Stikalna ura

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Za vkalplanje električne črpalke bi rabil stikalno uro in sicer, da bi nastavil, da se vključi vsakih 30 min za 2 min. Kje bi tako uro dobil. Vklapljanje in izklapljanje pa bi trajalo 24 ur. Po možnosti da se vključi v vtičnico.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
Mehansko, ali elektronsko.
Priporočil bi ti mehansko za tri evre..
zmaga.gif

Čas nastavljaš z grebenčki po 15 minut.
Enostavna je za uporabo.
Pri elektronski je malo problematično programiranje, posebej pri tistih, ki imajo večfunkcijske gumbe.
Čez čas pozabiš kako se programira, in zato moraš vedno hraniti navodilo za uporabo.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
V Bauhausu imajo digitalne po 5€ pa čist lepo dela, pa še lastno baterijo ima, kar pride prav pri izpadu el. toka...
Tiste mehanske so meni po enem tednu zaostajale tudi do pol ure, ker pa mi je laufala pumpa za toplo vodo nanjo je pa kra veliko...če zjutraj zamuja ni bojler čisto ogret
evil.gif

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Mehanske imajo preklopni čas 15 min, kar ne pride v poštev. Jaz potrebujem, da se vklopi za 2-3 min in potem zopet izklopi. Sem že gledal v Bauhausu in tudi že eno kupil za 9 EUR, ter nato doma ugotovil, da je max število vklopov in izklopov 10, kar pa je premalo. Rabil bi približno 40 vklopov in izklopov.

Janez2b

Pripravnik
6. okt 2007
34
2
8
Zdravo,

jaz imam za poceni-drag štrom stikalno uro iz Conrada. Krmili ločeno dva izhoda. Sem pa jaz dodal še ustrezen rele, ki dejansko preklop izvaja. Dela bp, celo poletni-zimski čas ji lahko nastaviš. Cena cca 35Eur, sem jih videl naconradovi spletni strani.

Vsekakor bodi pozoren na moč delovnih kontaktov.

LP

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
Zamujanje mu ni problem, ker bi on laufal na 24 urnem ciklu.
Bolj mu je problem, kratek čas vklopa in število vklopov.
Mehanske pa imajo najmanjši čas 15 minut, zato odpadejo.
frown-1.gif

Elektronske so omejene s številom vklopov na dan. Kupljena pri Lidlu, ima 20 vklopov, in 20 izklopov.
To je tudi premalo.
Vodovodaš mi je enkrat pravil, da se dobi za kupit elektronika, ki zalaufa pumpo vsake četrt ure za kratek čas.
Bom ga vprašal

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
Kupi stikalno uro. Elektronsko. Dva kosa.
Vsako nastaviš, naj po eni uri vklopi za tri minute.
Drugi uri prestaviš čas za pol ure.
Obe vtakneš v dozo.
Vzameš dva vtikača, in na oba paralelno zvežeš pumpo, tako da imaš na enem kablu dva vtikača.

Vtakneš jih v ure, pri tem se pazi elektrike, pri drugem vtikaču.
13.gif

Zadeva je poceni, in ziher dela
zmaga.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.776
221
63
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
V Bauhausu imajo digitalne po 5€ pa čist lepo dela, pa še lastno baterijo ima, kar pride prav pri izpadu el. toka...
Tiste mehanske so meni po enem tednu zaostajale tudi do pol ure, ker pa mi je laufala pumpa za toplo vodo nanjo je pa kra veliko...če zjutraj zamuja ni bojler čisto ogret
evil.gif

katere digitalne pa si dobil za 5 eur?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Glej - lahko bi počakal še dva dni, da bi bilo okroglih DEVET let od zadnje objave v tej temi
13.gif

Predvidevam, da če so bile takrat v akciji so verjetno danes že razprodane
17758-icon_confused.gif