Število borčevskih pokojnin?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
Jaz sem tudi sodeloval. Kot 13letnik sem češnje s kolesom peljal v Domžale v času alarma. Se prej sem jih nabral, medtem mi je nad glavo avion spustil rafal na domžalski radio oddajnik

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
A jaz potem tudi spadam med njih Hanzi ? Meni je pa nad glavo letela bomba, ki jo je odvrgel reaktivec in je par sekund za tem zadela oddajnik na Krvavcu, nato pa sem pomagal pri premikih prebivalcev v zaklonišča :cheer::p

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Matey : Normalno, saj si bilo veliko bolj dejaven kot Krkovičev sin, ki se je samo vozil poleg fotra.

Kam pa župniki spadajo?

Nekaj jih je pod 4. alinejo 131 člena-kaj pa ostali?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
In na kak način so sploh prišli do teh statusov? Imam znanca, ki večkrat odpre to temo na kakšnih piknikih. Takrat je kot 19 letnik bil vpoklican v boj in na mejnem prehodu tudi imel glavo na razstavi. Statusa mu niso priznali. Ima pa sovaščana, starega sedaj okrog 60 let, za katerega večkrat pravi, da puške v življenju sploh v rokah ni imel (res je en tak lolek), pa ima status in je upravičenec.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
In na kak način so sploh prišli do teh statusov? Imam znanca, ki večkrat odpre to temo na kakšnih piknikih. Takrat je kot 19 letnik bil vpoklican v boj in na mejnem prehodu tudi imel glavo na razstavi. Statusa mu niso priznali. Ima pa sovaščana, starega sedaj okrog 60 let, za katerega večkrat pravi, da puške v življenju sploh v rokah ni imel (res je en tak lolek), pa ima status in je upravičenec.
Če je bil vpoklican, ima sigurno papir, ni druge-ali zaznambo v voj. knjižici ali pa na uradu za obrambo. Če nima , si pa zmišljuje o sodelovanju..

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Matey mislim, da si bil eden izmed redkih prvošolcev, ki so toliko doživeli tisti čas..:p

Prav zares je bilo kar pestro ja. Sploh, ko kot otrok vidiš v živo prelet miga ter sekundo-dve-tri kasneje še eksplozijo bombe. Tisto s pomočjo ljudem do zaklonišč je bila pa bolj šala kot ne čeprav sem res pomagal kolikor sem le lahko, v glavnem je bila to skrb za mojega mlajšega bratca v smislu, da nisva bila ljudem v napoto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
Na podoben način kot pred 70 leti. Prave ljudi moraš poznati in biti njihov prijatelj.

Matey: veš kak dolg nos sem.prinesel domov, ko je bil cel SPB prazen ob 3h popoldan, jaz pa češnje hotel prodat Matijuc in sem za brez veze jih peljal v Domžale.
Doma mi je šele stric razložil zakaj so bile prazne (alarm zaradi napada okoli poldneva ko sva bila s stricem v češnji)

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
okrog teh veteranskih statusov je tudi čudno ja..hišniki in tajnice po občinah so si rihtali te zadeve, so sitnarli, da smo šli za priče....en čez drugega so lezli pred šaltarjem.
itak pa do 55 leta ni omembe vredno to članstvo..mene osebno bmk za to
sem član zrčs,oz. zsč, če me bo kdo "rabil", me bo že poiskal.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
jna več sklopov usposabljanja-RV in PVO Skopje, pešadija Bileča , obveščevalna Beograd, služba Skopsko letališče.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
najprej 6m. osnovno v RV ARJ-PVO, nato zaradi določenih okoliščin Bileča šnelkurs 3m. pehota , nato 3m. kurs obveščevalna Beograd, dva tedna Kazahstan in nato aktivacija kot vodnik 1 klase -redna zaposlitev v prvotni kasarni do prekinitve l.90 in odhoda nazaj v slo. Bil sem pa že pred vojsko aktiven v TO-predvojaške zadeve ipd..
Potem sem bil v TO in SV do 93, izstop v cinu stotnika, zdaj sem pa major v rezervi.
Nimam nič od vojske, še član veteranov nisem..

Nazadnje urejeno:

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
hehe, ok, je čisto offtopic, ampak...vsaj dva bilečanca sta tle :)
in ne, nimam borčevske.
ok, nazaj na temo...