Stavka Javnega sektorja

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
2. jul 2020
5.098
6.651
113
Ni prav, ker si koplješ jamo z diskreditacijo. Že tako so jih, češ da ima povprečni gasilec višjo plačo, kot pa povprečni programer. Covid dodatke so tudi verjetno prejemali, kot policisti?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.558
113
Namesto da gasilci bi svoj protest gradili na tem, da je javnost na njihovi strani, so izpadli kot neka drhal. Slabo.

Tole bom prilepil zaradi vsebine posnetkov, ne zaradi teksta:

Resno? Kdo pa je kdaj na strani stavkajocih? Kaj se dogaja drugace kot s policisti, ucitelji in zdravniki. To so vse sluzbe v javnem dobrem, operativci. Ampak se jih plasira kot strosek in nebodigatreba. Na tapeto se da plače, ko se koncno izplaca suma za ne vem koliko nazaj, najraje bi celo poimensko. Potem se dvomi, ce sploh kaj delajo, ce ze, pa itak bolje ce ne bi. pa kaj bi nastevala, rutina in vzorec je vedno isti in vedno pali. V glavnem, vrze se jih levom oziroma resnicni drhali, ki se ji lepo rece pri nas javnost.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Resno? Kdo pa je kdaj na strani stavkajocih? Kaj se dogaja drugace kot s policisti, ucitelji in zdravniki. To so vse sluzbe v javnem dobrem, operativci. Ampak se jih plasira kot strosek in nebodigatreba. Na tapeto se da plače, ko se koncno izplaca suma za ne vem koliko nazaj, najraje bi celo poimensko. Potem se dvomi, ce sploh kaj delajo, ce ze, pa itak bolje ce ne bi. pa kaj bi nastevala, rutina in vzorec je vedno isti in vedno pali. V glavnem, vrze se jih levom oziroma resnicni drhali, ki se ji lepo rece pri nas javnost.
Točno tako. Samo ena mičkena pripomba je pa men včeraj prišla na misel, ko so šli kle po dunajski. S petardami in baklami so si bolj medvedjo uslugo naredil, ker so dal na pladnju diskreditacijo politikom in se zdaj cela vesoljna Slovenija o tem pogovarja. Na konc se bodo še čist po naše poklicni in prostovoljni skregal.

• Všeč mi je
Reactions: sad in jonny77

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.419
2.582
113
Točno tako. Samo ena mičkena pripomba je pa men včeraj prišla na misel, ko so šli kle po dunajski. S petardami in baklami so si bolj medvedjo uslugo naredil, ker so dal na pladnju diskreditacijo politikom in se zdaj cela vesoljna Slovenija o tem pogovarja. Na konc se bodo še čist po naše poklicni in prostovoljni skregal.
1676626422900.png
1676626443529.png
1676626469137.png
1676626520498.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Se pa ne strinjam, da se je predstavnik sindikata obnašal neprimerno pri Slaku, ministrica operira s končnimi bruto plačami. Da ima pa gasilec osnovno plačo (to je tista plača ki jo bo dobival, če pade z lojtre) pod minimalcem je pa absurd. Mi je pa mal žal gasilcev, ker so neandertalce spustili na oder kjer so dali na pladnju ministrici izgovore in metke za diskreditacijo.

Se je pa Slak enkrat v preteklosti že opekel, ko se je spravil na gasilce. Očitno mu ni bilo dovolj.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.123
1.071
113
To nima nobene veze s stavko nezadovoljnih delavcev, ampak z drhaljo, ki dela nered na ulicah in je za dosego svojih ciljev pripravljena škodovati vsem okrog sebe.
Nered? Malo glasni so bili, pa kaj. Če protestiraš pač malo povzdigneš glas.
Škodovati vsem okrog sebe? Kakšno škodo pa so naredili? Zaprli avtocesto? (A ja, to so eni drugi bli) Metali kocke v okna? (ups, tut to so eni drugi bili)

• Všeč mi je
Reactions: B81 in nacek

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.419
2.582
113
#kalbo in #jonny. JA(!) sem narobe razumel. My bad.

ja, gasilcev se še župani bojijo. (iz druge roke)

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Se bojim, da imamo tukaj spet opravka z "dobrim starim" ogabnim zavajanjem našega JS v stilu:
Naša osnovna plača je samo 1.250 € bruto.
Sicer skupaj z dodatki vsak mesec res dobimo 3.000 € bruto, ampak dodatki vendar niso plača, to je tako "za povrh", ker dobr delamo...
...osnovna plača je samo za prisotnost in štempljanje ob prihodu in odhodu.
.
P. S.
Spomnimo se kakšne so bila številke, ko je Hojs objavil plače policajev...
...pod 2.500 € bruto plače skoraj, da ni bilo.
.
Ti res nimajo več stika z realnostjo :evil: :zavijazocmi::zavijazocmi:.
Ribarjenje v kalnem je že od nekdaj. Odvisno na kateri strani si:
BRUTO / NETO
osnovna / z vsemi dodatki
št. dni dopusta ponavadi zamolčimo

+ uravnilovka
+ preveč fikusov
+ nagrajevanje/zaposlovanju po kriteriju naši, žlahta, ipd

NEGATIVNA SELEKCIJA v vsem svojem sijaju.
dobri so tiho in delalo, ki jim pride vrh glave, pa zapustijo

Ker predvsem manjka transparentnosti.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf
22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
Meni pa se zdi pravilno.

Ce bi stali tam tiho ko pickice, jih nihce ne bi resno jemal, tako pa so pokazali, da ministra ne uzivata niti najmanjsega spostovanja od njih.
To je protest, ne pa rekreacija, oz. sprehod po mestu.
Malo poglejte stavke po svetu kako se to dela, to včeraj je bila samo predstava za javnost.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Citiram:
Predsednik sindikata poklicnih gasilcev David Švarc zavrača navedbe, da so proti ministrici Sanji Ajanović Hovnik in ministru Marjanu Šarcu leteli predmeti. "Z razpravo o načinu shoda se sedaj skuša preusmeriti pozornost od vsebin, zaradi katerih smo protestirali," pojasnjuje Švarc, a Ajanović Hovnikova trdi, da na protestu ni bilo vse v redu. "Poslušati sem morala navijaštvo, hujskanje, zavajanje, skušali so me utišati." Gasilci pa da so izrekli veliko neresnic in polresnic. "Ko je prišel čas, da se odzovem, so proti meni leteli goreči predmeti, in ker sem bila ogrožena, me je Policija umaknila, saj so menili, da je zame postalo prenevarno."
Švarc ji je odgovoril, da kljub temu, da ministrica na shod ni bila povabljena in je sama želela govoriti, je niso skušali utišati. "Jaz sem ji povedal, da sredi shoda ne more dobiti besede, da danes govorijo gasilci, da pa bo besedo dobila na koncu. Vendar kar je povedala, je pri fantih spodbudilo še več nezadovoljstva," na očitke ministrice odgovarja predsednik sindikata poklicnih gasilcev.
Konec citata.

Jaz nisem videl nobenih gorečih predmetov, ki bi leteli proti ministrici. Sem jih spregledal, jih kamera ni ujela ali pač ministrica laže?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Naj vzamejo drugim v javnem sektorju 10% plače in dajo gasilcem. Lahko dajo tudi na referendum, bomo volivci podprli. Če pa državljani ne smemo o tem odločati potem to ni naša država, še manj pa demokratična.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in jendomen

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-155
113
a je kdo dons vidu kašnga ministra na vrhniki?
kolkor vidm po raznih novicah, so gasilci šli