stožice, ekonomsko državljanski vidik

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
še vedno ne vidim, kaj imata Grep in Jankoviæ skupnega in zakaj je Jankoviæ kriv, da Grep ne plača Leke? sej ni Jankoviæ kriv, da se je Grep zakalkuliral oz. da Grep nima denarja? al kako? ne vem no, ker povsod vsi - "ja, kar naj pokažejo Jankoviæu ..."

Jankoviæ je hotel dobro delo, Grep je očitno izgledalo dostojno podjetje, ki se je več kot očitno nekje zaštrikalo ...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.166
1.953
113
Emona / Carnium
Predvidevam, da če nekomu zagroziš, da ga boš osramotil pred širšo (svetovno) javnostjo z zaprtjem omenjenega dogodka, imaš potem večje možnosti, da bo ta, ki mu groziš prej izplačal dolgove?
Taisto razmišljanje pa te je pripeljalo do te situacije...skratka, sami vrhunski biznismeni...
Da ne bo nesporazuma, podpiram, da se pošteno delo plača v doglednem roku. Tukaj mislim na delavce, ki drugače kot pošteno niso delali...Kaj in kako so pa mutili vrli direktorji gradbenih firm...uf...kle pa se najdejo biseri...in te biserčke, ki jih nekateri zagovarjate, vprašajte, kje in kako živijo njihovi delavci...kako so plačani? dobro? kakšen delovnik imajo? topla malica? a res?
Ne mi zagovarjat sužnjelastništva in ga opravičevat z izrazom kapitalizem...fuj...ko bi vsaj propadli, pa se bojim da vseeno ne bodo...

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
...đamijo v kompleks postavit, pa problem bo rešen - imajo para press...
evil.gif

...iger imamo dost, kruha pa že na jesen ne bo več...
frown-1.gif

...s tujim kur cem po koprivah bi jaz tud - beri gradit pa ne plačat...
smile-1.gif

...kokoška bi se morala strahotno decentralizirat - smo pa na poti totalne centralizacije...
uf-1.gif

bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zoki in grep nimata nič skupnega. in če tudi bi imela, investitor je grep, ne zoki

a so delavci bili pošteni ali ne, ne bomo. večina je bila revežev.
dejstvo pa je, da če leka ne bi delal za grep, delavci ne bi bili v leki več. in kamioni tudi ne. danes smo pred situacijo, ko sem ti dal pol leta posla, imam pa samo 80% dogovorjenega zneska. kaj anrediti. stavr poslovneža, ne politike in javnosti.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
še vedno ne vidim, kaj imata Grep in Jankoviæ skupnega in zakaj je Jankoviæ kriv, da Grep ne plača Leke? sej ni Jankoviæ kriv, da se je Grep zakalkuliral oz. da Grep nima denarja? al kako? ne vem no, ker povsod vsi - "ja, kar naj pokažejo Jankoviæu ..."

Jankoviæ je hotel dobro delo, Grep je očitno izgledalo dostojno podjetje, ki se je več kot očitno nekje zaštrikalo ...

Ne vem, naj se smejim ali jokam ko tole berem. Očitno ne poznaš zgodovine poslovanja Grepa, oz. Gradisa G. Ko se zadeva malce medijsko poleže, bodo šli v stečaj in pustili podizvajalce s prstom v riti.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a ti je kriv zoki za vas kraj..a je delal z vasim denarjem, ali kaj...
kaj je stabo narobe ? si nepismen ? kje sem kaj o zokiju napisal ?

vsaka taka jajca pa se gradi z našim denarjem. saj si že slišal za davke verjetno...
drugo je, če bi bil samoprispevek

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:

portni park Stožice, najsodobnejše športno in nakupovalno središče, v samem središču mesta Ljubljane je projekt javno zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana in zasebnim partnerjem družbo GREP d.o.o. -

vir Grep.si

Torej nekaj odgovornosti za neplačilo nosi tudi Zoki
Ampak ta mu ne bo poplačal, ker je Lj že itak zapufana za 15 let

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

vsaka taka jajca pa se gradi z našim denarjem. saj si že slišal za davke verjetno...

kdo gradi stadion, kdo je investitor?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Citat:

Ne vem, naj se smejim ali jokam ko tole berem. Očitno ne poznaš zgodovine poslovanja Grepa, oz. Gradisa G. Ko se zadeva malce medijsko poleže, bodo šli v stečaj in pustili podizvajalce s prstom v riti.

in to je zoki kriv?

