stavka in plačilo vrtca

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Meni je povsem logično, da plačaš storitve, katere so opravljene. Razen, če je pogodba tako slaba, da opredeljuje plačilo na osnovi dogovorov in ne dejanske izvedbe
wink-1.gif

Posledično je verjetno odvisno od občine do občine, če ne celo od vrtca do vrtca (pri zasebnih sigurno).

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Seveda folk briga imamo najdražje vrtce, potem pa še pričakujejo, da bojo za nedelo izstavljali račune...
Da o škodi ne govorim.

Duro

Pripravnik
11. jan 2010
39
0
6
Vsekakor se strinjam, da bi se moralo plačilo vrtca obračunavati po dnevih, ker so res vrtci zelo dragi pri nas.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pejte v [cenzura].
bonk.gif
Se ti ni še nikoli naredilo, da si pozabil poklicat, če je otrok bolan in ga nisi peljal?

Tudi če plačaš vrtca 400€ je to manj kot 2€.

Če bi se sekiral za vsak evro, ki sem ga spušil, bi bil že zdavnaj 2 metra pod zemljo.
bonk.gif

Ce placas 400 je to manj kot 2e? Kaj je manj kot 2e? Dan? Koliko delovnih dni ima mesec? 200?

Ali je vrtec 400e na leto? Ne vem. Nimam nikogar v vrtcu. Verjamem pa da je 20e marsikomu precej in je prav, da se oglasi. Zakaj bi placeval za storitev, ki je bila opravljena zanic?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Ko bi se folk včasih malo bolj zase brigal .....

Glede na to, da jih prokleto dobro plačujem imam lahko svoje mnenje, se ti ne zdi?
Se strinjam, letelo je na tole:
Citat:
Da ne omenim, da je vzgojiteljica in pomočnica vsaka po 14 dni poleti na dopustu vsak mesec, enkrat ena, drugič druga...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
No lahko ti povem zakaj sem se v tole obregnil:

moja dela na pošti, delovnik krepko slabši kot ga imajo v vrtcu, plača nižja kot jo ima vzgojiteljica (v višino plač se drugače ne vtikam, sem mnenja da ima vsak premalo
grin1.gif
).

In ko bi šli mi na dopust, dokler nisva imela otroka je bilo: v poletni sezoni 2 meseca grejo na dopust straši s šoloobveznimi otroki. V septembru tisti, ki imajo nešoloobvezne otroke. Kdaj lahko grem pa jaz? Ja, ti bomo določili
wink-1.gif

Toliko, kot so v šolstvu frej niso po nobeni drugi firmi. Tako da že tukaj je en "plus" zaposlitve :D

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.460
6.967
113
Nekaj pa tudi ima. Toliko jamra, ampak ali ne plačuje baš nekaj za vrtec (glede na to da primerja en dohodek s plačo vzgojiteljice) ali pa on blazno dobro služi. Pri tem se lahko tudi vpraša, kaki delavnik ima pa on napram svoji ženi in ali si zasluži toliko večjo plačo... Pač, ker je kot vedno edini merodajni kriterij število ur na šihtu...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Pa v isti sapi daj za to še minus, saj če si tvoja poštarca lahko 15. februarja vzame dopust, si ga učitelj težko, oziroma sploh ne.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Seveda imam, no, vsaj tako pravi naša država (ne vem kako potem še nimam vile pa jahte na morju
grin1.gif
). Urnik imam dopoldne/popoldne, tako da poleg vrtca konstantno potrebujem varstvo tudi s strani staršev.

Pač socjalna država my ass.

EDIT: še tole, pa kaj ti resno misliš, da moraš met bajne plače, da padeš v max razred?

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Pa v isti sapi daj za to še minus, saj če si tvoja poštarca lahko 15. februarja vzame dopust, si ga učitelj težko, oziroma sploh ne.

Ne more si ga, ker ga ne bo dobila čez noč. Še nikoli ga ni, no, razen kadar so jo poslali na "prisilnega", kar se dogaja dokaj redno
wink-1.gif

V šoli si ga ne morejo? Dej dej, imam dve kolegici ki sta v šolstvu in obe sta bili lani februarja (ne vč asu počitnic) na dopustu v Egiptu
wink-1.gif

Je pa res, da je veliko oz. skorajda vse odvsino od "šefa" in njegove fleksibilnosti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A nisi v temi, kjer sem načel podobno problematiko pa kontra tolkel? A si malo razcepljena osebnost?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A nisi v temi, kjer sem načel podobno problematiko pa kontra tolkel? A si malo razcepljena osebnost?

