Stanovanja najem-oddaja

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Zanima me malo mnenje forumašev, če kdo ve kako je stanje na trgu glede najema stanovanja. Ali je ponudva višja od popvraševanja ali obratno, kako velike so najemnine.? Bolj me zanima stanje recimo v Mariboru. Je Tezeno zanimiva lokacija za oddajo stanovanja?

Kaj pravite? Kake so vaše izkušnje z recimo najemniki / najemodajalci?

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Jaz ti povem kot (skoraj) rojen Teznčanar, da je zame Tezno največji podn od firtlov. Vsega več kot avtohtoncev, ni da ni, bagre od Bugarov do črncev, čudim se da nimajo ambasade republjike kosovä nasproti totaja. Promet s Ptujske, zdaj celo avtocesta, smetišče v Dogošah, skratka ni ravno nadstandard.

Sam sem na Taboru, pa morem povedat da je proti pričakovanjem (mirno seveda)
smile-1.gif

Z Najemodajalci imam pozitivne izkušnje, pač fajn je da se vse želje zapišejo na en list pa se stranki podpišeta, ker kasneje rado pride do "tega nisn vedo" al pa "jaz sn mislo ..."

Povpraševanje pa je recimo da naraslo, ker si raja lastnega flata pač ne more (ali pa si težko) privoščiti. Moreš pa vedet, da folk išče najugodnejšo varianto, in čik pogodi kje so najugodnejša stanovanja ? Na Teznu in na Studencih
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Se ti zdi 300eur (ali kakih 10 manj) za 50m2 na novo opremljeno 1-sobno stanovanje na Teznu dosti. Blok pa se nahaja v tistih okolici tistih starejših okoli Prvomajske ul.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj (če) od stroškov je všteto? Ker drugače se mi zdi visoka cena. Mi smo sicer lastniki stanovanja na Štrekljevi (tam ko se gre po gramozni cesti skozi Stražun), tak da ne vem kak je s najemnino. Sicer tu okoli ni nekih tujcev, je precej čisto in mirno, bolj proti vzhodu okoli obeh OŠ pa je kar pestro ja.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če najemaš ali oddajaš v vsakem primeru pogodba. Spišeš na rač. greš overit na UE, in si rešen odvečnih muk,...

Sicerpa tezno, opremljeno 2 sobno, obnovljeno, 300-350, tut 400 če je kaj jačega.

Pod 200 ni pa ničesar, niti garsonjere brez balkona, neopremljene.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Tako da lahko recimo pričakujem kakih 290 eur? Stanovanje pa mislim da je blizu Štrekljeve, novejše , enosobno, z vso novo opremo. No mogoče nebo TV-ja vse ostalo pa bo, pohištvo, kuhinja, pralni stroj.
Ja stroški so pa po navadi na breme najemnika, ker on dela stroške ne jaz.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Daj eno ceno ane, če bo kdo poklical bo že, če ne znižaš in tako naprej.
Pa ne prek agencije, ker to ti takoj zmanjša ponudnike za 90%, saj mora pri najemu preko agencije najemnik plačati provizijo ponavadi v višini enomesečne najemnine + DDV.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Za 300EUR se dobi opremljeno enosobno na levem bregu, na neprimerno bolj zanimivi lokaciji, kot Tezno.

LP,

Milan

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Za 300EUR se dobi opremljeno enosobno na levem bregu, na neprimerno bolj zanimivi lokaciji, kot Tezno.

LP,

Milan

Dobi se že dobi, samo za 300e za 29m2 lahko jaz kvečemu koga ubijem, ki bi mi toliko skasiral za eno luknjo.

Kolegica ima pod pohorjem (nasproti lipe, tam novi bloki) 45m2, 2 sobi, res lepa lokacija, 320€, nova kuhna, kopalnica,
prva prebivalka,... Stanovanje da se vikaš.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik naliM pravi:

LP,

Milan

Dobi se že dobi, samo za 300e za 29m2 lahko jaz kvečemu koga ubijem, ki bi mi toliko skasiral za eno luknjo.

Kolegica ima pod pohorjem (nasproti lipe, tam novi bloki) 45m2, 2 sobi, res lepa lokacija, 320€, nova kuhna, kopalnica,
prva prebivalka,... Stanovanje da se vikaš.

Precej odvisno od potreb. Če si študent in za normalno funkcioniranje na relaciji 'stanovanje - faks' ne rabiš avta, ti lokacija hudo odtehta kakšen m2, EUR in živce za vsakdanje parkiranje ali laufanje na mestni avtobus.

Pa tudi enosobno ni enako enosobnemu - če je 30m2 premišljeno opremljenih, je lahko izkoristek precej boljši, kot pri 45m2 z nametanim tipskim pohištvom.

LP,

Milan

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sem iskal rezervno stanovanje za pol leta, ker je bodoče v gradbeni fazi, starega smo pa prodali (tak glupo nanaeslo)
in bol ko sem iskal, izpod 300 nimaš nič normalnega, torej za živet, ne pa da z odporom greš domov,...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sem iskal rezervno stanovanje za pol leta, ker je bodoče v gradbeni fazi, starega smo pa prodali (tak glupo nanaeslo)
in bol ko sem iskal, izpod 300 nimaš nič normalnega, torej za živet, ne pa da z odporom greš domov,...

Računati moraš, da je 6mesecev kratek rok za najem stanovanja, zato višje cene glede na ponujeno.
Sam ne bi vzel najemnika za manj, kot eno leto, pa še to najraje v klasičnem turnusu od septembra do septembra.

LP,

Milan

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sej pa nikogar nisem kontaktiral, vse kar je bilo sem čekiral bolho, za 200 kvečemu dobiš kako lukno, da še
kakega one-night standa nebi upal pripeljat domov.

Sicer pa za 6 mesecev sem bil pripravljen plačat varščino in najemnino vnaprej, samo kaj če pa kot pravim 300+,
400 za lepo stanovanje.

Zaj si pa zračunaj 300 za flat + 150 za stroške + 150 za futer, pa si spekel eno manjšo plačo zato da lahko živiš,...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Torej da drugače postavim vprašanje.

Se izplača kupit stanovanje na Teznu in ga dat v najem, ali naj pozabim to lokacijo in iščem drugje. Mika pa me ker je stanovanje novo in ne neka plesnivnica iz leta 1900.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glej - če je v redu lokacija (predvidevam, da je to novi blok na Žmavčevi - 30m stran od našega) potem se splača. Tam je kar lepo okolje, tudi mirno, na tem kosu ni neke ciganarije.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Sicer še ne vem natančno kje je, ker imam jutri ogled. In če malo spustijo ceno, bova soseda
smile-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sicer še ne vem natančno kje je, ker imam jutri ogled. In če malo spustijo ceno, bova soseda
smile-1.gif

Če ne boš kupil tam, se oglasi pri meni - prodajam opremljeno 1sobno stanovanje, kjer je garantirano veliko povpraševanje glede najema (levi breg, mirna lokacija, bližina fakultet, ...).

LP,

Milan

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Torej da drugače postavim vprašanje.

Se izplača kupit stanovanje na Teznu in ga dat v najem, ali naj pozabim to lokacijo in iščem drugje. Mika pa me ker je stanovanje novo in ne neka plesnivnica iz leta 1900.

Bilokje boš kupil stanovanje bo vredu, stem da boš dolgo rabil da boš dobil keš nazaj, sicer pa cena stanovanju raste, tako da
je načeloma naložba dobra, sploh pa nakup dan danes ko so nepremičnine za slabih 10% pod ceno.

Če imaš dnar; go 4 it.