Sršeni

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
V stiku fasade in strehe so se nam naselili sršeni. Zaenkrat smo jih potolkli že okoli 70 komadov in zgleda, da jih bo počasi zmanjkalo - končno
uf-1.gif

Prvič smo jih posesali okoli 30, luknjico zapurpenali pa so naslednji dan že veselo grizli purpen ter se dokopali do gnezda...
Sta bili še dve 'delovni' akciji z veliko cunjo in sesalcem...kakšen se še najde, ampak mislim, da je glavnina že potolčena.
Zdej bi pa to njihovo gnezdo zagiftali s nekim strupom...

S čim je to najbolje 'zapliniti'? Kar s pipsom, pa ornk našpricat ali kaj drugega?

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
pips ne bo pomagal. pri enih mojih kolegih so imeli podobno težavo. in so poskusli s kar enkaj strupi. še najbolj je pomagal ne Vape (se mi zdi, da je neka italijanska zadeva). no, na koncu je bilo vseeno potrebno gnezdo zažgat. pol je bil mir.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Čakaj, 70 sršenov ste pobili z golimi rokami?!
grin1.gif

Drugič vzami pips oz. dobi se celo namenska sredstva za sršene (da lahko ciljaš z varne razdalje) s katerimi poškopiš gnezdo in po pol ure vse pocrka, garantirano jih potem tudi 1 mesec ne bo na istem mestu pa četudi pridejo od drugod.

Kemija skratka dela čudeže.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Qmi, madoniš, pa saj si gasilec
grin1.gif

Jaz sem imela vedno v glavi , da če imaš sršene, pokličeš gasilce na pomoč.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Qmi, madoniš, pa saj si gasilec
grin1.gif

Jaz sem imela vedno v glavi , da če imaš sršene, pokličeš gasilce na pomoč.

Da ti pazijo na hišo ta čas, ko jih ti špricaš s pipsom in faracajgom?!
stupid-1.gif

Kakšno špecialano opremo proti sršenom pa misliš, da imajo gasilci?!
Edino kakšen CO2 gasilni aparat, boljši efekt pa dosežeš s kakšnim namenskim sprejem, ki zagifta celo leglo...
rolleyes-1.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Čakaj, 70 sršenov ste pobili z golimi rokami?!
grin1.gif

70 lih ne, ene 30 pa
grin1.gif

Pa nič napadalni, praktično so mi padali pod cunjo... No ja, do včerej, ko me je en vsekal
crazy1.gif

Ostalo smo pa posesali
wink-1.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Sem imel kolege gasilce pri sebi doma
wink-1.gif

Samo gnezda s CO2jem ne moremo uničiti, ker je skrito v fasadi, zato smo takrat samo posesali kar smo lahko...naslednji dan so bili pa že nazaj in grizli, da so prišli nazaj...

Je pa videt kar nekaj ličink na balkonskih tleh...pa včeraj sem videl, ko so jih nosili ven...kot, da bi se selili
grin1.gif

So barabe vzdržljive in močne kot [censored]
stupid-1.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
To ne vem, sem pa kupil Effect za sršene in jih ni ne vidt ne slišat več, tako da ti ga kar priporočam
wink-1.gif

Takoj ko sem našprical so trije še ven zleteli, kjer sem jih čakal s sesalcem
grin1.gif

Zaenkrat kaže, da je konec s to drhaljo. Par dni počakam, potem pa zagibsat luknjo da bo mir...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
zakaj pa gnezna ne spraskaš dol, in ga vržeš stran? potem ne bojo več imeli sledi, in se ne bojo vračal, oz. jih ne točno ta plac ne bo več mikal toliko?

Drugače pravijo, da je dobro to počet zjutraj in zvečer, ko še spijo. malo je prednosti....

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Zato, ker do gnezda ni dostopa...so se zasidrali v fasado in ostrešje. Vse kar je vidno je luknjica v velikosti štofeljca.
wink-1.gif

Sej zgleda, da je zdej pa res konec, je tale Effect naredil svoje. Zadeva še meni smrdi
grin1.gif

Sršena pa nobenega ni bilo videti že 2 dni
cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aha... uf, to je pa zoprno, da se ti ugnezdijo nekam v eno luknjo, kjer nimaš dostopa!

no ja, še luknjo zaprt, pa bo.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
HM, jaz in oče sva včasih uporabljala neki strup za škropljenje vinograda in jabolk. Samo posipal si po vhodu v gnezdo in morda malo noter spravil pa so vsi pocrkali. So zgleda pri vhodu v gnezdo potem to dalje prenesli. Se pa drugega kot to da je bil med bolj konkretnimi strupi in da je bil prah zeleno turkizne barve ne spomnim. Morda bi lahko bil kaki pantakan nekaj takega....