Kje misliš, pri trgovinah? Za tisto sem še zmeraj da so trgovine odprte. Tudi drugje je. Če pač imaš tak delavnik se prilagodiš. Se moram tudi sam. Meni bi recimo izredno pasalo, da bi obstajal vrtec, ki bi imel varstvo za otroke do 21h
grin1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.905
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Ko bi se folk včasih malo bolj zase brigal .....

Glede na to, da jih prokleto dobro plačujem imam lahko svoje mnenje, se ti ne zdi?

Daj no, obelodani kakšen je ta blazni denar, ki ga mečeš za vrtec in zaradi katerega misliš da se lahko delaš da si s tem kupil vrtec z vsem osebjem, ki dela tam. In da s tem vsem tam kar avtomatsko ugasnejo vse pravice, ki jih imajo zaposleni, dolžnosti do tebe se pa najmanj podvojijo. Ali če ti obrnem ploščo: če bi tvoja žena delala v vrtcu in bi štrajkali bi se pa pizdil zakaj če je stavka mora biti pa vseeno tam, plačano ne dobi, ne morš pa imet frej takrat ko bi rad.

Ne vem zakaj se me drži občutek da so tisti brez otrok ali tisti z zastonj vrtci v takih temah vedno najbolj glasni.

Ne, nimam žene vzgojiteljice, niti nobenega bližnjega kjerkoli v JU. Rad pa vsak dan otroke pustim v rokah ljudi, ki z veseljem opravljajo svoje delo in so tudi plačani za to vsaj toliko da lahko normalno živijo. V nasprotju z alterašem, ki za svojega otroka zahteva le najboljše, hkrati bi ga pa v varstvo vozil zateženi brezzobi čistilki na minimalcu s tremi urami letnega dopusta (ampak samo v primeru če bi nabrala nadure in se nebi preveč pritoževala).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Daj no, obelodani kakšen je ta blazni denar, ki ga mečeš za vrtec in zaradi katerega misliš da se lahko delaš da si s tem kupil vrtec z vsem osebjem, ki dela tam.

In kje zahudiča si ti iz vsega razbral, da jaz delam z osebjem karkoli?

A SEM JAZ njih prosil da štrajkajo? Vse predloge, kot so bili strožji normativi za število otrok in butast predlog o delitvi vzgojiteljice med dve skupini so na ministrstvu itaq umaknili! Torej čemu je bil štrajk sploh namenjen??

In še glede cene vrtca pametnjakovič: če bi imel zastonjskega nebi pizdil. Cene so itaq znane, si lahko pobrskaš, samo mene ne išči na spodnjem delu lestvice
bonk.gif

In še nekaj. V januarju je bila tamala pol meseca bolna, pa bom BP plačal tudi tiste dneve, ker pač tako je. Ampak za dan, ko se stavka, se mi zdi pa neumno! In to je celoten point vsega tega v tem postu!

Zakaj so nekateri vrtci to lahko upoštevali, nekateri pa ne? Kdo se zdaj tu dela norca?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.905
113
Glej, zivc mi je pocil ker je rdeca nit vseh tem o zadnji stavki da drago placujemo len drek ki se za preveliko placo na delovnem mestu coha po riti.
Ja, otroka imas lahko 3 tedne doma, placas pa 90%. Nisi edini, oziroma vecini ki ima otroka v vrtcu se je to ze zgodilo. Ampak krivec za to ni vzgojitelj ampak bolan sistem. In slab sistem nikakor ne pomeni da se zaposleni ne smejo borit za svoje pravice.

Lestvica mi je dobro znana, vsaj zgornja polovica, nikakor pa ne mislim da imam zaradi tega vec pravic od nekoga, ki je nizje. Pac, se en velik fail v sistemu. Cena naj bo enotna, socialni korektiv pa naj zaradi mene izumijo posebej in ga tako tudi imenujejo.