Stanovanjsko zavarovanje kje?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Pozdravljeni!

Pravkar se mi izteka 10 letno zavarovanje pri Generaliju.
A je Generali še vedno najbolj optimalna izbira ali si moram vzeti čas, da grem čez vse konkurenčne produkte?

Hvala

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Tudi meni.

Prva sprememba je ta, da so se premije menda podvojile od 10 let nazaj.

Bi pa za alter insurance strokovnjake imel na to vezano vprašanje.

Če vzamem 10 letno polico in vmes prodam stanovanje, kako je z prekinitvijo zavarovanja. Gre brez problemov ali je treba kaj posebaj pisat, dokazovat itd.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Lahko prekineš brez problema in brez odpovednega roka, na podlagi overjene pogodbe o prodaji nepremičnine.
Cene so od 10 let nazaj itak višje, ker so se že sicer zaradi indeksacije višale 2% letno. Ob obnovi police pa ti pripada 10% obnovitveni popust. So pa 10 let nazaj bile cene zgolj na podlagi kvadrature, danes pa na ceno vplivajo tudi opravljena vzdrževalna dela. Vzameš ekskluzivno kritje in nimaš kaj zgrešiti.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Hvala, ravno danes sem se ubadal z branjem splošnih pogojev.

Ali lahko kaj vplivam na ceno, če grem iz Adriatica na Vzajemno, Petrol točkami ipd ali pri podaljševanju police to pač nima vpliva?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ob podaljšanju police lahko koristiš tudi popust prek petrola, ki ti prinaša ca. 30% popust v prvem letu. S prestopom na Vzajemno pa dobiš še petrol kartico za 110eur. Če si iz Štajerskega območja, mi lahko pišeš na ZS za izračun, če bi te zanimalo podaljšanje ...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Glede na kritja in ceno je trenutno Grawe "best buy" ...

Je pa kritja pri hišah težje primerjat kot pri avtomobilskem zavarovanju, ker so lahko kar konkretne razlike med zavarovalnicami v posamičnih kritjih...

Če te pa konkretni izračuni zanimajo pa lahko na privat.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Sem iz Lj. Hvala za ponudbo, sem te že imel v mislih.

Jutri se načeloma dobim z enim agentom, načeloma kolega od kolega, ki je na avtomobilskih zavarovanjih (ne poznam direktno). Upam, da ve kaj je kaj.

Če ne ti pošljem ZS.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Cena mi niti ni v prvi vrsti pomembna. Pri večjih škodah kolikor gledam ni bistvenih razlik. Bolj pomembno mi je recimo da, ko strela indirektno vseka, dobim drug TV, računalnik,... pade ženi po steklokeramiki pisker in dobim novo (steklokeramiko), mačka prevržeta praskalnik po prenosniku in dobim novega,....

Ko so kritja približno poravnana, potem pa gremo ceno in možne ugodnosti gledat.
Kaj rabiš za izračun?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Napiši mi n PM
površine po etažah, letnico gradnje, naslov in e-mail....

l.p.

nelineli

Zelenc'
23. nov 2016
12
0
1
Tudi jaz ti lahko naredim izračun, pa se potem sam odločiš kam bi presedlal
wink-1.gif
Najlažje pa je, da mi pošlješ staro polico (sken ali fotko s tel) na mail:mateja.potrc@as.si