stavka in plačilo vrtca

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
da drago placujemo len drek ki se za preveliko placo na delovnem mestu coha po riti.

"V višino plač se drugače ne vtikam, sem mnenja da ima vsak premalo" - tole sem napisal malo višje.

Mene od vsega moti samo to, da moramo starši plačat stavko. Naj jo plačajo tisti, ki so jo organizirali. Ali pač ta bolan sistem.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
No, vmes si pa še malo navrgel, da so itak praktično celo poletje na morju.

V bistvu niso, imajo toliko dopusta kot v drugih poklicih.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Da jaz zaključim mojo udeležbo v tej temi. Obsojam vodenje vrtcev, šol, zdravstva,države, .... Čez delo vzgojiteljic pa res nimam pripomb - pa imamo kar nekaj izkušenj z njimi (trenutno smo ob dveh otrokih že v tretjem tako da vem kaj govorim - prav zaradi nesposobnosti vodstev šol, občin, .............................)

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:

@Guardy: ja tudi to je treba, če je pristonost majhna in se pač skupine iz večih enot združijo. To mamo vsako poletje za 2 meseca, kaj čmo takle mamo.

Ja, to je tudi pri nas in to še nekako sem do sedaj "štekal". Čeprav če realno pogledam zakaj že? Cena vrtca je ista, denarja dobijo notri isto, ljudi je pa pol manj, se pravi 2 meseca služijo kot pri norcih.

Da ne omenim, da je vzgojiteljica in pomočnica vsaka po 14 dni poleti na dopustu vsak mesec, enkrat ena, drugič druga... Potem pa še jamrajo, da je hudo
grin1.gif

stari... lupaš neumnosti da glava peče
wink-1.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
No lahko ti povem zakaj sem se v tole obregnil:

moja dela na pošti, delovnik krepko slabši kot ga imajo v vrtcu, plača nižja kot jo ima vzgojiteljica (v višino plač se drugače ne vtikam, sem mnenja da ima vsak premalo
grin1.gif
).

In ko bi šli mi na dopust, dokler nisva imela otroka je bilo: v poletni sezoni 2 meseca grejo na dopust straši s šoloobveznimi otroki. V septembru tisti, ki imajo nešoloobvezne otroke. Kdaj lahko grem pa jaz? Ja, ti bomo določili
wink-1.gif

Toliko, kot so v šolstvu frej niso po nobeni drugi firmi. Tako da že tukaj je en "plus" zaposlitve :D

za delo na pošti je dovolj srednja šola, za delovno mesto vzgojiteljice-a je obvezen faks.
temu je tudi plačilo (ne)primerno
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:

za delo na pošti je dovolj srednja šola, za delovno mesto vzgojiteljice-a je obvezen faks.
wink-1.gif

Odvisno kaj delaš na pošti
wink-1.gif

In tudi ti očitno tumpaš. Moja sestrična je pomočnica vzgojiteljice. Trenutno je šla dodatno v šolo (pa ne fax), da bo vzgojiteljica, ravno zaradi plače
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.905
113
Glej, zivc mi je pocil ker je rdeca nit vseh tem o zadnji stavki da drago placujemo len drek ki se za preveliko placo na delovnem mestu coha po riti.
Ja, otroka imas lahko 3 tedne doma, placas pa 90%. Nisi edini, oziroma vecini ki ima otroka v vrtcu se je to ze zgodilo. Ampak krivec za to ni vzgojitelj ampak bolan sistem. In slab sistem nikakor ne pomeni da se zaposleni ne smejo borit za svoje pravice.

Lestvica mi je dobro znana, vsaj zgornja polovica, nikakor pa ne mislim da imam zaradi tega vec pravic od nekoga, ki je nizje. Pac, se en velik fail v sistemu. Cena naj bo enotna, socialni korektiv pa naj zaradi mene izumijo posebej in ga tako tudi imenujejo.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:

wink-1.gif

Odvisno kaj delaš na pošti
wink-1.gif

In tudi ti očitno tumpaš. Moja sestrična je pomočnica vzgojiteljice. Trenutno je šla dodatno v šolo (pa ne fax), da bo vzgojiteljica, ravno zaradi plače
wink-1.gif

Preberi si 8. člen pravilnika o normativih in kadrovskih pogojih za predšolsko vzgojo
grims-1.gif

Višješolski program je obvezen za vse vzgojitelje
priden.gif

Tko da tvoja sestrična more bit nek poseben biser, če bo lahko dobila naziv vzgojiteljice predšolskih otrok brez vsaj visokošolske izobrazbe.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Lej ne vem, sam kolikor vem, faxa ne dela. Lohka je pa kak janšev fax
smile-1.gif
))
Vrtec ni v Lj ampak 50km izven, normativi so pa itaq isti povsod.

BTW glede telih normativov: kaj pa vzgojiteljice ki so praktično pred penzijo? Morajo isto met tako izobrazbo? Čist iz firbca, ker naša je dokaj bliz penzije hehe

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Preberi si 8. člen pravilnika o normativih in kadrovskih pogojih za predšolsko vzgojo
grims-1.gif

Višješolski program je obvezen za vse vzgojitelje
priden.gif

No, ja , kot zadnje čase zgleda, si je država zamislila zelo visoke standarde, ki pa jih ni zmožna denarno vzdrževat in so zadeve finančno nevzdržne na dolgi rok.
(beri : denarja ni in ga bo še manj)

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
[. Moja sestrična je pomočnica vzgojiteljice. Trenutno je šla dodatno v šolo (pa ne fax), da bo vzgojiteljica, ravno zaradi plače
wink-1.gif

Ja pa točno na "fax" mora it, če želi biti vzgojiteljica.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
A je kdo zavrnu račun zaradi (khm, napačno) obračunanega enega dne, ko je bila stavka?