Strah pred smrtjo

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ggg glede svetega pisma in tvojega nepoznavanje le-tega.
je pa žaostno da te mora "levičar" kot ga etiketiraš izobrazit na to temo.

sem prebral sv.pismo (tako ekumensko kot pred 2. koncilsko verzijo), prestudiral summo theologic-o od akvinskega (+3000 strani, V. knjig) in pise nekaj cisto drugega kot neumnosti, ki jih kvasite tukaj na forumu. nasploh pa je smesno, da neverniki in aktivni borci protikatoliske gonje, komunisti meni razlagate nauke cerkvenih ocetov.

confused-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Meni so zanimivi tisti, ki verjamejo v reinkarnacijo. Dejansko lahko v svojem "novem" življenju pridejo na slabše ali pa na boljše, torej bi jim po logiki moralo biti vseeno, ker ne vedo, ali bo potem bolje ali slabše.

Ja pa saj ni to klasičen 50-50 gamble, kolikor mi je poznano naj bi bil smisel reinkarnacije duhovna/energijska/X rast iz življenja v življenje, torej se "da vplivati" na naslednje življenje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Smrt za kristjana nebi smela biti problem, saj prideš v nebesa, res pa se vsakemu kater se bliža smrti, se mu naredi cmok v ustih.

V nebesih domnevam, da je lepše kot na Zemlji? ni stresa itd?

Kakšna je kaj ponudba?

Še največ dobiš, če daš vsaj na smrtni postelji zapisat premoženje župniku.
evil.gif

Vsaj tako priporočajo, če je pa res pa ne bi vedel.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:

Kake hude omejitve pa so? Bistvena je, da ljudje okoli tebe niso podplati po katerih hodiš. Iz tega izhajajo vse omejitve in 10 zapovedi. Ker pa je to bilo ljudem premalo, so kleriki raztegnili omejitve na kup dodatkov, da bi ljudje res razumeli, kaj pomeni denimo zakonska zvestoba med partnerjema in da je treba nekaj delati vnaprej, da stvari obstanejo. Ne pa se denimo ob ločitvi čuditi, kak sovražnik ti je naenkrat partner in kako oba tacata po otrocih (torej oni drug taca po otrocih).
Drugo seveda je, če se verniki teh omejitev držijo. Še tretje pa je, če verniki sploh verjamejo v posmrtno življenje. Po cerkvenih raziskavah in ugibanjih, je to problem tudi za duhovnike in škofe.

Tukaj vam je pepe vse napisal in ce je clovek normalen se tega nekako drzi brez vere, ampak ker se zgleda clovek tega nemore drzat oz je slabo v premoci je treba napisati verska pravila za ofce, ali pa mogoce vera samo izkorisca navodila/vest? Ne to ni mogoce
evil.gif

Sicer pa ce govorimo o nebesih v katere boste verniki sli, so torej nebesa kristjanska, kdo je nebesa ustvaril, razlicne vere ali so razlicne vere samo kljuc do nebes, torej kako dobiti koncesijo in kdo koncesijo podeljuje, kdo pise pravila za koncesionarje??

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Mene samo zanima, zakaj je BOG kaznoval vse NIČKRIVE ljudi, ko je Adama in Evo poslal na Zemljo, da trpimo tukaj na Zemlji? Zakaj se je znesel tudi nad ostalimi, če je PRAVIČEN???? Zakaj dela experimente in gleda, kako se dogajajo stvari na Zemlji, ki so za BRUHAT!!!, če pa ima tako moč, da upravlja z vesoljem????? Tak pravičen BOG meni ni všeč!!!!!!!!

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Kako to misliš nič krive ljudi? Kaj pa izvirni greh (ali nekaj takšnega)? Vsi imamo grehe že ob rojstvu
grims-1.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Nihče ni opazil, da ste skrenili z zanimive teme???

Vprašanje je racionalno. Smrt. Vsi bomo enkrat umrli! Kako svojo psiho pripravimo na to, to je vprašanje. Nekateri z upanjem v karkoli že, nekateri brez upanja, pač zaspimo, itd.

Odjebite že s temi nebesami no. Pa to še eazy pa 8888 v resnic ne verjameta več.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Kako to misliš nič krive ljudi? Kaj pa izvirni greh (ali nekaj takšnega)? Vsi imamo grehe že ob rojstvu
grims-1.gif

Če mi je BOG dal greh, ko se še skoraj rodil nisem, potem je tak BOG??? Zdej mi pa reči, kaj je tu pravičnega? Isti, kot država; takoj, ko se rodiš, si že zapufan
bonk.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Jaz včasih pomislim, kako bo, ko bom star in me kar malo zmrazi in takoj spremenim temo v svoji glavi. Sicer pa se človek bolj martra, ko preživlja star iz dneva v dan, ko je življenje težje, kot, ko si mlad, saj si cel bolehen (vsaj večina), ker, ko umreš, je isto pomoje, kot da zaspiš in bolj bi se mogli bati starosti, kot pa smrti, vendar je to lažje reči.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Odjebite že s temi nebesami no. Pa to še eazy pa 8888 v resnic ne verjameta več.

