Staro usnje na sedežih - menjava

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
@roberto: ves, da sem jaz svoj avto razdrl in bom potreboval tudi lepse sedeze. Koliko lahko pricakujem ceno za sedez, ce bi imel sredinski del sedalnega in hrbtnega delaiz alkantare, tako na sedalnem kot tudi hrbtnem pa "oprijeme na staneh" iz skaja?

Motofrik, lahko mi das okvirno ceno tudi ti. Lahko na pm.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.037
437
83
tam ko se terc po tori rola
luka51, niti ne primerjam. Samo predlagal sem. Malo nekaj bi pa že moral vedeti...
kripo... ko je gospa še lahko dobila usnje po neki socialni ceni (nihče ni spraševal, kje) je bilo za cel avto malo čez 200 evrov... Zdaj je verjetno več. Poglej -zavrti telefon in jo pokliči. Mogoče cena ni veliko večja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Meni je tapetnik omenjal ceno 100€ za m2 usnja. Lahko pa jutri vprašam, ker grem do njega.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Od 30€ na m2 je že "usnje", se dobi pa hitro tudi 200€ na kvadrat za usnje za sedežne.

Sicer pa....zame, usnje v avtu NIKOLI več oz. ne. Kombinacije alkantara (ki to ako ni) in ob strani mogoče usnje pa vseeno kakšne kvalitete.

Audi S-Line sedeži so hudi in take bi dal tudi delat če že bi. Mene pa zanima ali lahko original sedeže naredijo konkretno bolj "športne"? Da bi s peno naredil nove robove sedežev? Verjetno se da, ampak bolje, da kupim od kake RS izvedbe zice ali Recaro aftermarket?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, itak. Samo kvalitetno usnje ni samo 30€/m2. To je bolj kvaliteten skaj. Pa ne reč, da nimam pojma... Ni ravno za vsakim vogalom štacuna z robo, kjer tapetniki nabavljajo. Pa vzeti moraš celo enoto...
Na Scenicu mi bo tapetnik zamenjal bočni del sedala (počil skaj) z novim ali skajem ali usnjem ter popravil peno. Kaj bom dal je odvisno od tega ali bo našel usnje (manjši kos) ali bo potrebno kupovati celo enoto.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.037
437
83
tam ko se terc po tori rola
..si ceno nabija. Razen, če hočeš neko res posebno barvo usnja. Če pa je v igri črna ali siva, pa verjami, da nabija ceno. Kot, da bo ostanek kože (4-5 m2 so po navadi) stran vrgel ali bi se mu valjala po delavnici sto laških let...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Yeah, right. Hudo si pomaga z ostanki. Kot da iz enote ven reže kose pravilnih oblik. če bi kdaj kakšen sedež podrl in uporabil obstoječo prevleko kot vzorec, bi videl da je vse preje kot pravih oblik... Evo, dobiš za kvadrat ostankov, pa naredi iz njih nekaj, če lahko (razen karo sešitega vzorca).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.902
113
ne bit prevec bister, ce svoje znanje o tem gradis na podlagi govoric tapetnika.
ti povem jaz iz prve roke, tam kjer se usnje proizvaja in siva prevleke za premium znamke: audi nappa usnje, ki je med najbolj kvalitetnimi, cena 39€ za kvadrat + ddv. to je ce kupis celo kozo. vedet pa je treba da je uporabne koze priblizno polovica, vcasih malo vec, vcasih malo manj, odvisno tudi od velikosti kosov, ki se rezejo ven