Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Seveda da ne. Ne dajem bozicnic ker posteno priznam da nisem sposoben biti podjetnik. Vecina slovenskih nesposobnezev pa se podjetnistva gre in delavstvo spravlja v bedo.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ti in tebi podobni. Ne si delat utvar, da vam verjamem, kako tukaj garate in puščate krvavi znoj dan za dnem. Smo narod, ki ima rad "krivine" in fušanje brez računa. Pa večina se spoznam na vse posle.
Citat:
Kaj točno je tukaj smešnega in zakaj je normalno, da zaposleni ne vidijo plače oz v primeru dobrih poslovnih rezultatov, ne vidijo božičnice?
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
In zakaj je smesno ce stavkajo? A morjo pozret vse skupaj, tako kot tisti, ki nic ne dobijo? Vsaj eni majo jajca stavkat...ne pa da se vsi bojijo, pa kot riti tiho se zaradi plac recimo....
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Kaj točno je tukaj smešnega in zakaj je normalno, da zaposleni ne vidijo plače oz v primeru dobrih poslovnih rezultatov, ne vidijo božičnice?
Seveda je normalno, da zaposleni vidijo svoje plače. Božičnica pa ni v nobeni kolektivni pogodbi, kakor vem. Če je notri in je vpisana višina...je drugo. Ni nekaj OBVEZNEGA, defakto, nekaj kar je v navadi na ravni celotne države. Ni to regres..
Citat:
Predvidena božičnica je sicer še enaka kot lani. Tisti, ki imajo več kot 1500 evrov bruto plače, naj bi prejeli 200 evrov bruto božičnice, tisti z nižjo plačo pa 350 evrov bruto. Po nekaterih neuadnih informacijah so delavci zahtevali 1300 evrov božičnice.
Citat:
Na protest se je odzvala tudi uprava Heliosa in opozorila, da ne gre za napovedano stavko. »Letošnja božičnica je bila sicer s sindikati usklajena že poleti in je na enaki ravni kot lansko leto. Ob tem je potrebno poudariti, da se je vodstvo s sindikati v letošnjem letu dogovorilo za kar 25 odstotkov višji regres, v Heliosu pa so bila izvedena tudi številna napredovanja, povečanja plač, predvsem plač v najnižjih plačnih segmentih.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
http://m.24ur.com/novice/slove...-sindikatu.html
Ko sem prebral vzrok stavke sem se nasmejal iz srca. Stavka, ker so prenizke božičnice?Koliko pridnih zaposlenih nikoli ne vidi božičnice. Koliko jih včasih tudi plače ne vidi...
Citat:
Seveda jih ne. Kje je potem problem, ti si zadovoljen z 280 evrov božičnice in delovnimi pogoji, ki ti jih podjetje nudi. To pa ne pomeni, da se ne da bolje od tega. Si pač s nezahteven delavec. Super za vodstvo.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Seveda jih ne. Kje je potem problem, ti si zadovoljen z 280 evrov božičnice in delovnimi pogoji, ki ti jih podjetje nudi. To pa ne pomeni, da se ne da bolje od tega. Si pač s nezahteven delavec. Super za vodstvo.
Jaz sem zadovoljen z delovnimi pogoji ki mi jih podjetje nudi, oni so zadovolji z mojim delom. Nisem pa jaz zadovoljen z 280€ božičnice sploh ker se na veliko okrog hvali kako uspešni smo bili letos. Ne na račun vodstva ki je kar se organizacije dela tiče precej nesposobno ampak na račun znanja ki je (še) v firmi (zaposlenih).
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Dajmo potem kar uzakoniti tole zadevo, pa bo najlažje za vse. V primeru dobička podjetja se 20% dobička razdeli med zaposlene.Kreativno računovodstvo postane isti moment najbolj iskani kader...