sem mislil odpreti novo temo, pa mislim, da bom tule zvedel vse.
torej potrebujem Wi-Fi ruter, skozi katerega bo šibala 10/10 optika. nanj bosta na začetku priklopljena 1 PC preko kabla in 1 Mac preko wi-fi-ja, vendar upam, da bo kmalu doma tudi kakšna NAS naprava (arhiv) ter wi-fi printer. seveda bodo veliko priklopljeni tudi telefoni in tablice.
velikokrat potrebujem upload, torej uploadanje fotografij na razne FTP-je, včasih se naredi tudi, da je potrebno na FTP spraviti več kot 1 GB materiala, po možnosti čimhitreje. v pisarni imamo nek Netgear wireless router, vendar ga nikjer več ne najdem (model star več kot tri leta), kater je čisto okej, le od časa do časa se zatakne in ga je potrebno resetirati (vendar nikoli med samim uploadom, je pa linija precej počasnejša kot bo tu). pokriti moram cca. 30 kvadratov, več ne rabim.
še to - prebral sem več ali manj celotno temo in želel bi wi-fi, ki bo čimbolj stabilen out of the box - brez da je potrebno nalagati razne FW-je in vse ... ter da je v rangu cca. 60€ max.
gledal sem seveda Netgeare, Linksyse ter Cyscote - na kaj moram bit pozoren, ko bom te dni nabavljal?