Storitev BlackBerry

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
???

Moj post moraš razumet dobesedno, brez kakšnih skritih pomenov.

Obama je fan BB, se spomnim slik izpred leta in več, v roki BB, zadnje slike ki jih imam v spominu so bile z 8310. Proti je secret service oz kdorkoli že bdi nad varnostje e-komunikacij, zaradi vprašljive varnosti. Zato se ga je moral tudi odpovedat, nikakor ne po svoji volji.

Za komunikacije in njihovo varnost skrbi kar lepo NSA. Ta tudi certificira enkripcijsko opremo in določi v kateri razred spada glede na certifikat pa je določeno tudi kakšen je najvišji nivo zaupnosti informacij, ki se še lahko prenaša na določeni opremi.

BlackBerry je lahko nevarna stvar. Težko si predstavljam, kako bi bilo, če bi ga Obama nekje pozabil, izgubil. Ali pa bi nanj nalagal kakšne hecne programe, chatal (to tudi zdaj ne more=sme), flirtal po Facebooku ipd.

Glede varnosti pa takole. Secterini terminali niso redkost tudi v SLO in tudi BlackBerry še zdaleč ni primeren za najbolj občutljive vladne in vojaške informacije, že zaradi lokacije strežnikov ne ker gre ogromno stvari preko RIMovih serverjev v določenih tujih državah. Integral je bolj ziher zato ker dejansko ne gre nič v tujino, celotna komunikacija pri polni različici Integrala poteka izključno na relaciji server v prostorih firme ali državne ustanove - mobilni telefon z aplikacijo Integral. Povezava med tema dvema zadevama je kriptirana z enako močnim algoritmom kot ga sicer uporablja BlackBerry.

Vprašajte Pahorja, kaj uporablja. Jaz vem, a ne povem.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Če teoretično pomislmo je vsaka stvar ranljiva... glede pozabljenega BB-ja, saj ma lahko nastavljeno da se telefon sam zaklene...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Da ne bo napačne interpretacije. BlackBerry je zelo varen kot naprava in storitev. Dosti bolj varen kot elektronska pošta sama. Konec koncev je treba pri oceni tveganja upoštevati vrsto dejavnikov, tudi vse povezave in strežnike preko katerih se pretaka vsebina. Nič ti ne koristi super duper security BlackBerryja če potem epošta iz BIS serverja odide v širni splet in se pretaka preko xy serverjev in konča pri prejemniku na serverju, ki ga prečesava preveč radovedni admin, uporabnik pa ima geslo napisano na listku zraven monitorja.

Posledično se v nekaterih firmah uporablja še enkripcija elektronske pošte ter digitalni podpis slednje. Pri meni je to redna praksa celo pri komunikaciji znotraj podjetja, torej preko korporativnih serverjev.
Mogoče je v SLO nekaj sto ljudi, kjer je top varnost res pomembna, vse ostalo smo majhne ribe iz katerih se da informacije izvleči veliko lažje kot z vdori v sporočilne sisteme. Za začetek zadošča že dobri stari socialni inženiring.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ker se mi zdi tema zelo zanimiva in so podani strokovni odgovori, sem jo prestavil kot samostojno.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Dobro argumentirani posti s tvoje in borovničine strani. Zahvala vama in tudi drugim
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
V zadnjem Monitorju sem bral kritike novega Bolda, ki naj bi bil zaradi težav s fw katastrofa.

Sicer pa nič čez BB, vojska vernikov po celem svetu se pridružuje tvojemu mnenju. Vključno z Barackom Obamo
smile-1.gif

Monitor je testiral BlackBerry Bold. Specifičen BlackBerry Bold z Vodafoneovim softverom. zagon Bolda traja sicer bistveno manj, kot je napisano v članku. Bold z običajnim softverom se meni zažene v kakšni minuti in pol, potem začne pa s sinhronizacijo podatkov, ki traja odvisno od količine podatkov, ki jih ima za uskladiti. Kako dolgo se zaganja Bold z Vodafoneovim softverom pa ne vem, morda je bil testni primerek v Monitorju problematičen, morda pa res traja malce dlje. Ne vidim pa v tem nobene resne težave.

BlackBerry Bold nima kakšnih resnih težav s firmwareom. Jaz ga imam že kar nekaj časa in normalno deluje 24/7, ob precej heavy usage ker ga uporabljam za vse, maile, SMS, www, telefoniranje, Facebook itd. Pred časom je imel obdobje, ko se je sam od sebe parkrat resetiral in ponovno zagnal, se je pa zadeva sama od sebe zelo hitro uredila. Kaj je bil vzrok ne vem, a me niti ne zanima.

Konec koncev ima človek z vsako povprečno Nokio več resetov in problemov kot s še tako povprečnim BlackBerryjem.

