Doma imam 2 stara objekitva, ki sta na Praktici PLC3. ta adapter . Če kupim ta adapter potem bota ta dva objektiva vredi pasala gor? Da si nebi jaz kupo adapterja pol pa ta objektiva nebi mogo prišraufat gor
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Na D40x ne boš imel merjenja svetlobe. Merjenje ima šele D200/300 in boljši (za manualne objektive). Torej boš moral v M načinu štelat čas, zaslonko pa na objektivu. Ročno ostrenje je pa itak jasno.
S prve roke ti povem, da ne bo šlo. Na D40x gredo samo tisti objektivi, ki imajo avtomatsko zaslonko..... Pred časom sem na F80 ( pa danes tudi na D80), skušal star Nikonov objektiv (z ročno nastavitvijo zaslonke) uporabit na F80, pa mi je javljal Error.Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
Doma imam 2 stara objekitva, ki sta na Praktici PLC3. ta adapter . Če kupim ta adapter potem bota ta dva objektiva vredi pasala gor? Da si nebi jaz kupo adapterja pol pa ta objektiva nebi mogo prišraufat gor
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
S prve roke ti povem, da ne bo šlo. Na D40x gredo samo tisti objektivi, ki imajo avtomatsko zaslonko..... Pred časom sem na F80 ( pa danes tudi na D80), skušal star Nikonov objektiv (z ročno nastavitvijo zaslonke) uporabit na F80, pa mi je javljal Error.Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
Vedet je treba, da pri novih objektivih, ki imajo avtomatsko zaslonko, ti objektiv nastaviš zaslonko na f22 in tako ti potem ohišje samo uravnava odprtje zaslonke. Ker pa imajo ohišja na ustju stikalo s katerim preverja ali je objektiv je na full zaprt ali ne, ti ohišje v koliko ne zazna, da je objektiv na full zaprt, ne bo funkcioniralo
Žal...
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
To dela. Preverjeno. Je pa to tudi vse, kar dela. Rabiš še svetlomer, da lahko potem stare objektive uporabljaš.