" Pri nas resne razlike med politikom in politikantom ni, ker se kot država ne ukvarjamo z velikimi stvarmi, ampak z dnevnim pritlehnim delovanjem politike in njenim vplivom na navadne državljane. Pri nas ga ni politika, da si ne bi dal prednostno asfaltirati makadama do bajte. Ali na druge načine izkoriščal možnosti vpliva, ki ga politika ponuja. Sploh zdaj, ko so glavni državni cilji mimo (NATO in EU) in ne vemo, kam bi se sploh usmerili. Kot bi rekel Tomi: “ni velikih bogov, le mi imamo šov”."
Pojasnil sem, da se z vsem napisanim strinjam - za politike današnjega časa. Prav tako sem pojasnil, da imam (morda gledam z rožnatimi očali, ampak dajte konkretne argumente za to) za politike iz časa osamosvojitve bolj dobre vtise in, da so se takrat celo kdaj uspeli kaj zmeniti zunaj delitve naši-vaši.
"A midva poznava istega mirsija? Nikoli ni bil brihten, luciden in razgledan, vedno je zavzel eno stališče in na njem trmasto vztrajal kot papiga, pa če si mu 100x dokazal nasprotno. Naslednik synthmana, velikega borca za debile v prometu (saj veš, njegov alter pa to). Danes se pa še pri Ukrajini ponavlja, da ne govorimo o vsemogočih blamažah na temo referendumov."
Mirsija na forumu, od kar ni več korone, zelo malo zaznavam. Morda piše kje, kjer ga ne berem. Da pa ni butelj, je pokazal nekoč, ko se je spotaknil ob NEUMNO, NEVARNO IN NESTROKOVNO narejena 2 nova rondoja pri Brniškem letališču (cvet alterja mu je seveda pisal, da serje, komplicira, katastrofizira in da sta rondoja zagotovo super, saj so jih projektirali strokovnjaki). Minilo je nekaj let, in (premalo se vozim tam zadnja leta) zdi se, da so jih nekaj preuredili.
Kaj je počel v temah s korono sem pa tudi opisal, kakšen bulšit vir je znal tudi zdiskreditirati, ampak, ko je prišlo do teme cepiv, je pa postal vse to kot pišeš: premaknil ga ne bi s prekooceanko.
Ampak, glej, to je vse čisto človeško. Mehanizme odločanja je pojasnil Mazzini v eni kolumni.