Močno dvomim
grin1.gif

Drugače pa to niti ni tako offotpic, saj so to vendarle različna pojmovanja same smrti oz. dogajanja po njej.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:Jaz včasih pomislim, kako bo, ko bom star in me kar malo zmrazi in takoj spremenim temo v svoji glavi.
Zakaj le? Vsak dan si povej, da je mogoče tvoj zadnji na zemlji. Kaj je tu hudega? Smrt je problem samo za tiste, ki ostanejo, ne more biti problem za tiste, ki so umrli. Če si veren, misliš, da si bil dober in te čaka nagrada. Če ne verjameš, misliš, da se spremeniš v nič. Nič od tega ne more biti nek problem. Nagon seveda gradi strah pred smrtjo, ampak če razmišljaš v miru in krotiš nagon kot pri drugih rečeš, smrt ne more biti tabu. Starost tudi ne. Poznam veliko ljudi, ki starost prav lepo in dovolj čili preživljajo. Moji sorodniki (babici, oče) so pomrli tako, da so bili sedaj na nogah, čez eno uro pa mrtvi. Ni vsem to dano, vendar je treba nekaj zato narediti že prej kot ko si star. Po drugi strani tudi kaka bolezen ni katastrofa. Zadnjič je bila izjava enega od (tujih) zdravnikov, da medicina pretirava pri zdravljenju raka in ljudem uničuje dostojno smrt. Po njegovem ima človek z neozdravljivim rakom lepo priložnost, da ve precej točno preostali čas, lahko se pomiri, poslovi od bližnjih in umre. Problem je, da ga preagresivno zdravljenje ne ozdravi, bolečin je še več, rezultat pa kak mesec slabega življenja dalj. Nima nekega smisla.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Jaz včasih pomislim, kako bo, ko bom star in me kar malo zmrazi in takoj spremenim temo v svoji glavi. Sicer pa se človek bolj martra, ko preživlja star iz dneva v dan, ko je življenje težje, kot, ko si mlad, saj si cel bolehen (vsaj večina), ker, ko umreš, je isto pomoje, kot da zaspiš in bolj bi se mogli bati starosti, kot pa smrti, vendar je to lažje reči.
467716-post_slo.gif

Koker kol, samo da se matru nebi, ko pride cajt,

krona

Zelenc'
23. feb 2015
14
0
1
Anketa rešena.
Kdor je veren- prav. Kdor ni veren- tudi prav. Dokler s svojim prepričanjem ne škoduješ sam sebi ali drugim... je vse prav. Ne razumem, zakaj verniki obsojajo nevernike greha in poganstva, kot tudi ne razumem, zakaj neverniki obsojajo vernike fanatizma ali norosti. Pri tej temi ni napačnih stališč. Živi in pusti živeti- verjemi (ali pa ne) in pusti verjeti (ali ne verjeti).
Ateisti se imajo za neverujoče... Za premislit; po moje ateisti verujejo, da boga in posmrtnega življenja ni. Torej vseeno nekaj verjamejo. Kar mene nič ne moti.
Morda se pa oglasi kak profesor fizike in razloži kaj malega o energiji... Kdo pa verjame, da smo narejeni zgolj iz mesa in kosti (in špeha)...?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa upoštevaš "napotke" Akvinskega?

in kaksni so napotki? predvidevam, da jih poznas in si vlozil v to precej studija? ce te kaj zanima kar povej, imam pred sabo vseh pet knjig. najvecja zalost je, da niso prevedene v slo jezik, vsak kmecki sund je, tole pa ne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.777
113
Citat:
Uporabnik krona pravi:
Morda se pa oglasi kak profesor fizike in razloži kaj malega o energiji... Kdo pa verjame, da smo narejeni zgolj iz mesa in kosti (in špeha)...?
Vsak resen fizik
grims-1.gif

krona

Zelenc'
23. feb 2015
14
0
1
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik krona pravi:
Vsak resen fizik
grims-1.gif

Si eden od njih? Jaz nisem. Kje imaš baterijo, ki ti poganja srce?
sprasujem se.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.777
113
Bateriji se reče ATP mulekule, dopolniš jo pa ko se nabašeš s hrano. Tko malo po domače

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Vsak ki je ze klinicno umru pa so ga uziveli bi moral pridet ta cajt v nebesa in od tam it z expresnim vlakom, torej bi se nebes moral zavedati. Pa pustimo tunele in svetlobe na koncu njih. Mozgani ki v tem casu vec ne delujejo, so ponavadi trajno poskodovani, torej tisti ki so bili klinicno mrtvi in ozivljeni in zivijo normalno naprej bi morali videti kaj drugega kot luc na koncu tunela.
Pomojem bi moral videti kot na letaliscu razlicni salterji/razlicne travel agencije, razlicne verske agencije?

Nazadnje urejeno: