Stabilen Router ? Katerega?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
TTC = techtrade = uvoznik / dobavitelj....če oni nimajo nima nihče,

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Sam sem tudi nabavil RT-N16.

Kateri od teh je pravi za flašat:

In kakšen je postopek, lahko kdo na kratko napiše?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Raje ga prej potestiraj, če je sploh potrebno flešat... Sam uporabljam low end asus ruter že 3+ leta in oddaja/lovi odlično.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Še prej pa posodobi/flešaj
evil.gif
uradn softver , če nimaš zadnje verzije gor.
http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTN16/#download

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Tam klikni na Wiki in Forum, boš vse izvedel

To itak sem, wiki ne razloži razlik med naštetimi in ponuja druge builde kot so na strani ddwrtja
confused-1.gif

Forum ima pa 98 strani pa še se potem nadaljuje...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem mislil odpreti novo temo, pa mislim, da bom tule zvedel vse.

torej potrebujem Wi-Fi ruter, skozi katerega bo šibala 10/10 optika. nanj bosta na začetku priklopljena 1 PC preko kabla in 1 Mac preko wi-fi-ja, vendar upam, da bo kmalu doma tudi kakšna NAS naprava (arhiv) ter wi-fi printer. seveda bodo veliko priklopljeni tudi telefoni in tablice.

velikokrat potrebujem upload, torej uploadanje fotografij na razne FTP-je, včasih se naredi tudi, da je potrebno na FTP spraviti več kot 1 GB materiala, po možnosti čimhitreje. v pisarni imamo nek Netgear wireless router, vendar ga nikjer več ne najdem (model star več kot tri leta), kater je čisto okej, le od časa do časa se zatakne in ga je potrebno resetirati (vendar nikoli med samim uploadom, je pa linija precej počasnejša kot bo tu). pokriti moram cca. 30 kvadratov, več ne rabim.

še to - prebral sem več ali manj celotno temo in želel bi wi-fi, ki bo čimbolj stabilen out of the box - brez da je potrebno nalagati razne FW-je in vse ... ter da je v rangu cca. 60€ max.

gledal sem seveda Netgeare, Linksyse ter Cyscote - na kaj moram bit pozoren, ko bom te dni nabavljal?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Sam imam Linksys-a wrt54gl na dveh lokacijah, optiko 20/20, ga še nisem rabil resetirat...
Edino kar pa je, sem nadgradil FW na tomato verzijo...
Z drugimi routerji nisem imel opravka.

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Amazon.de ima do 15.4. 20% popust na Netgear routerje, popust vidiš šele čisto na koncu, preden oddaš naročilo. WNDR4000 in WNDR3800 dobiš za ca 70EUR plus ca 7EUR poštnine.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Citat:
Uporabnik gali pravi:
Amazon.de ima do 15.4. 20% popust na Netgear routerje, popust vidiš šele čisto na koncu, preden oddaš naročilo. WNDR4000 in WNDR3800 dobiš za ca 70EUR plus ca 7EUR poštnine.

Tile NetGear routerji so v redu? Ker me kar zanimajo, po testih na internetu pa niso slabi. Ali je Wi-Fi signal vsaj tak, kot pri WRT54GL? Namreč, mojega WRT54GL bom zamenjal z enim, ki ima možnost priklopa printerja, da je tiskanje možno z vseh računalnikov v omrežju. Če ima kdo kaj izkušenj s tem, naj napiše, prosim.

LP!

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Za netgear ne bom trdil, zagotovo pa ima ASUS RT-N16 enak signal kot WRT54GL. Ker ima notri isti čip.

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kak isti?
WRT54GL ima nek star 802.11g chipset, RT-N16 pa novejši 802.11n.
BCM5352 in BCM4718

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Poglej na http://www.smallnetbuilder.com/ za teste, pa boš videl, kateri bolje nese.

Kako hiter dostop do neta imaš, ali rabiš gigabitno mrežo? Če želiš imeti na router priklopljen USb tiskalnik ali disk, so priporočeni routerji ok. Sam imam Linksysov e3200 in mi deluje USB printer na routerju, čeprav ga ni na spisku kompatibilnih tiskalnikov.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Citat:
Uporabnik gali pravi:

Tile NetGear routerji so v redu? Ker me kar zanimajo, po testih na internetu pa niso slabi. Ali je Wi-Fi signal vsaj tak, kot pri WRT54GL? Namreč, mojega WRT54GL bom zamenjal z enim, ki ima možnost priklopa printerja, da je tiskanje možno z vseh računalnikov v omrežju. Če ima kdo kaj izkušenj s tem, naj napiše, prosim.

LP!

Raje si kupi printer server in lahko WRT-ja obdržiš.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kak isti?
WRT54GL ima nek star 802.11g chipset, RT-N16 pa novejši 802.11n.
BCM5352 in BCM4718

Govorim o oddajnem chipu. To je isti čip, torej SIGE, oznake ne vem na pamet, lahko se pozanimam. Glede glavnega Broadcom chipa (procesorja) pa seveda, da ni isti.

LP

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik gali pravi:
Poglej na http://www.smallnetbuilder.com/ za teste, pa boš videl, kateri bolje nese.

Kako hiter dostop do neta imaš, ali rabiš gigabitno mrežo? Če želiš imeti na router priklopljen USb tiskalnik ali disk, so priporočeni routerji ok. Sam imam Linksysov e3200 in mi deluje USB printer na routerju, čeprav ga ni na spisku kompatibilnih tiskalnikov.

Kaj mi lahko razložiš kje lahko primerjaš domet dveh routerjev na omenjeni strani.Nisem siguren če je to pravilna tabela.

Lp

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Citat:
Uporabnik 18zimoni pravi:
Citat:
Uporabnik gali pravi:

Kaj mi lahko razložiš kje lahko primerjaš domet dveh routerjev na omenjeni strani.Nisem siguren če je to pravilna tabela.

Lp

Za primerjavo dometa izbereš izbrane routerje v seznamu in klikneš na gumb "Performance vs. location".
Tisti, ki ima boljše vrednosti na točki D in F, nesejo bolje (nekateri sploh ne nesejo do točke F).

Ne boš pa izvedel, da npr. en router nese natančno 532,87 metra, drugi pa samo 487,12 metra.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Kako na Linksysu WRT54GL napravit, da imaš en wireles dostop zase-fiksen, drugega vzporedno pa za stranke, ki ga občasno potrebujejo, da ne bi kar naprej spreminjal svojega gesla?
sprasujem se.gif