Stanovanja najem-oddaja

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Ja seveda bo treba mogoče 20 let da dobim denar nazaj. Ampak to mi je priložnost kot nalaganje denarja v pokojninski sklad. Ker osebno ne verjamem v sklade in jim po 30 leti ne zaupam, mi je to bolj pametna naložba.
Glede cene pa tudi jaz upam da bom lahko zdilal za kakih 10%. Kdaj, če ne zdaj
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Tako je bilo mišljenje tudi par let nazaj, potem pa zdaj jokajo ko padajo cene.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Sedaj gre trend cen navzdol. Kako dolgo bo šel bomo videli. Opažam, da v primerjavi z lanskim letom so nekatera stanovanja cenejša ali znižana za 5k eur. To se meni zdi dovolj da ga izkoristim za nakup. Če se bodo še pocenila se pač bodo, ampak je treba pa vedet da se so se novogradnje pravtako ustavile, tako da do novega stanovanja tudi verjetno nekaj časa ne bo moge priti.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Kar jaz spremljam tole recesijo se nam obeta W oblika krize. Trenutno smo ravno na sredi in sedaj gremo za pol leta še dol.

Tko, da cene bodo še orenk padle vsega. Bencin bo pa tudi spet pod €.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
V jeseni bo šlo na februarski nivo, potem bo pa po letu dveh se popravlo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pritožiš se seveda lahko. Najina škatla s predlogi in pritožbami se nahaja na koncu hodnika desno, je pa bele barve.
(dvigneš pokrivalo in vržeš not)

Obravnavana bo na prvi seji zbora, prva nedelja v decembru 2150.

wc_285_istock.jpg_138096144.jpg

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Spet nakladaš.

Trenutno so cajti za kakršnekoli nepremičninske posle nikakvi. Oddat se sploh ne da. Prodat tud ne za pameten denar. Kupit pa tud ne, razen če narajmaš na nekoga, ki mora nujno prodat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
O rly?

Stanovanje danes vseliš v 3 dneh, če le imaš gotovino. Jeba je edino s prodajo. Oddat se pa logično da neda, če
pa so cene po 300€ za nikakvo stanovanje, brez opreme in stroškov seveda. Nujno prodat pa morejo skoraj čisto vsi, vsaj 90% tistih
na agencijah.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
lalala...

Kolk stanovanj si pa že kupil, prodal, oddal?
hysterical-1.gif

Mal glej oglase, pa boš vidu, da so že vsaj eno leto eni in isti. Ne gre.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mika pa me ker je stanovanje novo in ne neka plesnivnica iz leta 1900.

To zna biti prej svarilo kot karkoli drugega. Precej (skoraj) novih stanovanj je obupne kvalitete - od cenenih materialov, tankih sten da slišiš soseda ko prdne, površno izdelanih obrtniških del... Kakovostna po standardih izpred nepremičninskega booma (da ne rečem izpred 20 let) pa so daleč od poceni.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mika pa me ker je stanovanje novo in ne neka plesnivnica iz leta 1900.

To zna biti prej svarilo kot karkoli drugega. Precej (skoraj) novih stanovanj je obupne kvalitete - od cenenih materialov, tankih sten da slišiš soseda ko prdne, površno izdelanih obrtniških del... Kakovostna po standardih izpred nepremičninskega booma (da ne rečem izpred 20 let) pa so daleč od poceni.

Najbolj kvalitetni bloki se bi bojda naj zidali v času 84-88, predvsem okolica koroške, maribora, MS, ker je bilo takrat dost te robe z
DE in A in pa tut delalo se ni površno. Ti bloki bodo v top stanju še naslednjih 75 let.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Danes sem bil na ogledu. Stanovanje je super, in bi se ga dalo zelo lepo opremit. Glede kvaliteta ne vem kako je zgrajeno, koliko so zidovi debeli ne vem. Ampak sosedov ob ogledu nisem slišal. Jutri grem še enkrtat preko druge agencije, bom probal zvrtat malo več o gradnji.

Samo me pa je malo strah investicije. Vsi na agencijah svetujejo, da naj kupim stanovanje bližje fakultet in noter vržem študente. Apak ta stanovanja so praviloma stara, slabo vzdrževana, če pa so dobra so pa draga.
To stanovanje pa je primerno za kako mlado družino, in ni ravno v centru mesta. Bojim se da bom vzel kredit, porihtal flat potem pa nebom dobil najemnika, oziroma bom moral spustiti najemnino za tolko, da nebom imel pokritega niti polovico mesečnega kredita.

Spet me pa novo stanovanje mika v toliko, ker vem, da čez 15 let ko ga bom recimo prodal, nebo izgubil na vrednosti praktično nič.

Nazadnje urejeno:

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Upam, da veš, da najemnina pade pod dohodnino.
Kar po domače pomeni, da od zneska ki si ga pokasiraš odšteješ 40% stroškov ostalo ti gre pa v dohodnino. Če maš kolkor toliko solidne dohodke bo ostanek obdavčen preko 40%.