Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
BMW že nekaj časa oglašuje regeneracijo zavorne energije pri zaviranju za popolnoma običajne modele. Če sem pravilno razumel, gre sicer le za malo bolj pametno krmiljenje alternatorja, da recimo pri zaviranju polni z večjo močjo, pri pospeševanju pa z manjšo ali pa ga celo odklopi od motorja, če je aku dovol napolnjen.
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
-ker gre za marketinški nategCitat:
V cem je fora da vse tak moti s/s?
Moj avto ma ze 10 let - pa se vedno prvi akumulator kljub s/s
-ker sem iz stare šole in še vedno menim, da če prepogosto drkljaš eno stvar, se prej ko slej kaj pokvari
-ker mi enostavno gre na živce
-ker je povezana z dvojnimi stroški ob menjavi akumulatorja
-itd...
to niso dejstva, tvoji argumenti je subjektivno dozivljanje in pretpostavke
avto sem kupil star 2 leti in ga ze imam 8 let in se iz tega naslova ni cisto nic pokvarilo
menjava akumulatorja je drazja ampak, ce upostevam, da se 265000 km ni nic zgodilo in ce imam 0,2l nizjo porabo zaradi tega sem prisparal za razliko v ceni tako, da tudi to ni argument kaj navajas.
Citat:
Uporabnik brezhibno pravi:
Je pa to najbrs pri avtomatikih res bolj nadlezna stvar ce se ti na vsakem semaforju izklaplja in vklaplja. Kako deluje na avtomatikih, moraš dati v N ali se izklopi že ko stisneš bremzo na semaforju ?
Inzenirji vedo kaj delajo, samo odlocilno besedo imajo ekonomisti.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ne vem no. Pred semaforji je max. minuta da stoji. Pa tudi tko če je zastoj kdaj je max 3 min. pa se nazaj zalaufa. Pa še takrat se klima izklopi..ventilacija gre na min. Radio in luči gorijo, pa še to podnevi sam led.
Jaz bi se držal navodil proizvajalca, ker mislim, da njihovi inženirji že vedo, kaj delajo.
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
-ker gre za marketinški nategCitat:
V cem je fora da vse tak moti s/s?
Moj avto ma ze 10 let - pa se vedno prvi akumulator kljub s/s
-ker sem iz stare šole in še vedno menim, da če prepogosto drkljaš eno stvar, se prej ko slej kaj pokvari
-ker mi enostavno gre na živce
-ker je povezana z dvojnimi stroški ob menjavi akumulatorja
-itd...