Sršeni

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
V prvem razredu sem fasal pik srsena. Je bilo treba do zdravnika. Se danes jih z respektom pobijam, najraje kar s kaksno sirkovo metlo zvecer pril luci. Zaradi cebeljega ali osjega pika se nisem imel sitnosti, kljub temu da jih vsako leto dobim vsaj nekaj,

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pa nosijo čebele/ose/sršeni enak strup?
Ose in sršeni imajo zelo podobnega(pač male razlike, koliko je katere snovi v strupu).
Čebele imajo čisto xy strup.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ksz...stric je na pdstrešju našel (hiša je bila precej prazna skozi celo leto) skoraj meter dolgo srčenje gnezdo (premer okoli polmetra)
wink-1.gif
...da je malo obiske dražil (vitrina jebila na stopnišču), ker nobeden ni mogel verjeti da bi lahko bilo kaj tako velikega (gnezdo je sigurno štelo v tisočih).

Sem jih pa sam na vikendu zatrl z navadnim pipsom...k 'sreči' so naredilignezdo pod deskami preko grče....tako da sem fino našprical noter, ter nato zamašil. POtem pa samo še čakal na prišleke, ki so se vračali in jih tolkel s palico ali škropil...pa malo smo tudi tekali naokoli, če ga nisi takoj zadel
hysterical-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Kdor ima gnezdo sršenov naj pokliče gasilce. Družinskim kolegom so jih enostavno in brezplačno odstranili iz dimnika...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Pri nas so prišli poklicni gasilci z lestvijo in zrihtal.... na dve straneh hiše