SSD hibridni disk

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Če že kupuješ, kupi potem drugo generacijo (750gb model). Seveda je lepo, če imaš nameščeno sedmico, ki zna izkoristiti predpomnjenje (superfetch
smile-1.gif

Drugače je hitrost delovanja kar dobra-ni pa seveda ssd, vsekakor pa je hitrejši kot navadni diski, tudi 7200 modeli.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
potem pa vzemi navadnega, 7200. Ali pa počasi presedlaj na sedmico, ki zna izkoristiti vse "bombončke" ssd in hibridov...

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
Če že kupuješ, kupi potem drugo generacijo (750gb model). Seveda je lepo, če imaš nameščeno sedmico, ki zna izkoristiti predpomnjenje (superfetch
smile-1.gif

Drugače je hitrost delovanja kar dobra-ni pa seveda ssd, vsekakor pa je hitrejši kot navadni diski, tudi 7200 modeli.

Jebemtiš, sem našel en test za tele hybrid SSD in so price/performance best buy za moje pojme!

750GB - to je second generation i guess(?) - pride slabih 200€

na temle tesu nisem prepričan, ali je 1st ali 2nd generation uporabljen. (če je 1st, potem bi imel 2nd še malo boljše rezultate)

https://www.youtube.com/watch?v=fXMRdvHbVxY&feature=related

PS: kako pa je kaj s pokvarljivostjo teh diskov..? Ima Seagate trenutno edini hibridne diske zunaj?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.011
1.822
113
Emona / Carnium
Pred časom sem v tem delu foruma odprl temo o hibridnih diskih. Tam sem po zaslugi Radirkota dobil kar nekaj uporabnih informacij. Žal pa teme ne najdem.
Jaz sem hibridni disk (Seagate momentus XT) kupil kako leto nazaj in sem zelo zadovoljen. Za nakup sem se odločil zaradi razmerja price/performance/size
smile-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Če je 750, potem je 2. gen. Prva je bila 500gb. Ja, razmerje je kar dobro, sploh da dobiš tako velik disk in še pošten "cache" zraven
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Toliko govorite o "Casheju" za zraven.... pa saj ga je samo 32 MB , naj vas spomnim, da ima WD na black seriji pri recimo 1TB disku, kar 64 MB tega (casheja) pa tudi drugi proizvajalci imajo precej "kašeja" pa nihče ne reklamira, da je HIBRYD ???

Sem neveden, ne provociram !!! Torej ali ima tak disk tudi nekaj GB SSD čipovja ali je med nami to samo markketinška finta in gre tehnično za čisto običajen disk, kot jih poznamo že leta, samo, da ima 32 MB "casheja" zraven, kar napram WD black seriji, ki ima 64 MB sploh ni veliko........... torej ali gre le za marketinško finto ali ima nekaj 10 GB resnično v SSD čipih ????????????

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Glede na test, je tole bestbuy za prenosnika, veliko placa, pa hitro zaganjanje aplikacij - samo je isti keč, da sektorji na NANDu po nevem koliko časa uporabe "umrejo" kot na SSDju?

mistique, pa si ga spravil v prenosnik, glede na to, da je baje nekaj mm debelejši? (nisem še pogledal oziroma izmeril, če gre v mojega..)

mistique

Guru
16. jun 2009
14.011
1.822
113
Emona / Carnium
Meni je disk sedel perfektno. Sem pa preveril podatke o velikosti pred nakupom. Disk je bil enakih dimenzij, kot vgrajeni Samsung in ni nič debelejši od originalnega.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

Sem dva dni nazaj kupil Momentus XT 750GB in moram rečt, da je zadeva kar impresivna - Aplikacije se veliko hitreje odpirajo (prej sem imel WD ScorpioBlue 5400rpm), hitrost prenosa podatkov se je povečala - preko SATA kabla mi je prenaša z povprečno 70MB/s! (prej max 40MB/s) - to verjetno nima veze z NAND-om , bolj zaradi 7200 rpm(?)

Sem pa potihoma upal, da bo tudi Photoshop kaj hitreje delal, vendar nekih opaznih razlik ni - ga procesor brremza (i3-2xxxx).

Se pa disk veliko bolj segreva kot prej - okoli 45 stopinj, se na ohišju kar čuti. Je pa še vedno v mejah dovoljenega, max je lahko 60 stopinj. Kako je pa z baterijo pa še nisem testiral, če kaj manj oziroma dlje zdrži.

Owerall, zadovoljen.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Raven pravi:
Sem dva dni nazaj kupil Momentus XT 750GB in moram rečt, da je zadeva kar impresivna - Aplikacije se veliko hitreje odpirajo (prej sem imel WD ScorpioBlue 5400rpm), hitrost prenosa podatkov se je povečala - preko SATA kabla mi je prenaša z povprečno 70MB/s! (prej max 40MB/s) - to verjetno nima veze z NAND-om , bolj zaradi 7200 rpm(?)
Kako povprečje je to (kako je izmerjeno)?

Ker en "navaden" Momentus 5400.6 250 GB ima povprečje 60 MB/s :

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.011
1.822
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Raven pravi:
KSZ

Sem pa potihoma upal, da bo tudi Photoshop kaj hitreje delal, vendar nekih opaznih razlik ni - ga procesor brremza (i3-2xxxx).

Se pa disk veliko bolj segreva kot prej - okoli 45 stopinj, se na ohišju kar čuti. Je pa še vedno v mejah dovoljenega, max je lahko 60 stopinj. Kako je pa z baterijo pa še nisem testiral, če kaj manj oziroma dlje zdrži.

Owerall, zadovoljen.

Odlično, jaz sem ga danes dobil v roke
cheer.gif