stožice, ekonomsko državljanski vidik

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa sej ne trdim, d aje prav in d aje treba molče prenašat.

to je gradbeni posel, to je posel na splošno. da je pa tak, je kriva država ki je sama med večjimi neplačniki in ki je edina, ki bi lahko uredila plačilno politiko. pa jo ne. ne za delavca, ne za ddv, ne za podjetnika.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
24ur:

Odziv na protest
MOL bo tožil podjetje Leka Transport zaradi motenja posesti, je na tiskovni konferenci povedal župan Zoran Jankoviæ. Dodal je, da direktor Leke Miran Srčnik laže.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Glede na to, da ne poznam prometne situacije v Stožicah, me zanima, ali imajo ob zaprtju severne obvoznice za tovornajke, le-ti kakšno možnot priti pred dvorano na protest ?

Namreč, če nimajo te možnosti, se lahko marsikaj zgodi.

Sicer pa, kdo ima pravico zapore in iz kakšnih vzrokov ?

LP

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Najbolj bedno pri celi stvari je dejstvo, da si je "mali Tito" v glavo zabil datum 10.8. in zdaj mu vsi od države, ki mu je odobrila kredit, do podizvajalcev dobesedno leži pred nogami.
okolica dvorane je gradbišče, kaj si bodo Španci misili, ko bodo prišli pred dvorano, vsepovseod kupi peska, za povrh vsega pa še tovornjaki.

Če smo čakali na dvorano in stadion 20 let, bi pa lahko še pol leta, da bi vse dokončali in uredili okolico ter poplačali upnike. Ne pa, da Zoki špila "Napoleona". Balkan!!

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:

Sicer pa, kdo ima pravico zapore in iz kakšnih vzrokov ?

LP

Ja mali Napoleon, kdo pa drug. On bi se rad zvečer smejal v kamere brez dvignjenih kibel v ozadju.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Glede na to, da ne poznam prometne situacije v Stožicah, me zanima, ali imajo ob zaprtju severne obvoznice za tovornajke, le-ti kakšno možnot priti pred dvorano na protest ?

LP

Opcija je, da se pripeljelo po štajerski vpadnici in potem čez krožišče do dvorane, če ne bodo še to opcijo zaprli.
Še bo zanimivo, sicer si je pa sam kriv.
Leka bo v luft skočil, ker ga je obtožil, da laže.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men ni jasno, a je mpozno, da MOL uredi zaprtje obvoznice. gled emotenja posesti ima vse vajeti za tozbo. to vedno lahko vsak, ki misli, d aje njegova posest motena

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Se pravi, da taka akcija lahko prinese samo pozitiven rezultat, saj bo vsaj malo spodbudila vse skupaj k upoštevanju plačilnih rokov.

dvomim..drzava lahko naredi premik..nic drugega

pac se osmesis pred javnostjo, v zep das pa nekaj mio€..jaz bi..pa ti?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma ni Jankovič mala ribica.
Veš, da drži vajeti levice v svojih rokah skupaj s staro gardo.
En klic je dovolj.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Sicer pa zna to biti svetovna burleska..., mimo se vozijo Rusi, Bolgari, Ukrajinci, Romuni..., kako jim bodo razlložili situacijo mi ni jasno.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
"Mi smo pred dvorano, policija tukaj nima kaj,“ poudarja predstavnik podjetja Leka transport Anton Plut. "Vse je res nesramno, naj nekdo ustavi tega Jankoviæa, ne obnaša se kot župan, obnaša se kot šerif,“ še opozarja.

Direktor Leka transport Srčnik se sprašuje, kako so lahko objekti dobili uporabno dovoljenje, ko pa sam Grepu še ni predal dokumentacije. Ta je še vedno deponirana pri njegovem odvetniku.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
"Mi smo pred dvorano, policija tukaj nima kaj,“ poudarja predstavnik podjetja Leka transport Anton Plut. "Vse je res nesramno, naj nekdo ustavi tega Jankoviæa, ne obnaša se kot župan, obnaša se kot šerif,“ še opozarja.

Direktor Leka transport Srčnik se sprašuje, kako so lahko objekti dobili uporabno dovoljenje, ko pa sam Grepu še ni predal dokumentacije. Ta je še vedno deponirana pri njegovem odvetniku.

ok, policija pred objektom nima nič..prometna. druga pa menda lahko odredi prenehanje motenja posesti..tko da..

kako je dobil dovoljenje..ja to je pa inšpekcija in enenakost pred zakonom. sam to spet ni kriv zoki..je kriva drzava, ker dovoli..

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Sicer pa zna to biti svetovna burleska..., mimo se vozijo Rusi, Bolgari, Ukrajinci, Romuni..., kako jim bodo razlložili situacijo mi ni jasno.
Tranzit bi itak moral biti vedno tako preusmerjen kot je sedaj, da gre iz smeri KP čez Golovec in naprej proti MB, ne pa po CRMV.

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Itak, da je Zoki tisti, ki poganja cel "koleselj Štožice".
Pišeš kot, da bi bil od včeraj.

Kaj misliš, da bi Vika Potočnik s svojo "karizmo" dobila uporabno dovoljenje za na pol gradbišče?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejva se vrnit na temo..vika ni naredil za lj nič. nobene zadeve, ki je bila izključno v njeni pristojnosti ni izpelala.

in zokiju ne moreš ugovarjat pri razvoju lj.
kolesje stozic vrti, verjamem. sam policija, dars..to niso stozice

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Se pravi, da taka akcija lahko prinese samo pozitiven rezultat, saj bo vsaj malo spodbudila vse skupaj k upoštevanju plačilnih rokov.

dvomim..drzava lahko naredi premik..nic drugega

pac se osmesis pred javnostjo, v zep das pa nekaj mio€..jaz bi..pa ti?

Kaj pa je država? En kup javnih uslužbencev, nad njimi pa izvoljeni politiki. Javni uslužbenci sami od sebe ne bodo storili ničesar, morajo jih spodbosti izvoljeni politiki. Slednji so precej odvisni od javnega mnenja - in če bo javno mnenje (pravilno ali napčno) ankrat za plačilno nedisciplino za krive spoznalo politike, potem se jim ne piše dobro.

Zato so vsakršni protesti dobrodošli. V Sloveniji se o plačilni nedisciplini že dolgo ni toliko pisalo (govorim o splošnih medijih) kot se piše zadnjih nekaj dni - pa so časi dopustov!

Torej se nekaj le premika - morda se premakne celo država.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
očitno Grep tega denarja nima, torej - zakaj je treba potem uničit popotnico košarkarjem?

sej vem, da je treba plačat, kar se je delal, ampak zakaj morajo "davek" plačat danes košarkarji?

Take dvoličnosti pa že dolgo ne.

Na eni strani hvališ novo pridobljeno športno infrastrukturo, hvališ Jankoviča potem pa v naslednjem svojem prispevku kritiziraš tiste, katere tisti, katere ti hvališ izkoriščajo in po domače povedano "nategujejo".

Daj zlepi oba svoja prispevka skupaj in boš prišel do zaključkov:
- Jankovič je uspel zgraditi super stadion in super športno dvorano
- Pri tem je nategnil in zaradi tega trpi veliko podjetnikov

In pod črto se nekateri sprašujemo - je njegov podvig iz prve alineje res vreden hvale? Saj gledati le prvo alinejo (hvalo) je po mojem mnenju nespametno. Me pa preseneča, koliko ljudi res tako omejeno gleda na projekt Stožice.