Stajerska AC je za posr*t

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Sem šel skozi to sago v noči iz petka na soboto. Edini krivec za takšno gnečo je slaba označba obvozov. Vse tovornjakarje so spravili dol z avtoceste potem pa več nobenih navodil dalje kje nazaj na avtocesto. Na vseh tablah bi morali prečrtati vse smerokaze za AC Maribor. In ker tega niso naredili so tovornjakarji in tujci zabasali vse ceste v okolici avtoceste in se lovili kam naj gredo. Posledica tega je bil popoln kolaps.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Termin zapore je gotovo najbolj neugoden možen v prostih dnevih do novega leta.
Dvosmerni promet skozi te tunele pa najbrž ni več možen, ker ni videti več ventilatorjev za prisilno prezračevanje, ki so bili pred štiripasovnico.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj

NAPOTKI

Do 24. januarja 2016 v Sloveniji poteka preventivna akcija o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo. Telefoniranje med vožnjo je izredno nevarno, saj vpliva na slabši reakcijski čas voznika, počasnejše zaznavanje prometne signalizacije, daljši zavorni čas ter slabšo koncentracijo pri spremljanju razmer na cesti. V primeru nujnosti uporabe mobilnega telefona priporočamo, da varno ustavite na primernem mestu.

pa nič od tega... vsak jih 1/4 fufla....ko so modro zobne slušalke tako drage...20€ je too muč.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
pa ti misliš, da bi uporaba modro zobnih slušalk kaj pomagala pri temu:
"... saj vpliva na slabši reakcijski čas voznika, počasnejše zaznavanje prometne signalizacije, daljši zavorni čas ter slabšo koncentracijo pri spremljanju razmer na cesti..."

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Čudno, da pri nas ne povozijo več romunov. Danes sem se zgleda peljal samo kako minuto po nesreči za predorom Pletovarje mimo. Avta s slovenskimi tablicami skrajno desno, ljudje za ograjo. Romuni pa avto skrajno levo, trikotnik za dve dolžini avta pred njim, potniki pred in za avtom na cesti s čikom v gobcu. Še dobro, da so kadili, tista kresnička malo osvetli dogajanje in mogoče se ga kdo izogne zaradi tega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Večina ljudi na AC itak povozijo tovornjakarji, ki ne gledajo na cesto in vmes igrajo igerce na laptopu, surfajo, gledajo film, itd...in potem najebe folk na desnem pasu. Tako da tehnika levega pasu niti ni tako zgrešena, itak se po levi prehiteva in človek bo že zaradi tega bolj skoncentriran na vožnjo in opazoval dogajanje in prej zaznal oviro
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ti verjetno zjutraj še spiš in nisi okrog 7.00 kje na poti. Ob taki uri sta na štajerski avtocesti polna oba pasa skoraj neprestano od MB do Lj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ja, ampak vseeno je povečini šleparjev na desni, praviloma v koloni, 1m razmaka, in potem samo prvi gleda, ostali pa imajo fešto.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
To je pač urbana legenda, oziroma pravljica za tiste, ki so slišali, da je nekje avtocesta. Jaz vsak dan prevozim vsaj 100 km po avtocesti in takega vtisa nimam. Kamioni imajo praviloma kar pravo varnostno razdaljo glede na hitrost, osebni avti pa izjemoma. Zakonsko predpisana varnostna razdalja ne zadošča za ustavljanje do nenadne mirujoče ovire na cesti, ki se pred voznikom prikaže, ko jo vozilo pred njim uspe obvoziti, on pa mogoče prostora ne bo imel.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Včeraj nekaj pred 17:00 - Graz - Špilje AC - na levem pasu beli kombi pravokotno parkiran v sredinsko ograjo, za njim (menda) Clio - oboji MB targe - en pljunk pred belim kombijem trikotnik, ob kombiju pa dva mandelca v rumenih varnostnih jopičih, ki sta čakala, da jih bo nekdo nasadil.
stupid-1.gif

Mogoče mata kako žlahto v Transilvaniji ...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
To je pač urbana legenda, oziroma pravljica za tiste, ki so slišali, da je nekje avtocesta. Jaz vsak dan prevozim vsaj 100 km po avtocesti in takega vtisa nimam. Kamioni imajo praviloma kar pravo varnostno razdaljo glede na hitrost, osebni avti pa izjemoma. Zakonsko predpisana varnostna razdalja ne zadošča za ustavljanje do nenadne mirujoče ovire na cesti, ki se pred voznikom prikaže, ko jo vozilo pred njim uspe obvoziti, on pa mogoče prostora ne bo imel.
jaz sem pa recimo enkrat tedensko na AC in vidim dosti tega:

varnostna razdalja pri 100km/h je dobrih 55m oziroma približno 3 dolžine šleperjev, koliko je tovornjakov v koloni, ki vozijo s tako razdaljo?
osebni avti so pa zgodba zase, sploh kadar se na prehitevalnem pasu naredi kolona

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Od kdaj pa tovornjaki vozijo 100 km / h? Če tebi toliko laže števec, to še ne pomeni, da toliko vozijo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
v bistvu niti ne vem, koliko je omejitev hitrosti za šleperje na avtocesti. ampak tudi če vzamemo, da vozijo 90km/h, je to še vedno 50m varnostne razdalje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Jaz sem v sredo naletel na manjšo nesrečo ravno zaradi premajhne varnostne razdalje, je prvi kamion nenadoma zavrl, ker je pred njim en romun šraufal tovornjak kar "sredi AC" , drugi je to pravi čas opazil, tretji pa je drugega malce naskočil.

Ampak je to povečini samo na štajerski. Recimo gorenjska so tovornjaki prava redkost, dolenjska tudi ni tak problem, ampak štajerska...užas.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
pepe: nonstop gonijo cca 100.....
darjan: to ni res, gorenjska ima tovornjakarje.