Stabilen Router ? Katerega?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Gledal sem WRT45GL, kolikor berem so večinoma kar vsi zadovoljni.

Na router bo prek LAN-a 1 PC , ter dva preko Wifija, trenutni router ki ga imam, se začne obešati po tistem ko preko stacionarca snemam torrente dol.

Ideje? Priporočila?

bazo

Pripravnik
15. nov 2010
124
0
16
Mogoče bi lahko pomagal, če bi si nadgradil firmware recimo, Tomato ali DD-WRT .....

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Recimo Linksys WRT160NL (http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/WRT160NL), stane 51 eur, brez problema prebavlja 100/10 optike.

Ta pa je še malce boljši Linksys E2000 (http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linksys_E2000), nekje okoli 90 eur.

srecko76

Pripravnik
27. jun 2011
70
0
6
Imam WRT54GL in sem zelo zadovoljen z njim.Po dveh letih uporabe se še ni zgodilo da bi se obesil.Nanj imam priklopljene 3 pc-je in občasno preko WIFI-ja prenosnik in telefon kar pogosto.
Vglavnem,sem zelo zadovoljen z njim.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Za začetek lahko naložiš zadnjo verzijo firmwarea in vidiš, če se stvari kaj izboljšajo. In obvezno vklopi QoS, mogoče menjava sploh ne bo potrebna
smile-1.gif

Sicer pa takole: wrt54gl je stabilna zadeva, z daleč najboljšo podporo alternativnih fw (v bistvu je ta ruter začetnik tovrstne scene). Meni ga recimo ni uspelo spravit na kolena s kombinacijo mule / torrent, ob ustreznem fw in nastavitvah seveda (DSL 8/1). Je pa zadeva praktično enaka na tržišču že skoraj 9 let(!!!) in je tehnično gledano zastarela in s previsoko ceno.

Nekako top izbira med low-budget ruterji *naj bi bil* TP-link wr1043nd, ki ga dobiš za 10€ višjo ceno od Linksysa, nudi pa precej več. Resnih izkušenj nimam, ampak kot berem, je zadeva ok, podprta vsaj s strani dd-wrt. Kar poznam manj zahtevnih uporabnikov so z njim zadovoljni.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ne jemlji WRT-54GL. Sicer je dober router, je pa ga že krepko povozil čas. Kupi kakšnega TP-Link-a.

Sicer pa je tvoj trenutni router za moje pojme precej dober. Da pa ti zaradi torrentov zmrzne pa so krive nastavitve torrent odjemalca. Zmanjšati moraš število povezav in bo problem rešen.
Sam imam WRT-54GH ki je bil najbolj cheap router ko sem ga pred leti kupil pa mi še zaradi torrentov na 100/100 liniji ni nikoli zmrznil.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.680
113
Uporabljam Linksys WRT54G in WRT54GL kot Repeaterja in TP-Link TL-WR1043ND kot glavni router in prehod za internet. Vsi trije so na DD-wrt in delujejo odlično.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa je na njem tako zastarelega, da bi potreboval novejši model? Edino kar nima je gigabit lan (kar se da rešit s switchem). Nam v službi brez težav prebavi precej prometa - LAN, WAN, streamanje, FTP...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Premalo ROMa in RAMa, nima N wifi standarda, gigabit mrežne, USB priklopa. Stock ROM ima relativno malo funkcionalnosti pa še kaj bi se našlo.
Mi smo ga enkrat priklopili v enem podjetju kot zasilni router (glavna linux kišta je mrknila) in ni zdržal niti 10 minut. Gor pa je bilo priklopljenih okrog 10 računalnikov.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Glede na to, da je govora o low budget routerjih in je nekdo omenjal QoS, me zanima, če kdo to uporablja. Sam imam WRT-610N, ki ni bil ravno poceni, z DD-WRT-jem in načeloma dela OK, venda mi ga QoS na 50/5 liniji in torrentih kr lepo zabije.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Moje izkušnje zgoraj veljajo za WRT54GL / Tomato, v mreži z dvema mašinama (kabl in wifi), tako da QoS lahko pripraviš do (solidnega) delovanja.

Keč je v nastavitvah. Najpomembneje je omejiti upload (na ruterju in odjemalcu za torrent) in število povezav (v odjemalcu). Ostalo pa je prava mala znanost, ker QoS žal ni samo en checkbox. Začni s kakšnim quick guideom za tvoj fw pri uporabi torrentov + malo eksperimentiranja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
http://www.netgear.com/home/products/wirelessrouters/high-performance/WNDR3700.aspx

V pol leta ga nisem resetiral. Gor teče original firmware, daš lahko DD-WRT. Ima dual-band WiFi, 1Gb LAN, QoS
QoS dela odlično, linija 10/1, torrent prek NAS teče 24/7, on-line igrice delajo brez težav - prej (prastar LevelOne in nek Siolov) je bilo treba za nemoteno igranje torrente ustaviti
Tega imam jaz tudi.
Emule in uTorrent delujeta, brez da bi karkoli "nastavljal ali friziral ali prilagajal".

Pri starših je Asus WL-500G Deluxe z OpenWRT 1.0 in prav tako deluje brez problemov ves čas.
Sem enkrat na treh PC-jih "nabil" torrente in eMule, s povečanim številom povezav, pa niti trznil ni. 4-6 mega linija (ne vem točno koliko je bilo takrat)

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Svetujem nabavo enega od routerjev z zunanjimi antenami in da je brandname. Vazno je da ga prav nastavis in da ne zdrkas nastavitev. Skratka ne komplicirat.
WRT54GL ni brezveze najbolj prodajan router! Res pa je, da je v tem casu prislo do precej sprememb v tehnologiji. N standard, gigabit...
Vprasanje ce vse to sploh rabis.
Tudi jaz sem imel probleme z omenjenim routerjem, pa sem jih odpravil z drugim enakega tipa.
Od takrat ga nisem resetiral ze 2 leti, pa torrent dela nonstop (4/1Mbit). Fura pa 3 compe, 1 NAS (z obcasnimi periodicnimi backupiranji), 1 WD Live player za gledat filme z NASA, 1 WIFI printer in obcasno 3 notebooke. NOBENEGA PROBLEMA!
Kupis, nastavis in se ga ne dotikas vec!