stavka in plačilo vrtca

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
V JAN je bila stavka in stavkali so tudi v vrtcih.
Ali je prav, da zaračunajo tudi dan ko je bila stavka, čeprav otroka ni bilo v vrtcu ?

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
čisto odvisno, če plačaš za mesec fiksno, potem ja. Če pa je otrok bolan in takrat ne plačaš za vrtec, potem tudi za stavko ne rabiš

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
V normalnih državah to ni normalno, pri nas se pa pač odločijo, da bomo njihovo stavko plačali in je to to
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pejte v [cenzura].
bonk.gif
Se ti ni še nikoli naredilo, da si pozabil poklicat, če je otrok bolan in ga nisi peljal?

Tudi če plačaš vrtca 400€ je to manj kot 2€.

Če bi se sekiral za vsak evro, ki sem ga spušil, bi bil že zdavnaj 2 metra pod zemljo.
bonk.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ogljični odtis zaradi odprtja te teme stane več kot vrtec za tisti dan stavke.

če imaš vrtec zastonj bo že držalo, nekateri ga pač nimamo

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.089
1.268
113
42
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:

Ja če je bil tvoj otrok v vrtcu pol pač plačaš. Naš je bil doma in nismo plačali. Ne vidim tukaj poante

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
znesek ki ga plačaš deli z dnevi ko je otrok v vrtcu.

To obračunavanje vrtca se mi pa itak ne zdi fer .... al je otrok v vrtcu 20 dni ali 5 plačaš vedno kot bi bil ves mesec.
Pri nas so v decembru vrtec zaprli z 21/12, račun je bil pa za kompleten mesec ....

Obtračunano bi moralo bit po prisotnosti .... tako bi tud vzgojiteljce malo bolj pazle da se otrok ne bi prehladil in jih ne bi vlačle ven za vsako ceno in neglede na vreme ki je zunaj, par minut ko neha deževat so že zunaj .....
Pol pa otrok ves blaten in moker pride domov ....
Sj ne da bi ga mogli v vati držat, sam mal bi pa ja lahko precenli al je za it ven al ne.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
1-2€ hrana kaj pa vse ostalo ?

No, koliko te stane 1 dan vrtca?

ni toliko problem 10 ali pa 20€ problem je način, kako se to pri nas(SLO) dela.....

Bi ti plačal v trgovini kinder-jajc ki ga nisi vzel, itak stane samo 1€ .

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:

Ja če je bil tvoj otrok v vrtcu pol pač plačaš. Naš je bil doma in nismo plačali. Ne vidim tukaj poante

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
V začetku leta za tvojega otroka rezervirajo kapaciteto. In to plačaš.

lp

vse to razumem , prav tako, da ko je bolan ne plačaš hrane ostalo pa(kot si rekel ,rezervacija kapacitet),
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Seveda se bo kdo oglasil in rekel da bi ga kljub stavki lahko peljal v vrtec.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.008
1.811
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:

Vrtci so imeli organizirano varstvo za otroke staršev, ki niso imeli druge izbire, kot otroka pripeljati v vrtec. Le vzgojiteljici je bilo treba sporočiti. Kljub tej možnosti sem se odločil, da bo imel otrok športni dan s starimi starši in plačal tisti dan, četudi v vrtcu ni billo ne otroka, ne vzgojiteljice (saj se je šla borit za boljše pogoje dela - vsaj ona je tako mislila).
Predlagam, da vprašanje nasloviš na vodstvo vrtca, potem pa, če si že odprl temo, še tukaj napišeš, kaj so ti povedali oz. kako so utemeljili vso zadevo.

Nazadnje urejeno:

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Edino logicno da se tega dneva ko niso otroku dali zagotovljenega se ne placa in edino logicno da stavkajoci tega dneva nimajo placanega. Vse drugo je gnil slovenski balkanizem.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.089
1.268
113
42
Sicer pa so rekli da ga lahko pripelješ ali pa ga obdržiš doma. Torej tudi če ga plačam za en dan ni fore ker je bil otrok doma iz solidarnosti do stavkajočih.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
ksz: na nekatere: resno? otrok je cel moker in blaten ko gre domov in je to cela panika? moji pravijo da jaz če nisem bil razbit in blaten ko sem šel iz vrtca sem bil kaznovan in se nisem smel it igrat skupaj z ostalimi...

wtf vam ni jasno - to je otrok, bodite veseli da se igra in da se tudi ko je v vrtcu kaj nauči... če ga bo 4x v tednu zeblo ker se meče po snegu se 5ič ne bo več metal... če bo bil 4x umazan bo 5ič malo bolj pazil da ne bo toliko... kako nekateri pričakujete, da se bo sam naučil in sam reagiral na vse če mu pa nič ne pustite??

ps: moj ni bil v vrtcu na dan stavke in so mi računali 21 od 22 dni prisotnosti...
in se pač ne sekiram, enako bi bilo če bi bil ravno tisti dan naročen za pregled ob 10.30.... ali pa bi bil v petek bolan. same shit...