sram me je...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Copy/Paste maila, ki kroži.

Je tudi vas kaj sram?

Sram me je, da v državi sredi EU, članici prestižnega kluba OECD in Nata, državi z evrom ne morem mirno trditi, da se spoštuje pravna država, da se spoštujejo pogodbe, da se spoštujejo temeljni demokratični standardi, da se ne malikuje socializem in da vlada red.

Še bolj me je sram, da je Vegradu z državno pomočjo uspelo izgnati bosanske delavce, namesto da bi jim plačal za opravljeno delo.

Sram me je, da sredi Evrope umre človek, ki sploh ni prišel do zdravnika, ker ni imel zdravstvenega zavarovanja.

Še bolj me je sram, ker napake sploh niso napake.

Sram me je, da so v deklarirano socialni državi po letih konjunkture delavke v Muri in še kje delale za nekaj sto evrov.

Še bolj me je sram, da v letih konjunkture sindikalni voditelji niso naredili nič za višje plače, po navedbah dela članstva domnevno zaradi zlizanosti z direktorji, zdaj pa vpijejo o obvezni delitvi dobička, ki ga ni.

Sram me je, da slovenski gospodarski nacionalni interes in z njimi kup najsijajnejših menedžerjev postaja sinonim za goljufijo.

Še bolj me je sram, da se goljufija nagrajuje.

Sram me je, da se v Sloveniji ploska, ko tat vpije "primite tatu".

Še bolj me je sram, da te nihče ne sliši in ne upošteva, če nisi tat.

Sram me je, da Sloveniji vladajo klientelno-interesna omrežja.

Še bolj me je sram, da je najbolj pomembno biti član "Yes" in da so vsi drugi daleč in za vedno "No".

Žalosten sem, da smo državljani Slovenije zaradi kartelnih dogovorov mastno preplačali avtoceste.

Še bolj sem žalosten, da se gradbeniki po državno pomoč pripeljejo v limuzinah, predsednik vlade Borut Pahor pa se z njimi pogovarja, kako naj jim z davkoplačevalskim denarjem še enkrat pomaga.

Sram me je, da so me elektrodistributerji odirali pri plačilu elektrike zaradi kartelnih dogovorov.

Še bolj me je sram, da "so what". Pa kaj potem.

Sram me je, da smo najprej davkoplačevalci sanirali največjo državno banko, pa nam jo je tudi zaradi zlizanosti omrežij in interesov uspelo spraviti na kolena. Sram me je, da NLB potrebuje vsaj 400 milijonov evrov.

Še bolj me je sram, da je ta banka hkrati dala posojilo za stadion Stožice.

Žalosten sem vsakič, ko pogledam na plačilni list, koliko davka plačujem državi, da je takšna, kot je.

Še bolj sem žalosten, ker mi ne preostane drugega, kot da plačam, sicer bi me zaprli.

Žalosten sem, ko to pišem.

Še bolj sem žalosten, ker vem, da mnogi čutijo enako, pa so tiho.

In, da. Sram me je, da nisem izviren. Opravičujem se Marti Kos. In, da. Res je čas za drugačno politiko.

Mene pa je poleg vsega še dodatno neizmerno sram, da bodo tudi tisti, ki do bančnih kreditov niso imeli pravice, ker so bili kreditno nezmožni, zdaj plačevali podporo taistim bankam , ki jim kreditov niso odobrile in ne tisti, ki so kredite dobili in jih nikoli vrnili.

Zato odločen NE reformam, ki jih predlaga ta vlada in ki je vse to dopustila!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kul, Vlada je gnila. A zdaj je potrebno vse referendume po enaki osnovi bojkotirati? Jeba, ko imate takšno razmišljanje.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
... blah, blah, blah ...

Zato odločen NE reformam, ki jih predlaga ta vlada in ki je vse to dopustila!

Ko bo pa naslednja vlada morala vpeljati se bolj bolece reforme bo pa kul? :S

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ker se mi da, eno glupo podpitanjce. Vse referndume v osnovi poznaš, tudi tako, da si bral predloge al je to bolj iz POP kluba informacija?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Lej kaj vam ni jasno iz prvega dela mojega posta?? Ali piše copy/paste, ali ne?? Če vam(a) ne, si povečata fonte.