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
KSZ...

Sem ljubljančan in sem mnenja da stadiona ne rabimo. Vsaj ne v takem obsegu. Morda pokrita dvorana kot zamenjava za (dotrajani) Tivoli. Vsekakor pa novega nogometnega stadiona ne potrebujemo. Za lokalne tekme bi obnovili stari Plečnikov stadion, za ostale pa imamo v Sloveniji že dovolj velikih stadionov.
Pa niti ni tak problem cena izgradnje, pač pa izguba, ki jo bo ta stadion prinašal iz leta v leto in jo bomo morali pokrivati iz občinskega proračuna, tako kot vzpenjačo. In bomo davkoplačevalci dejansko plačevali stvari, ki jih vsi nismo hoteli in jih večinoma ne potrebujemo.
Zaplejite se enkrat malo v obrobje Ljubljane in si oglejte ceste. Če se tistemu sploh lahko reče ceste... Ampak to ne bo zrihtano še sto let, ker pač ni denarja.
Itak pa bo zdaj država dala darilo v obliki nepremičninskega davka, ki ga bodo lahko župani navili do nezavesti. In stavim, da bo Jankoviæ, če bo še enkrat izvoljen, na tak način krepko polnil mestni (in svoj) proračun.
Aja, na zadnjih volitvah sem volil Jankoviča. Na te bom šel samo zato, da bom volil nekoga drugega.

alter01032010

Pripravnik
1. mar 2010
300
0
16
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Je že kdo omenil jagnje ali odojka?

Ne še. Začuda.Počak na nasledno stran ...
Pa tud Maci še ni bla omenjena.

No, zdej je ...

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
očitno Grep tega denarja nima, torej - zakaj je treba potem uničit popotnico košarkarjem?

sej vem, da je treba plačat, kar se je delal, ampak zakaj morajo "davek" plačat danes košarkarji?

Otroci lahko stradajo, firme propadajo....

Da nekdo prepreci oh in sploh vazno metanje zoge skozi obroc pa nikakor
bonk.gif
Dej razmisli malo preden zapises kaj takega....

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:

Ha, ha

Tipično sprenevedanje. Ko gre za nepravilnosti pri gradnji ni Jankoviæ nič kriv, za vse je odgovoren Grep - ampak ko pa gre za izgradnjo športnega parka pa vse zasluge pobere Jankoviæ in ne Grep.

Kdo je sedaj odgovoren in pobira zasluge in kritike: Grep ali Jankoviæ?

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
ksz
Me zanima, če bi kdorkoli, ki bi delal na tem projektu in ne bi bil izplačan, slavil danes skupaj s košarkarji. Postavite se v kožo podizvajalcev, ne športnih entuziastov in državljanov, ki so veseli, da imajo nekaj iger.
Jaz sem sicer vesela, da je zrasel sodoben objekt oz. dva, ampak ima vse skupaj zelo grenak priokus.
crazy1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

kdo gradi stadion, kdo je investitor?
Kdo je vsak torek na tiskovnih konferencah razlagal potek gradnje? Kdo se kaže po televiziji in zagovarja odobritev kredita Grepu?
A je Jankoviæ torej tiskovni predstavnik Grep-a?

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Obisk tekme je napovedal predsednik slovenske vlade Borut Pahor, poleg njega pa bodo na častni tribuni sedeli še mnogi drugi eminentni gostje: predsednik evropskega dela Mednarodne košarkarske zveze Olafur Rafnsson, generalni sekretar FIBA Europe Nar Zanolin, častni člani KZS ter košarkarski reprezentanti iz nekdanje Jugoslavije in Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/T. G.

Zoki vabi sve po spisku