stene napojene z nikotinom

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
488
83
Recimo da imamo stanovanje, kjer se je 30+ let kadilo, brez nekega beljenja
obstaja kako orodje (freza?) za odstranitev vrhnjega sloja oz. kako se sanira zadevo?
odbrusit (kako, na kakšen način, specialno orodje kot žirafa za brušenje?) in potem na novo pokitat in zgladit?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Odstrani vso barvo s strganjem barve, namoči steno in na delo ko prideš na golo steno jo operi prekitaj pobrusi in premaži z apnenim beležem nato kupi antinikotinsko barvo in prebarvaj prostor, delo je s tem vendar ti edino to zagotavlja prostor brez vonja po nikotinu,

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Mi smo pisarne s fasadno barvo prebarvali pa ni več smrdelo, pa kar čez raufazo in bavalit (kakor kje).

Vem pa, da to po "modernih" standardih kao ni primerno.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Mi smo po požaru vse zbrusili z žirafo, potem kit, potem antinikotinska barva.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
če prebeliš stanovanje, ne sme več smrdeti od sten. Seveda, prvo z emulzijo, potem pa z barvo. Če se je pohištvo nalezlo vonja, bo smrdelo naprej. Ta "antinikotin" barva, je bolj ekonomske narave.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Navadna emulzija saj so vse iste razlika je samo s koliko vode se mesajo. Ko se pa zgovarjas s poklicnimi malarji pa vsak itak svoje hvali - nekateri kupujejo navaden jupol, drugi delajo samo z jupol gold, drugi spet samo s spectra.... Jaz kar sem pri sebi delal ni nikjer opaziti kaksne razlike pa sem uporabljal vse mozne firme.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker bo treba eno zakajeno stanovanje premalat: kakšna emulzija?

Ne dajaj emulzije, ker zapiras dihanje, kar ga se je.
Jupol, vec rok. Sem malal eno stanovanje v katerem je bilo vedno megleno od kadilcev. Stene so bile rumene. Tri al stiri roke jupola in to je to. Je pa gold bl prekriven. Citro pa fino disi neki casa.
Pa malar 8888. Svetocn je.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
Kaj pa pomaga če se je kadilo travo?
hysterical-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Softi, verjemi, če je močno prepojeno z nikotinom, daš lahko 6 rok čez pa madeži nazaj udarijo, tako, da če barvaš za oddajo izoliraš zapreš in čez Jupol gold, če pa za sebe, pa kot so svetovali žirafa brušenje ali mokro pranje + brušenje + kitanje .

Enako je če se ti olje polije po steni..... Se pa strinjam svinarija na kubik, vendar tudi kajenje je svinarija na kubik in če so stene take, kaka so šele pljuča ...., pa ja ni kaj se spomnim, da je neko pogrebno podjetje iz Zagreba imelo poslovna darila vžigalnike , gor je pa pisalo " Vi samo pušite ..."

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Sicer pa na vso to pisanje v temi ... res sem do sedaj mislil, da so rumeni fleki posledica katrana, ne pa nikotina?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
458
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Emulzija pa 2x navaden jupol. Vse ostalo je nategovanje. Ce bo potem se kaj smrdelo smrdi pohistvo in tla.

To bi pa rad videl, ker sem že par kadilskih prostorov mogel prebelit.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem jih tudi. Prebelil sem tudi stene pobarvane z zivo zeleno in zivo oranzno barvo.

Glej jaz sem delal kot sem napisal stvari stimajo, lahko pa vsak dela kakor on hoce in vrze nekaj vec denarja stran.
Enkrat emulzija 2x jupol. Nic vec. Jupol nesmes prevec redciti z vodo. 1 liter vode na veliko kanto jupola, dobro zmesas. Za drugo roko lahko das 1,5 litra ali 2.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Jaz sem ravno koncal z beljenjem,

sem zelo zadovoljen z barvo od heliosa, vonj po jasminu. Ena roka pokriva ko sus, cena pa pol manjsa od jupol gold. Vcasih je imel zelo dobro barvo tudi merkur ( njihova nlagovna znamka) ampak mi je prodajalka samam povedala, da so spremenili dobavitelja in da to ni vec to.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113

A je na steni že izravlana masa ali je direktno beljen omet (fina ali zrnata površina)?.

Z žirafo ravno kaj dosti ne gre dol. A če bos ime papir 60 mogoče 40 zrnatosti boš nekaj odstranil. Nato obvezno čez izravnalno maso, da narediš sloj (prej še emulzijo) in nato 2 x belež. V prvo obvezno npr. navaden jupol...v drugo pa..hm...jaz bi probal polpralno barvo. Antinikotinska mi deluje kot hobuk strupa...smo imeli z njo beljeno v stanovanju...smrdelo med beljenjem da ti je šlo na bruhanje.

Problem, ki ga jaz vidim pri tej stvari so rumeni fleki/ madeži (nikotin?) ki usekajo preko beleža...zato bi sam dal izr. masso (malo mesa za osnovo) in polpralno barvo ki je zelo pokrivna.

Če useka ven še vedno lahko uporabiš antinikotinsko barvo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker bo treba eno zakajeno stanovanje premalat: kakšna emulzija?

Ne dajaj emulzije, ker zapiras dihanje, kar ga se je.

aahhhh... Softi, emulzija je za boljši oprijem barve na barvo. Kakšno dihanje neki. Če naneseš emulzijo za vsako beljenje, se barva ne lušči, ko na novo beliš. . A si kdaj probal belit, in se ti tretja barva odspodaj lušči?? To je zato, ker zakrat ni bila uporabljen aemulzija. In potem imaš namesto nekaj € stroškov, stroške za kompletno kitanje stanovanja. Pol šele dihaš globoko
grims-1.gif