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Navodila za obkroževanje v nedeljo:

a) zakon se mi zdi ok in vlada tudi --> glasuj za zakon in za vlado na nasalednjih volitvah
b) zakon se mi zdi ok, vlada pa za en drek --> glasuj za zakon in proti vladi na naslednjih volitvah
c) zakon se mi zdi za en drek, vlada pa ok --> glasuj proti zakonu in na naslednjih volitvah za vlado
d) zakon se mi zdi za en drek in vlada tudi --> glasuj rpoti zakonu in vladi na naslednjih volitvah.

Za tiste, ki imajo probleme z odločanjem ...
Napišem zato, ker imam občutek, da nekaterim to ni najbolj jasno - referendum ni izraz (ne)zaupnice ali predčasne volitve!!
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ampak si upam trditi, da večini ljudi (vključno z mano) ni popolnoma jasno, kakšne vse posledice bi imelo sprejetje/nesprejetje tega zakona zame (zdaj, v naslednjem mandatu, nikoli, ...) in potem je nekako lažje se odločati na podlagi pripadnosti vladi
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ampak si upam trditi, da večini ljudi (vključno z mano) ni popolnoma jasno, kakšne vse posledice bi imelo sprejetje/nesprejetje tega zakona zame (zdaj, v naslednjem mandatu, nikoli, ...) in potem je nekako lažje se odločati na podlagi pripadnosti vladi
smile-1.gif
Zato imamo pa parlament, da se odloča o takih stvareh.
rolleyes-1.gif

Ne, dajmo raje raji za odločat to pomembno stvar, zdajle je idealna priložnost da se vse zajeba kar se še da, ker ima vlada tako slab rating.

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Očitno sem pozabil dodat še eno možnost:
e) Ne vem, zakaj se gre oz. me ne zanima --> OSTANI DOMA!!! Simple as that.

Sej tudi vlada ne ve, kaj bo ta reforma (če bo sprejeta) prinesla. Noben ne ve. Je pa neka ideja, kaj skušamo s to reformo doseč.
Drugače se strinjam - vlada je zato, da sprejema zakone, ne narod.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.671
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ampak si upam trditi, da večini ljudi (vključno z mano) ni popolnoma jasno, kakšne vse posledice bi imelo sprejetje/nesprejetje tega zakona zame
Glede na starostno strukturo foruma, lahko trdim, da zelo majhno. Tebe se bo res tikala šele reforma, ki bo prišla za naslednjo reformo
evil.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Lej kaj vam ni jasno iz prvega dela mojega posta?? Ali piše copy/paste, ali ne?? Če vam(a) ne, si povečata fonte.
Očitno ti je tovrstno pisarjenje všeč, da si se potrudil in odprl tole temo... Ker če ti ne bi bilo, bi mail izbrisal, pošiljatelja pa označil kot spam oz. neželeno.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ok, odmislimo zadnji stavek. Kaj od tega je napisano narobe? Objektivno je napisano stanje, ki je v naši državi. In prav je temu, da se o tem napiše in govori.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Tak kot si rekel. Zadnji stavek pokvari vse napisano, ker se pokaže inteligenca avtorja tega sestavka ravno v zadnjem stavku.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.718
6.491
113
Avtorju predlagam naj raje napiše kaj pozitivnega, kot pa da samo ponavlja stare stokrat slišane ene in iste zgodbe.
priden.gif

Referendum pa ni za/proti vladi temveč za/proti naši prihodnosti in solidarnosti. Če bo mladina glasovala proti višjim pokojninam, potem lahko kmalu pričakujemo, da bodo upokojenci proti brezplačnem šolstvu, malicam in za uvedbo šolnin. In vsem skupaj bo šlo še slabše.

Še manj pa je razumljivo, zakaj so taisti proti zakonu o delu na črno. Čeprav jih le-to zelo moti in se stalno pritožujejo nad "revnimi" brezposelnimi, ki ne plačujejo vrtca, vozijo pa se v dragih avtomobilih.

Ker je letos že itak preveč samomorov in je avtor očitno zelo žalosten, pa tole:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ali pa 10 ali pa 15.

Lahko pa objavi spet čez 5 let, saj ne bo dosti drugače.
smirk-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Pa saj že vrabčki na veji čivkajo, da to ni referendum o reformi, delu na črno in arhivih... Opozicija s sindikati to ve in vse skupaj veselo izkorišča. Raja pa nasede in se živcira. Živela Slovenija....