Storitev BlackBerry

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Gledam sedaj na simobilovi strani razliko med "Orto u nulo" in "Orto beri", pa je nikakor ne najdem... razen v ceni seveda
smile-1.gif

ORTO BERI - vključuje:
* 0 EUR/min za klice znotraj Si.mobilovega omrežja,
* 0 EUR za sporočila SMS,
* 0 EUR za sporočila MMS,
* 0 EUR za prenesen kB do 100 MB,
* Enotna cena klicev v druga mobilna in stacionarna omrežja le 0,10 EUR na minuto.

ORTO U NULO - vključuje:
* 0 EUR/min za klice znotraj Si.mobilovega omrežja,
* 0 EUR za sporočila SMS,
* 0 EUR za sporočila MMS,
* 0 EUR za prenesen kB do 100 MB,
Enotna cena klicev v druga mobilna in stacionarna omrežja le 0,10 EUR na minuto.

confused-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Ja, se razume... ampak push mail "varianta" kot jo ima pač Blackberry, da pač stisne podatke... sicer pa ta paket ni namenjen le Blackberry uporabnikom, ali se motim? Na vsakem novejsem telefonu si lahko narediš mail, prav tako da ti vsake tolko časa čekira. Prenos je potem takem v Orto beri in Orto u nulo na istem... oba imata 100MB, kar je več se plača.

Ta storitev je vredna 9€?

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Seveda razumem... point BB je v stisnjenih podatkih... še kakšna druga razlika?

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Ja, ok, super... hotel sem samo povedat, da v "paketu" ni nobene razlike kar se tiče pogovorov in prenosa podatkov, razen tega, da imaš pač BB storitev... Prej še razumem, da je bila razlika 9€ med orto u nulo in orto beri, ker je bil v orto beri vključen prenos podatkov 100MB, ki ga prej orto u nulo ni imel, pa še neke malenkosti. Sedaj pa ni praktično nič, razen storitve...

LP

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Poglej.
BlackBerry je preprosto najboljša storitev na svetu za vse, ki redno uporabljajo elektronsko pošto, jo želijo prejeti takoj, avtomatsko na telefon, si na njem ogledati priponke, napisati kakšen mail, dostopati do imenika, kontaktov itd.

Storitev je vredna 9 EUR. To ni brezplačna zadeva. Tudi Porsche ni zastonj, enako velja za BlackBerry. Dejstvo je, da cena bode v oči samo zato ker je osnovna storitev tako poceni. Če bi paket stal 30 EUR bi 9 EUR zvenelo poceni, tako pa izpade dražje.

Na kratko. Če rabiš epošto na tako kakovosten način na svojem mobilniku, boš teh 9 EUR odštel. Sicer pa ne. Imaš možnost izbire.

Tistih 100 MB je pa itak nepomembnih. Prej ali slej bodo vsi paketi imeli po defaultu GBje vključenih podatkov. Pri Mobitelu so recimo bistveno bogatejši paketi glede vključenih količin podatkov. Koliko jih folk izrabi je druga zgodba, so pa na voljo.

Pa da bomo korektni. Tudi 100 MB je vrh glave dovolj za vsakega, ki po internetu brska na svoje mobilniku, prenaša e-pošto ipd. Jih ne skuriš tako hitro. Dejansko 100 MB zadošča tudi za dostop do interneta preko računalnika, dokler ga uporabljaš predvsem za razne elektronske pošte, chat in spletne strani brez ogleda streaming videa, download filmov, glasbe ipd.

Preden kritiziraš BlackBerry, bodisi pri Simobilu ali Mobitelu, se najprej pouči o njem. Potem boš razumel, čemu je namenjen.

Še to. Na ceno vpliva tudi dejstvo, da BlackBerry tudi za operaterja še zdaleč ni zastonj. Plačevati mora licenco za vsak aktiven telefon pa še za kaj druzga.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Axion, če storitve ne potrebuješ je brezvezna, če pa jo potrebuješ npr. kot jaz in verjetno še marsikdo pa je zadeva hudičevo uporabna,... mail ki ga dobiš v služben mailbox je takoj tudi na mobilniku,... posledično hiter odziv ter rešitev,...
Če pa imaš telefon zato da ti vsake 3 ure preveri kaj je novega na facebooku, kakšne so novice s financ, katero foro je poslal kolega,... pa te storitve ne potrebuješ,...
Za tiste ki to potrebujemo je storitev vredna vsaj 9€,...raje več,...

l.p. d
oz. kot bi rekli pri eurocardu
storitev bb je 9 €, čas ki ga ne preživim za računalnikom ,... neprecenljivo

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Okay, hvala za odgovor
smile-1.gif

@coolpower
Nikjer nisem kritiziral Blackberrya... vprašal sem le, če je to vredno 9€ in očitno je...