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Glede na na zanimivo temo imam par vprašanj glede Blackberry - delovanje v praksi:
1. Deluje tako, da je stalno povezan preko GPRS ali je po sistemu kot je MMS - tel se poveze, naloži MMS in prekine povezavo...
2. Kako zadeva deluje na NE-BlackBerry aparatih? Npr E71...
3. Za osnovno delovanje: Kateri Blackberry paket se mi splača vzeti?

Lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
1. Deluje tako, da dobi "signal" od streznika in takrat sele sname posto... oz. je tako, da streznik potisne posto do mobilnika, ki je skonfiguriran s storitvijo BB... To je cisto laicno povedano...

2. Na Ne-BlackBerry napravah deluje OK... Edino na E71 (in se mi zdi, da tudi na E66) ni moznosti namestitve BB klienta...

3. Za zacetek verjetno osnovni paket, potem pa vidis, ce dosti uproabljas, pac preides na drazji paket...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Saj se vidi kdaj BlackBerry prenaša podatke. Zgoraj desno se na zaslonu pokažeta puščici, ena gor, druga dol in tako vidiš celo ali gre za upload ali download oziroma oboje hkrati.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Saj se vidi kdaj BlackBerry prenaša podatke. Zgoraj desno se na zaslonu pokažeta puščici, ena gor, druga dol in tako vidiš celo ali gre za upload ali download oziroma oboje hkrati.

Seveda se vidi... Kje se vidi, pa je odvisno od mobilnega terminala
smile-1.gif
...

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
V zadnjem Monitorju sem bral kritike novega Bolda, ki naj bi bil zaradi težav s fw katastrofa.

Sicer pa nič čez BB, vojska vernikov po celem svetu se pridružuje tvojemu mnenju. Vključno z Barackom Obamo
smile-1.gif

Monitor je testiral BlackBerry Bold. Specifičen BlackBerry Bold z Vodafoneovim softverom. zagon Bolda traja sicer bistveno manj, kot je napisano v članku. Bold z običajnim softverom se meni zažene v kakšni minuti in pol, potem začne pa s sinhronizacijo podatkov, ki traja odvisno od količine podatkov, ki jih ima za uskladiti. Kako dolgo se zaganja Bold z Vodafoneovim softverom pa ne vem, morda je bil testni primerek v Monitorju problematičen, morda pa res traja malce dlje. Ne vidim pa v tem nobene resne težave.

BlackBerry Bold nima kakšnih resnih težav s firmwareom. Jaz ga imam že kar nekaj časa in normalno deluje 24/7, ob precej heavy usage ker ga uporabljam za vse, maile, SMS, www, telefoniranje, Facebook itd. Pred časom je imel obdobje, ko se je sam od sebe parkrat resetiral in ponovno zagnal, se je pa zadeva sama od sebe zelo hitro uredila. Kaj je bil vzrok ne vem, a me niti ne zanima.

Konec koncev ima človek z vsako povprečno Nokio več resetov in problemov kot s še tako povprečnim BlackBerryjem.

Težave z resetiranjem so (bile) posledica napake v SW Bold-a in so se pojavljale med prehodom 3G in 3,5G omrežjem. Stvar naj bi bila odpravljena, je pa na m@ omrežju manj opazna, ker je teh prehodov zelo malo (pač je celo 3G omrežje v bistvu 3,5G)

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:

oz. kot bi rekli pri eurocardu
storitev bb je 9 €, čas ki ga ne preživim za računalnikom ,... neprecenljivo

s tem si povedal vse....prav to je bistvo BBja...da si zunaj na svežem zraku in delaš vse kar v pisarni...
Osebno odkar ga imam, sem v pisarni samo najnujnejše.....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:

oz. kot bi rekli pri eurocardu
storitev bb je 9 €, čas ki ga ne preživim za računalnikom ,... neprecenljivo

s tem si povedal vse....prav to je bistvo BBja...da si zunaj na svežem zraku in delaš vse kar v pisarni...
Osebno odkar ga imam, sem v pisarni samo najnujnejše.....

Sem nekaj casa uproabljal BB storitev (tako BIS kot tudi BES)... in tudi Mobitor (samo internetno resitev)... ter Mail for Exchange... pa mi je slednji se najbolj vsec...predvsem zato, ker podpira vec naprav (med drugim tudi iPhone) ... je pa seveda pogoj MS Exchange server (lastnega ali pa zakupljenega) ... Je pa res, da je BB v prednosti, ker precej bolj komprimira podatke... in je tako pretok podatkov veliko manjsi... ampak to danes, ko so paketi z vkljucenim podatkovnim prenosom 1GB ali vec ze skoraj vsakdanja stvar
smile-1.gif
...

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Torej če bi imel na N95 BB klienta nebi bila GPRS povezava stalno vzpostavljena? ampak samo po potrebi... sprašujem zaradi trajanja baterije...