Stanovanje, opcije glede pritličij, etc?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.783
113
40
MB
ja ker je ful naval na nepremičnine pa je ful manj ponudbe kot povpraševanja
evil.gif

lahko greš pa v duplek, maš nova stanovanja za 20k pa gor
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Vem ja, ampak ni ugodna pozicija za dnevno v AT se vozit...drugače pa je super, ker ni mesto...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Nič od tega. Na vrhu so jebe z zamakanji, toplotni mostovi, v pritličju zna biti podobno saj je pod tabo hladneje.

Nekje vmes je najbolj ugodno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Nič od tega. Na vrhu so jebe z zamakanji, toplotni mostovi, v pritličju zna biti podobno saj je pod tabo hladneje.

Nekje vmes je najbolj ugodno.

ampak na vrhu ni nikogar nad tabo in ti si nad vsemi, to je HUGE plus.

Na dnu pa ni nikogar pod tabo, kar je tudi plus.

vmes pa imaš povsod nekoga, gori doli levo desno spredi zadi...

Očitno rabim še nekaj let v bloku, ampak sredina se mi zdi iz vsakega vidika najslabše..no..edino mogoče pri kurjavi nekaj prišparaš...ampak je vredno?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejmo na hitr.

a je bolje bit na vrhu, ko nimaš nobenega nad sabo, samo streho ki zamaka, ali sredina, ko greš gor in rečeš...alo..mal miru majku vam božiju.

a je bolj pritličje, k ti drek vseka ven čez školjko in greš gor prosti soseda, sosed, pris vas k boga, ne kakat v wc dokler se ne zrihta. mi imamo celo stanovanje v dreku.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Saj ni problem, da greš ti do nekoga, problem je ker spodnji sosed tebi teži, da moraš dat mir
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz bi izbral tisto stanovanje, ki ima še klet za hrambo pnevmatik. Drugega sploh ne bi gledal.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.115
648
113
eh darjan ne rabi hrambe za gume. ma skoz letne
smile-1.gif

glede na to kk kompliciraš, edina varjanta za tebe je HIŠA!
pa še to boš spraševal tu gor al so sosedi levo pa desno pa spredi pa zadi, pa kje gre kanalizacija, pa zaka sosedov generator dreka ščije po tvoji ograji.... never ending story...

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Povsod je to zraven, pa parkirišče v garažni hiši.

majo garaže vodovod in kanalizacijo napeljano? ker če jo majo potem lahk tisto kar piše softi vzameš kot dobronameren nasvet, sam stanovanje zamenjaš z garažo. če bodo noter mogoče zamrzovalne skrinje omare, pa razna druga šarovna,....bo potrebno 2 x premisliti kaj in kako

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Ne, niti štroma ni not, kot priključek, luč je edino na stropu tako da kak mojster bi si lahko kaj napeljal ja
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če so spodaj garaže, je lahko veliko drugače kot klet.
vsaj pri nas imajo garaže nad vrati par cm lufta, pa tudi skos okol je lufta, pa tanek pleh. se pravi je izolacija praktično nič.
Kar se ogrevanja tiče se zelo pozna, ker tej v pritljičju imajo tople radiatorje, cevi, ki gredo pa v zgornje štuke so pa velikokrat mrzle.

Kar se terase tiče, je rajš nimam, kot da imam tako. Sem bil na eni taki na obisku. Sam del imaš z njo, če je travnata. Na njej pa se počutiš kot v avkariju. Vidijo te tudi z vseh štukov dol. Pa če boš veliko cmaril na žaru, gre lahko komu tud to to v nos, da mu "smrdi", polet ob 22 še vedno paše zunaj mal hengat, sosed bi pa že rad spal, pa luč ga moti...
Pa da morem na lastni terasi ob kosilu šepetat, ker pač ne bi rad, da cel blok ve kaj se menim, mi je tudi mimo. Še radio ne moreš imet na normalni glasnosti, da ne bi pomislil ali morda soseda moti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zamaka lahko tudi sosedova cev;)
v vsakem primeru je treba sanirat.
če streha, gre iz skupnega fonda.

ker je ravna, si lahko pa še lojtro obesi pa si na vrhu naredi svoj privat teraso;)

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
No ja, prijateljica zivi v 12 nadstropju stolpnice. Ocigledno zamaka streha, saj ima steno cisto vlazno. Dve leti se je jebala, da se je to zacelo odpravljati. Za moje pojme sicer zal se vedno na pol.

V teoriji to drzi, prakticna izvedba pa zal zaostaja.

darjan tole bi ti svetoval v razmiszlek. Fusion razlaga o neizoliranosti garaž. To zna biti problem. POsksui se pozanimat, če lahk - če je izvedljivo garažo toplotno izolirat iz notranje strani s stiroporjem/stirodorjem + gibs plato. Strošek je minimalen, prihranki pa konkretni. Težava zna biti kak topltoni most, pa štrom je fajn če ga andometno potegneš. Zglreda sicer kot v skladišču, samo kakršenkoli poseg zna biti bistveno bolj ajnfah

praveri tudi kako vrata garaže tesnijo - preprečujeo vdor vode, kako je z odvodnjavanjem v primeru večjih nalivov , da ti garaža ne bo plavala

Citat:
Uporabnik softi pravi:
garaža ne tesni. ne more tesniti. ker ne tesni na vrata, ne tesni na prezračevalne kanale, ne tesni na kanalizacijske kanale.

jaz sem svetoval samo čekiranje vrat kako je glede večjih nalivov. vem da tu tesnjenja ni za pričakovat. kaj pa toplotna izolacija iz notranj estrani? misliš da je izvedljivo tko kot sm napisal?