Ste prepisovali pri diplomskem (ali drugem) delu?

Ste prepisovali pri diplomskem (ali drugem) delu?

• Skupaj glasov
    101

mistique

Guru
16. jun 2009
13.758
1.564
113
Emona / Carnium
Ste prepisovali pri pisanju vašega diplomskega, magistrskega ali doktorskega dela? Ste za to, da se ugotovi, koliko je v Sloveniji ljudi, ki so izobraženi in so več let študirali in tudi sami napisali svoje delo za pridobitev naslova in koliko je izobraženih, ki to niso bili sposobni narediti?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Verjetno tu misliš na prepisovanje brez navedbe vira. Danes je tako rekoč nemogoče napisat kakršnokoli znanstveno ali "znanstveno" delo brez prepisovanja.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.758
1.564
113
Emona / Carnium
O bureku se da pisat brez prepisovanja
evil.gif

Se mi zdi, da je prepisovanje pri diplomskem delu malce bolj pričakovano, kot pri doktorski disertaciji. Vsekakor pa sprašujem po tem ali ste se dela lotili tako, da je bil cilj končno število strani (o tem velikokrat poslušam od piscev diplom) in je tehnično zadeva potekala po metodi copy/paste ipd. ali ste ga pisali s pomočjo pridobljenega znanja in navajali vire za utemeljitev vaših (ne mislim revolucionarno izvirnih, temveč že znanih) tez in podobno.
Navedba vira za 90% naloge je še vedno prepisovanje
evil.gif

Kolikšen del besedila vaših diplom bi bil popolnoma enak besedilu iz literature (z ali brez navedbe vira)? 10%, 30%, 50%, 80%...?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Verjetno tu misliš na prepisovanje brez navedbe vira. Danes je tako rekoč nemogoče napisat kakršnokoli znanstveno ali "znanstveno" delo brez prepisovanja.

Itak, da je treba kaj iz vira "prepisati". Drugo pa je kako to narediš. Jaz direktno nisem citiral, sem pa delal opombe pod črto in pazil da ni več "opomb" kot teksta
smile-1.gif

Pri določenih panogah pač tople vode ne moreš odkriti in je diploma zbrano gradivo z lastnimi zaključki.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

Itak, da je treba kaj iz vira "prepisati". Drugo pa je kako to narediš. Jaz direktno nisem citiral, sem pa delal opombe pod črto in pazil da ni več "opomb" kot teksta
smile-1.gif

Pri določenih panogah pač tople vode ne moreš odkriti in je diploma zbrano gradivo z lastnimi zaključki.

Pri meni ni bila zadovoljna s prepisom (naveden vir, vse po PS-u). Ker ne rabim odkrivat tople vode (kot že rečeno), se je nabralo recimo slabih 3-4 strani citiranja, od vsega nakladanja v teoretičnem uvodu. Sem moral preoblikovat....ah ja.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
a na to lahko odgovorimo tudi mi ki imamo dokončan vrtec in vozniški?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
si si že odgovoril...

jaz sem prevedel tujo knjigo, ki je bila glavni vir in jo po svoje interpretiral, tako da ni prav nič dobesedno prepisanega

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ste prepisovali pri pisanju vašega diplomskega, magistrskega ali doktorskega dela? Ste za to, da se ugotovi, koliko je v Sloveniji ljudi, ki so izobraženi in so več let študirali in tudi sami napisali svoje delo za pridobitev naslova in koliko je izobraženih, ki to niso bili sposobni narediti?

Kakšno je to vprašanje
sprasujem se.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.758
1.564
113
Emona / Carnium
Ti sam piš. Vnosno okno se prilagaja številu vnešenih znakov. Al' si ti tisti, ki je copy/paste delal?
Odgovora sta 2 in sta zelo različna. Anketa je namenoma enostavna, zaradi številnih uporabnikov z diplomami
evil.gif

Drugače pa sem se malo zmotil. Napako sem naredil. Vrtca nimam. Sem šel drito v malo šolo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Seveda sem prepisoval. Vendar vse kar je prepisano je tudi ustrezno opremljeno z natančno navedbo virov.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Nisem prepisoval. To bi bilo res sramotno dejanje.

Mislim, da pa tudi tisti od katerega sem diplomo kupil, ni prepisoval
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
OOooooOOoOOo zdej se bo pa začela zlivat gnojnica po teb
tongue-1.gif

Sram te bilo
tongue-1.gif

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Verjetno sem pri kakšni seminarski nalogi kdaj pozabil citirat kakšen vir, ampak naklepno pa še nisem prepisoval.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Na srečo na našem faksu ni potrebne diplomske naloge. Ker če pa kaj ne razumem je pa to, da je treba iz že napisanega toplo vodo odkrivat.

ideep

Zelenc'
25. jul 2012
11
0
1
Diploma je tako rekoč živo prepisovanje, razen eksperimentalnega dela.. kar pomeni, da je ves teoretični del prepis ostalih virov. Zdaj, ko imajo pa bolonjca in cca. 30 strani za spisat diplomo - ta je šele kopija vsega ostalega!

Nazadnje urejeno: