Če si dosti po Madžarski naj foter napiše, da je on vozil in on plača kazen na njega. Ni namreč fajn, da te še enkrat dobijo, pa vidijo, da imaš že zgodovino.Foter je pred tednom dni prehitro vozil v okolici Lentija, danes sem jaz že dobil kazen po pošti... Avto je namreč pisan name...
To se verjetno kar plača, kajne?
Če so normalna država je dokazno breme na tvoji strani!
In ja mi smo TEŽKI BALKAN - po stanju duha!
Poleg položnice so še 4 slike...
Jodlarji imajo to seveda spet "malo po svoje" - ampak v mojih očeh dokaj "čisto" rešeno - čitenzi. Poenostavljeno - položnica se pošlje lastniku, če ta plača kazen v predpisanem roku (torej se ne pritoži) se zadeva (prekršek) zaključi, brez da bi se preverjalo in tudi kamorkoli zabeležilo kdo je bil dejanski voznik.
Je ravno prejšnji teden firma "zame" plačala 35,- EUR, ker sem bumbar prehitro pospešil na koncu naselja in se pustil slikati.
In ja - lahko se gremo debate ali se splača za 35,-EUR pritoževati in izigravati majmuna. Sam sem mnenja, da ne.
In ja - nihče me sicer ne more prisiliti, da kot privat oseb povem kdo je vozil - moram samo dokazati, da jaz nisem - in sem "oproščen". Da pa firma ne bi vedela kdo je vozil, je pa malo za lase privlečeno.
Ne ni hec, čisto resno mislim in ja po moje si kriv kot lastnik vozila saj moraš vedet kdo je vozil tvoj avto; če ne želiš povedat kdo, pač plačaj! Teh balkanskih for z "jaz nisem vozil", vi pa dokažite kdo je, nisem nikoli podpiral.hec ne? dokler se ti ne dokaže krivda si nedolžen. menda je tko.
“Anonimka” gre dokler ni “stranskih” sankcij in dokler je samo StVO (ZPrCP) v igri - če je “kaj več” itak ni “anonimke”. S tem, da jodlarji prevejan “nategnejo” kaj še gre kot “anonimka” - pač z idejo, da je bolje da saj nekaj pride v proračun, v bistvu pa bolj v smeri, da vsaj nekoga “boli” in ga s tem malo “disciplinirajo” (v ozadju pa po nepotrebnem ne zapravljajo resursov za pritožbe na banalne prekrške).Če je pri Madžarih tudi anonimno, potem naj takoj plača
gr69 Firma plača direkt avstrijcem brez, da bi sporočila podatke o vozniku? Če to drži, potem v avstriji s službenim avtom ne moreš dobiti kazenkih točk ali pa je za prekrške za katere so predpisane KT spet drugače urejeno....
ja, firma seveda plača oz ve kdo je bil in mora povedat, če ne pade kazen na lastnika firme.
privat je pa verjetno kot pri nas.