Stanovanjski kredit odplačujem 4 leta (ostane še 16let), vzel sem ga vezanega na 3m euribor. Trenutno je to super, čez nekaj let ne bo več tako super, tega se zavedam.
Amortizacijski načrt za poplačilo kredita trenutno izgleda tako, da dolg mesečno odplačujem v razmerju 6 : 10 (obresti : odplačilo dolga).
Zaradi tega me zanima ali se mi splača kredit delno poplačevati, recimo dvojne obroke oziroma kolikor pač lahko?
Ali s takim odplačevanjem sploh kaj privarčujem kar se tiče preplačila obresti?
Ali je smiselno čim več kredita delno odplačati v tem obdobju zdaj, ko je EURIBOR še smešno nizek?
Teta na banki, ki mi je ta kredit prodala mi je nekoč na moje vprašanje glede podobnega vprašanja odgovorila:
p.s.: depozitov mi ne ponujajte, ker vsi vemo kako bedne obresti na depozite so trenutno in to ni smiselno.
Amortizacijski načrt za poplačilo kredita trenutno izgleda tako, da dolg mesečno odplačujem v razmerju 6 : 10 (obresti : odplačilo dolga).
Zaradi tega me zanima ali se mi splača kredit delno poplačevati, recimo dvojne obroke oziroma kolikor pač lahko?
Ali s takim odplačevanjem sploh kaj privarčujem kar se tiče preplačila obresti?
Ali je smiselno čim več kredita delno odplačati v tem obdobju zdaj, ko je EURIBOR še smešno nizek?
Teta na banki, ki mi je ta kredit prodala mi je nekoč na moje vprašanje glede podobnega vprašanja odgovorila:
Citat:
Lahko plačujete več kot je anuiteta in brez stroškov, ali pa enkrat letno položite na kredit in imate možnost, da se vam skrajša doba ali obrok, kar pa je povezano s stroškom aneksa, 0,25% od nove glavnice oz. minimalno 80 EUR in maksimalno 250 EUR.
p.s.: depozitov mi ne ponujajte, ker vsi vemo kako bedne obresti na depozite so trenutno in to ni smiselno.