Storitev BlackBerry

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tako je... samo E serija (z izjemo E71 in E66)... E serija je "bussines"... in BB je bolj namenjen ravno temu...

Povezava je stalno vzpostavljena... in se nekaj malega pozna pri bateriji... ampak ne prav veliko... mogoce ene 10 do 20% manj drzi...

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Al pa še to ne
evil.gif

hja o tem pa neb govoru....
cool-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Zanima me, kako je s storitvijo ko si v tujini, kako se obračunava? Govorim recimo, da greš na dopust za 2 tedna in da ti potem "nonstop" letijo maili je verjetno kar drago, ali pač?

LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Obracuna se po mednarodni oz. roaming tarifi za prenos pdoatkov... Je pa veliko manj prometa, kot ce ti pocel preko navadnega mail klienta...

Lahko pa recimo pri Si.mobilu doplacas za paket "Mobilni Internet Tujina" >> http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=DC1F7EAF-575A-1D88-62B9-02A27E45E364&linkid=article

Opcija Mobilni internet Tujina 10 (15 €) vključuje 10 MB prenesenih podatkov v tujini na mesec.
Opcija Mobilni internet Tujina 50 (45 €) vključuje 50 MB prenesenih podatkov v tujini na mesec.
Opcija Mobilni internet Tujina 150 (75 €) je namenjena zahtevnejšim uporabnikom, saj vključuje 150 MB prenesenih podatkov v tujini.

ali pa opcija BlackBerry tujina >> http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=7909BD09-2354-90FC-DB5A-BB139780D2B0&linkid=article

Vključujeta porabo 3 MB (10 €) in 10 MB (20 €) mesečno v tujini, izključno za dostop prek vstopne točke blackberry.net.
Promet nad 3 MB oz. 10 MB se obračuna po tarifi 0,58 EUR/50 kB.
Opciji BlackBerry Tujina lahko nemoteno uporabljate v tujih omrežjih s katerimi ima Si.mobil podpisano pogodbo o prenosu podatkov.
Priključnina na opciji BlackBerry Tujina je brezplačna.

Nazadnje urejeno:

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Hvala
smile-1.gif

Samo mobilni internet tujina ni potem enako kot Blackberry tujina... Potem takem, če imaš BB rabiš BB tujina, ne?

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
Hvala
smile-1.gif

Samo mobilni internet tujina ni potem enako kot Blackberry tujina... Potem takem, če imaš BB rabiš BB tujina, ne?
Ni nujno. Če nič ne spreminjaš, ti bodo maili tudi v tujini delali, bo pa višja tarifa
rolleyes-1.gif

V BB-ju lahko tudi izključiš preverjanje mailov: options->mobile network->data services->off
Lahko pa si vključiš BB tujino, ki ima zakupljeno količino.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:

V BB-ju lahko tudi izključiš preverjanje mailov: options->mobile network->data services->off

No, tudi to me je zanimalo... Hvala...

unkn0wn

Pripravnik
26. sep 2007
44
0
6
ksz

mene pa zanima kolk prenosa je potrebnega za 1 email? se prav en klasičen mail s tekstom. Koliko če ga pošljem in koliko če ga dobim ?

Kako je z maili recimo od mimovrste ali enaa ko ti pošlejo reklame se pravi HTML mail? ga to pokaže ali kako?

Koliko kb prenosa porabi facebook?

Bo 100mb na mesec dovolj za normalno uporabo?

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik unkn0wn pravi:
ksz

mene pa zanima kolk prenosa je potrebnega za 1 email? se prav en klasičen mail s tekstom. Koliko če ga pošljem in koliko če ga dobim ?

Kako je z maili recimo od mimovrste ali enaa ko ti pošlejo reklame se pravi HTML mail? ga to pokaže ali kako?

BB ima 97% kompresijo se prav če pošleš mail z 1MB ta 1MB stisne za 97% in pošle...

100MB je dovolj

unkn0wn

Pripravnik
26. sep 2007
44
0
6
uf hudo
smile-1.gif
zanimiv tole....

zej me pa še neki zanima. Če mam več mail accountov pa uzamem pač čiz osnoven paket blackberrry bom lohka vse maile notr prejemu al je to kej omejen?

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
Citat:
Uporabnik unkn0wn pravi:
ksz

BB ima 97% kompresijo se prav če pošleš mail z 1MB ta 1MB stisne za 97% in pošle...

100MB je dovolj

hja, stisne tiste maile, ki jih lahko....tako da ne velja to vedno, da kompresira kar vse povprek ...
ne-ne-1.gif
razne priloge se ne.
jaz uporabljam 4 mail naslove, od tega 1 služben in 3 privat, FB in msn tečeta nonstop, veliko uporabljam browser in mesečno prenesem max. 30-40 MB podatkov, tako da je 100 MB več kot dovolj....sem pa med večjimi userji v firmi...
ko pa prideš v tujino, je pa druga štorija, haklc je v intervalu, ki pa je 50 kB in ne več 1 kB. Kaj to pomeni pa veste...
wink-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Krehm...

Garantirano, povprecna kompresija podatkov pri popolnih pogojih pri BBju je NAD 95%... Sicer je res, da poslje nekaj vec control paketkov, in da potem posilja duplikate naokoli ce mu kaksen sfali, ampak v povprecju mu se vedno rata tam... 83%...

Iz prve (dobesedno) roke.