejem (pri zadevah, ki so mešane konsistence - rižote, testenine, enolončnice), dobro premešam, pa še za pol minute not, da je enakomerno toplo

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
... oziroma kupiš malce večjo mikrovalovko (24, 27 litrov), ki ima tudi večji vrtljiv krožnik. Tam pa posodo postaviš malo ven iz središča in jo med gretjem še 2-3 krat obrneš.

Kako naj bi zgledal ta mešalec?
V bistvu je totalno enostavna zadeva, kot en kovinski propeler, vse kar naredi je, da povzroča odboje valovanja in se zato bolj naključno porazdelijo amplitude stojnih valov.
Sem zdaj našel slikico na Guglju, očitno se to uporablja, pa sem mislil da ne
redface-1.gif
Imam napačne/zastarele informacije.
http://blogsmicrowaves.tk/images/microwave156.jpg
Še en (grobo poenostavljen) prikaz delovanja

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimivo... samo potem mi ni čisto jasno, zakaj rabiš še vrtljiv podstavek?

Pa ta mešalec potem se uporablja ali ne? Ker glede na starost tehnologije v mikrovalovkah, bi morali patenti biti že zdavnaj pretečeni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zakaj imajo pisci takih eko-bio-tantra-mantra člankov zmeraj neka vesoljska imena (v tem primeru Daja Kiari - WTF?)

To je prvo kar sem opazil v tem članku ja
hysterical-1.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zanimivo... samo potem mi ni čisto jasno, zakaj rabiš še vrtljiv podstavek?

Pa ta mešalec potem se uporablja ali ne? Ker glede na starost tehnologije v mikrovalovkah, bi morali patenti biti že zdavnaj pretečeni.
Ne vem, jaz sem mislil da se ne, kaže pa da se uporabljajo, drugače ne bi Google vrnil kar nekaj strani na to temo. Bi moral najti kakšno odsluženo pečico in ji malo pretipati drobovje
smile-1.gif

Tudi ob mešalcu še vedno pride prav vrtljiv krožnik, ker en sam mešalec še vedno ne razprši dovolj. Ko smo to enkrat merili je bila razlika med enim mešalcem in dvema, s tem da je bil drugi na stranski steni komore, torej za 90° obrnjen.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Če se ne vrti, ga nekje zapeče nekje manj. Ko dam kokice delat, se vrečka napihne včasih toliko, da se ne vrti več, ker je prevelika. Rezultat je, da so nekje zapečene kokice, nekje pa kuruza, ki se še ni razpočila.
smile-1.gif
Če se vrti je vse normalno. Vsaj tako sem jaz opazil.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ljudje se slepijo z raznimi mikrovalovkami, telefoni in ostalimi kurci palci, a da bi recimo pomislili da ko se sprehajajo po mestu, kjer mimo njih vozi kolona vozil in sami vdihavajo strupe, to pa ne. Primer.

Ker to pač ni IN. Mene itak b.k. za vse te reči, mi je pa zanimivo kako si eni pustijo prati mozak. Vidijo neke majhne škodljive stvari, a tiste ki fatalno lahko vplivajo na zdravje pa ne.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se popolnoma strinjam. Morda je en pomemben faktor tudi - kako zelo je potrebno spremeniti lifestyle za dosego nekega cilja.

Ne uporabljat mikrovalovko - no biggie.
Nabavit nove posode brez hormonskih motilcev - relativno poceni.
Kupovat ultra-super-duper-bio-hrano - spet samo neki finančni stroški.

Ampak prenehat kadit? Se več gibat? Imeti BMI < 25? Zamenjati službo za manj stresno?

Well, to je pa že druga pesem.