Ste nakupili kaj pirotehnike?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ker bi sicer tožili zaradi verske diskriminacije, snecer pa bi primer uporabil kot dokaz privilegiranja RKC.
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Letos nic. Ker pa imam retardiranega soseda ki je vceraj z dvorisca izstreljeval petarde (sem prvo mislil da gre za kake signalne rakete pa me je kamelči podučil da gre za neko pištolo za izstreljevanje petard) in to nekaj v rangu MEG, se nameravam naslednje leto oskrbet s cobrami al pa topovskim udarom. In ce bo tepcka spet obsla misel na podobno zabavo sredi urbanega naselja mu bo tko dvorisce zminiral da se iz bajte ne bo upal deger retardirani.

Plašilka - za petarde; ima ono zadevo na kovinske metke, pol pa spredaj daš petardo zadevo izstreliš vertikalno, nato pa jo
po zraku suče (na eini strani letijo iskre) in in za 3 sek. vreže ko [censored]? Huda zadeva.

IMG_2945.jpg

Manjka samo še nastavek katerega priviješ na pištolj, vanj vtakneš raketo, žvižgalko, čmrlja ali kot tvoj sosed "mego".

To je prešvoh. 9mm plinska in mega je zakon.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
se nameravam naslednje leto oskrbet s cobrami al pa topovskim udarom.

Topovski udar nima nevemkakega učinka, kar se poka tiče.

Razen...

Mi smo jih metali v naravi, mogoče ima na balkonu večji učinek.
evil.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Kupil nič, gledati-poslušati pa bom moral v vsakem primeru, saj je v soseski že zdaj bojno polje. Imam pa tudi prijaznega psa, ki se mi prav smili te dni. Najbolš bi mu blo dat naušnike.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik retro pravi:
.Najbolj pa me moti ko v trgovini z prodajalno pirotehnike pridejo starši z otroki ki jim z zanosom kupujejo te artikle, torej se to prenaša z starejših na mlajše, tako jih učijo.

Še bolj moteče je, ko gre denar za pirotehniko od socialne podpore in otroških dokladov. Okvirji so tipičen primer, ko mu ni problem zapravit 200-300€ za par minut pokanja...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.591
113
za omenjena praznika se vedno formira posebne skupine ki pokrivajo javne kraje kjer se zbere folk ki proslavlja. Pa ne samo zaradi petard ampak tudi zaradi strelnega orozja.

@patriot
Topovski udar dela cudeze sam prav mora bit postavljen. Ravno okvirji so referenca ki jo lahko vprasas kak je rekord v hitrostnem izstopu iz barake ob 3 zjutraj
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.396
1.263
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ves ta stran vržen denar ki ga praktično raznese , bi lahko porabil posameznik za pomoč in dar nekomu ki denar potrebuje, mnogo je takih med nami ki bodo v prazničnih dnevih brez toplote in hrane ter še marsičesa drugega morali preživeti dan oz. dneve, poslušali pa bodo poke petard in gledali ognjemete .Žalost v ljudeh, strah v živalih, ne odtehta veselja ob praznikih polnih pokov petard in sija raket.

Petard ne maram, ampak sij raket mi pač odtehta ... Jebiga, tudi nekaj zabave si človek zasluži. Ali naj se odpovemo vsemu zabavnemu, ki ni uzatonj, dokler popolnoma ne izkoreninimo lakote, revšine ipd?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.159
1.253
113
42
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
En [censored] tle u Šiški se je spomnil, da bi 10 minutni zeeeeeelo močan ognjemet naredil že kar danes ob 3 ponoč.
jezen.gif

Aja, ne nisem kupu. Trezen je to brezveze počet, kadar sem bil pa pijan, sem pa skoraj zmer kako nesrečo naredu z raketo.
redface-1.gif

Bilo je malo pred 5, sem pogledal na uro. Tam proti Kosezam.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Še nikoli nisem denarja zapravil za pirotehniko.

Ja in?

Ful mi je zanimivo to povdarjanje, kako je spuščanje raket "metanje denarja stran". A kupovanje čikov, za kar da povprečen kadilec ziher 100 eurov mesečno, pa ni metanje denarja stran?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.159
1.253
113
42
Odgovoril sem na vprašanje teme. Kaj zdej ti hočš od mene?

Še nikoli nisem dal denarja za cigarete.
Še kej te zanima?

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
Za pirotehniko v zadnjih 20. letih nisem potrošil niti fičnika, niti ga ne nameravam v bodoče. Kot mulo sem parkrat kupil po nekaj petard (piratke), pa še te smo švercali iz Avstrije.
Ko sem živel še v Lj je znalo bit zelo glasno, vseeno pa sem kako novo leto z lahkoto prespal na kavču.

Res pa poznam par osebkov, ki so sicer povsem normalni državljani, po božiču pa se jim odpelje s pirotehniko.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Kot mulc (osnovna šola) se mi je zdelo, da sm ful frajer, ker sm poznau ljudi k so preprodajal piratke, se spomnem, da sm jih kupvau po 250SIT za 100komadov, pa jih naprej prodajal za 500SIT... dokler mi niso v 7./8.razredu pokazali slik kaj lahko ena "navadna piratka" naredi iz roke... Od takrat nisem tolarja/€ porabu za pirotehniko. Mi je všeč ognjemet iz gradu, topovske salve, ... pač dokler je organizirano in pod kontrolo, ampak kar se je izrodilo v Ljubljani, kjer "ljudje" tekmujejo kako bodo petardo vrgli nekomu pod noge, zadeli mimovozeči avto/bus.... je preseglo meje dobrega okusa...

Čeprav se mi zdi, da je letos veliko manj pokanja kakor je bilo v prejšnjih letih... ne vem, ali je to posledica krize ali posledica zavedanja, da to ni "in"... upam da to drugo!