Število borčevskih pokojnin?

B81

22. jul 2007
36.992
10.530
113
Mene zanima kako to, da so vsi inventorji, premoznejsi ljudje, ki so imeli tovarne ali so bili intelektualci, veljali za domobrance, kateri so samo za "oropat" vsega ali zmetat?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na podlagi nekoga, ki ga je menda poznal tvoj dedek, posplošuješ na vse. :bonk:Seveda so po vojni pospravili vse intelektualce in premožnejše ljudi.:bonk:

2. okt 2007
3.803
2.283
113
Mene zanima kako to, da so vsi inventorji, premoznejsi ljudje, ki so imeli tovarne ali so bili intelektualci, veljali za domobrance, kateri so samo za "oropat" vsega ali zmetat?

zakoj so veljali za domobrance? Normalno, da se niso strinjali s komunističnim režimom režimom, če so vedeli, da jih bodo razlastninili. Tudi jaz se ne bi strinjal, če ti nekdo hoče vzet nekaj, kar si gradil polno let ali pa že družina prej. Saj Kordiš tudi nekaj takega omenja #nationalize:obesise: vedno je zelo lepa floskula, dajmo vzet bogatim in razdelimo med delavsko rajo, smo videli, kam to pelje v ekonomiji.

2. jul 2020
5.098
6.651
113

Sem poslušal zgodbo. Lokalni sovražnik naroda je po vojni prebežal v Trst, oblast mu je zaplenila žago in tovornjake. Pa čez nekaj mesecev je v pristanišču za dogovor o manjšem poslu in naleti na svoja dva nekdanja zaposlena v... njegovih tovornjakih. Mu razložita da je sedaj podjetje v državni lasti in vsi kateri so tam delali še vedno delajo + novo vodstvo. Pa reče varnostnikom kaj se dogaja, naj zadržijo tovornjake, pokliče policijo, gre do stanovanja po dokumentacijo katero je obdržal od podjetja. Pride inšpektor, ugotovi da so tovornjaki ukradeni in da je on lastnik....

Šoferji so pa šli potem peš v Jugoslavijo.

Pa je potem svoje novo podjetje fural naprej v Italiji. Menda še obstaja pod drugim lastnikom, se pa ne ukvarja več z preprodajo lesa.