LP

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Borovnica, ker del se proporcinalno obračuna, oboje? Znesek in minute? Hvala

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
BlackBerry je odlična izbira. Poleg vsega, po čemer je znan, je hkrati zelo zelo dober mobilnik.
Kakovost sprejema signala je pri BlackBerry v sami špici. Enako velja za baterijo in kakovost izdelave ter zanesljivost delovanja.
Meniji so hitri, navadiš se jih v dnevu ali dveh, kasneje so ti vsi drugi meniji polizdelek (z izjemo iPhonea).

Moj BlackBerry je nekoč celo končal v umivalniku, kamor je zletel po nerodnosti in končal v nekaj cm globoki vodi. Preživel je, po nekaj urah sušenja je delal brez problema in dela še danes. Hudiča, še pod vodo je delal tistih par sekund preden sem si opomogel od šoka in ga potegnil ven. Res pa je, da sem takoj zatem odstranil baterijo in ga dal sušiti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
V zadnjem Monitorju sem bral kritike novega Bolda, ki naj bi bil zaradi težav s fw katastrofa.

Sicer pa nič čez BB, vojska vernikov po celem svetu se pridružuje tvojemu mnenju. Vključno z Barackom Obamo
smile-1.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
BB je zakon
smile-1.gif
+ na BB je security na vrhuncu še posebej za kakšna podjetja je to zlo dobro saj lahko preko njega dostopajo celo do njihovih internih strežnikov, aplikacij, itd...

Security je tudi vzrok da na BB ko se povezuješ na internet preko blackberry.nrt APN-ja dela počasi
smile-1.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
V zadnjem Monitorju sem bral kritike novega Bolda, ki naj bi bil zaradi težav s fw katastrofa.

Sicer pa nič čez BB, vojska vernikov po celem svetu se pridružuje tvojemu mnenju. Vključno z Barackom Obamo
smile-1.gif

obama ga pa kritizira zato, ker se amerika boji, da bi jim kdo bral/prestrezal njihove maile ker gredo maili večinoma čez opremo narejeno pri njihovih sovražnikih
smile-1.gif
to je razlog da je obama proti BB-ju

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
???

Moj post moraš razumet dobesedno, brez kakšnih skritih pomenov.

Obama je fan BB, se spomnim slik izpred leta in več, v roki BB, zadnje slike ki jih imam v spominu so bile z 8310. Proti je secret service oz kdorkoli že bdi nad varnostje e-komunikacij, zaradi vprašljive varnosti. Zato se ga je moral tudi odpovedat, nikakor ne po svoji volji.

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
???

Moj post moraš razumet dobesedno, brez kakšnih skritih pomenov.

Obama je fan BB, se spomnim slik izpred leta in več, v roki BB, zadnje slike ki jih imam v spominu so bile z 8310. Proti je secret service oz kdorkoli že bdi nad varnostje e-komunikacij, zaradi vprašljive varnosti. Zato se ga je moral tudi odpovedat, nikakor ne po svoji volji.

Tako kot sem reke, prisilno ga je mogu dt iz rok....sm pa vidu da ma ful velik naprimer zvezdnikov v ameriki te BB-je in so čist navdušeni vsi po vrst
smile-1.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
sm pa vidu da ma ful velik naprimer zvezdnikov v ameriki te BB-je in so čist navdušeni vsi po vrst
smile-1.gif

Ja, res je... obstaja celo ena stran, kjer so celebrity slikani z njihovimi Blackberryji... ---> http://celebrityblackberrysightings.com

LP

pa k glih eni kritizerate da ko greš globlje v menije da je zmeraj bolj oskubljeno,.... če se je hiltonova gospodična
smile-1.gif