Stacionarni radar Madžarska

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Foter je pred tednom dni prehitro vozil v okolici Lentija, danes sem jaz že dobil kazen po pošti... Avto je namreč pisan name...
To se verjetno kar plača, kajne?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Eh brez veze, ko hebe hune, nič plačat, pa raje čakat na izterjavo. ;)

Sarchasm off: ja kaj pa boš, se jajcal in dokazoval, da nisi vozil,...?

Koliko pa sploh stane ta hec?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Foter je pred tednom dni prehitro vozil v okolici Lentija, danes sem jaz že dobil kazen po pošti... Avto je namreč pisan name...
To se verjetno kar plača, kajne?
Če si dosti po Madžarski naj foter napiše, da je on vozil in on plača kazen na njega. Ni namreč fajn, da te še enkrat dobijo, pa vidijo, da imaš že zgodovino.
Lahko pa Balkanca špilata, pa boš videl, kam bo zadeva šla...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
hmmm, je za razmislit, ja. vozil je 74 na omejitvi 50 ... 30.000 forintof, cirka 92 evrov ...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Kazen plačat in mirno spat, pa tudi brez skrbi it na njihovo stran.
Saj če je foter vozil, bo že plačal kazen, ker dvomim, da bi sina tako zajebal, da bi imel v prihodnosti težave na Madžarskem. Se za 92 € sekirat, kaj bo če bo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
čak..a pri njih ne velja, da če je sum, d anisi bil ti, potem ti ne plačaš oni pa naj iščejo kdo je bil?

a je ta člen v našem zakonu balkanizem? men s ezdi precej eujevsko naravnan.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Če so normalna država je dokazno breme na tvoji strani!

In ja mi smo TEŽKI BALKAN - po stanju duha!

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
markoman, izploni priloženi obrazec (če so ga poslali zraven) in jim daj podatke od dejanskega kršitelja (očeta). On bo dobil novo obvestilo na njegovo ime in takrat plačajte kazen.
Ne vem zakaj bi tebe imeli madžari v evidencah kršiteljev, če to nisi.

• Všeč mi je
Reactions: mtl in marjan

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Torej imajo madžari evidenco kršiteljev in naslednjič dobiš višjo kazen al kaj je smisel tega, če bo itak plačal? Saj ne gre za kriminalno evidenco.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Jodlarji imajo to seveda spet "malo po svoje" - ampak v mojih očeh dokaj "čisto" rešeno - čitenzi. Poenostavljeno - položnica se pošlje lastniku, če ta plača kazen v predpisanem roku (torej se ne pritoži) se zadeva (prekršek) zaključi, brez da bi se preverjalo in tudi kamorkoli zabeležilo kdo je bil dejanski voznik.
Je ravno prejšnji teden firma "zame" plačala 35,- EUR, ker sem bumbar prehitro pospešil na koncu naselja in se pustil slikati. :confused:
In ja - lahko se gremo debate ali se splača za 35,-EUR pritoževati in izigravati majmuna. Sam sem mnenja, da ne.

In ja - nihče me sicer ne more prisiliti, da kot privat oseb povem kdo je vozil - moram samo dokazati, da jaz nisem - in sem "oproščen". Da pa firma ne bi vedela kdo je vozil, je pa malo za lase privlečeno.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Če je pri Madžarih tudi anonimno, potem naj takoj plača :)

gr69 Firma plača direkt avstrijcem brez, da bi sporočila podatke o vozniku? Če to drži, potem v avstriji s službenim avtom ne moreš dobiti kazenkih točk ali pa je za prekrške za katere so predpisane KT spet drugače urejeno....

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Pri nas imamo za avstrijske/nemške kazni tako da če je samo denarna kazen, jo plača firma, če je pa še kak bonus pik pa sporočijo podatke voznika in dobijo (mo) na dom...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Jodlarji imajo to seveda spet "malo po svoje" - ampak v mojih očeh dokaj "čisto" rešeno - čitenzi. Poenostavljeno - položnica se pošlje lastniku, če ta plača kazen v predpisanem roku (torej se ne pritoži) se zadeva (prekršek) zaključi, brez da bi se preverjalo in tudi kamorkoli zabeležilo kdo je bil dejanski voznik.
Je ravno prejšnji teden firma "zame" plačala 35,- EUR, ker sem bumbar prehitro pospešil na koncu naselja in se pustil slikati. :confused:
In ja - lahko se gremo debate ali se splača za 35,-EUR pritoževati in izigravati majmuna. Sam sem mnenja, da ne.

In ja - nihče me sicer ne more prisiliti, da kot privat oseb povem kdo je vozil - moram samo dokazati, da jaz nisem - in sem "oproščen". Da pa firma ne bi vedela kdo je vozil, je pa malo za lase privlečeno.

ja, firma seveda plača oz ve kdo je bil in mora povedat, če ne pade kazen na lastnika firme.
privat je pa verjetno kot pri nas.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
hec ne? dokler se ti ne dokaže krivda si nedolžen. menda je tko.
Ne ni hec, čisto resno mislim in ja po moje si kriv kot lastnik vozila saj moraš vedet kdo je vozil tvoj avto; če ne želiš povedat kdo, pač plačaj! Teh balkanskih for z "jaz nisem vozil", vi pa dokažite kdo je, nisem nikoli podpiral.

Kot rečeno - stanje duha.

• Všeč mi je
Reactions: gr69 in luciano

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Če je pri Madžarih tudi anonimno, potem naj takoj plača :)

gr69 Firma plača direkt avstrijcem brez, da bi sporočila podatke o vozniku? Če to drži, potem v avstriji s službenim avtom ne moreš dobiti kazenkih točk ali pa je za prekrške za katere so predpisane KT spet drugače urejeno....
“Anonimka” gre dokler ni “stranskih” sankcij in dokler je samo StVO (ZPrCP) v igri - če je “kaj več” itak ni “anonimke”. S tem, da jodlarji prevejan “nategnejo” kaj še gre kot “anonimka” - pač z idejo, da je bolje da saj nekaj pride v proračun, v bistvu pa bolj v smeri, da vsaj nekoga “boli” in ga s tem malo “disciplinirajo” (v ozadju pa po nepotrebnem ne zapravljajo resursov za pritožbe na banalne prekrške).

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
ja, firma seveda plača oz ve kdo je bil in mora povedat, če ne pade kazen na lastnika firme.
privat je pa verjetno kot pri nas.

Po kateri logiki ozr. zakonu pade kazen na lastnika firme? A ti veš kdo je lastnik firme, če je firma d.d..?
In NE - za “vse” ni direktor kriv (ne odgovarja), in ja, večinoma firma plača in opali krivca - razen pri nas, ko mora firma “dokazati” zakaj je “opalila” krivca, oziroma mora krivca prvo opozoriti, da ga bo ob naslednjem enakem prekršku opalila. Bemti demokracijo in zaščito delavcev (tam ko nima smisla).