Spy-i, antivirusi, firewall-i...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Živjo!

Sedaj, ko mi je uspelo naložit nove winse, bi prosil, da svetujete, katere antivise, spyware, firewall-e uporabljate oz. naj bi bilo povsem dovolj za solidno zaščito?

Jaz imam namen:
Bitdefender (siol)
Ad-aware

Bi moral še kaj?
Hvala za nasvet!

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Super, hvala ti!
pozdrav.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Am, router firewall pomeni kaj?
Če imam BitDefender (Siol), je to firewall v "njem"?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ta bitdefender nima firewalla, imajo Windowsi sicer vgrajenega, ampak eni pravijo da je neuporaben, drugi pa pravijo, da je čisto dovolj.

Router firewall pa je v routerju (škatla, ki jo priklopiš na modem, če hočeš imeti več računalnikov na en modem priklopljenih). Eni internetni ponudniki tudi podarjajo routerje (oz. za 1€), samo Siol ne vem če ima to.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Jaz imam Synopsis, ki je sicer modem, ki ima možnost wirelessa.
Torej omogoča firewall zaščito?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Čisto dovolj je to.
Jaz bi zraven dal še "zdrava pamet"
wink-1.gif

beri : ne klikat nekaj, kar je očitno predobro, da bi bilo res. Prav tako ne klikaj stvari, ki jih nisi zahteval oziroma ne rabiš.

Baksuz

Pripravnik
30. sep 2007
50
0
6
Bitdefender za SIOl ima firewall. Verzija je Internet security v2008, ima tudi spam filter, pa še kaj. Potegneš pa jo lahko dol z naslova http://www.parametica.si . Je "malo" boljši od Windows XP firewalla, ki gleda samo promet v računalnik, ne pa iz njega.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Opala, sem mislil, da je samo osnovna verzija zastonj (antivirus). Lepa poteza Siola (čeprav imajo oni sami več od tega, da klienti niso okuženi).

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ja, prav imaš. Zastonj je (mene zelo moti starševski nadzor; če ga izključim se mi velik rdeč klicaj nardi).
Mi ga pa ni hotlo registrirat - tehnik mi je reku, naj potegnem dol z neta najnovejšo različico in bo potem šlo. Pa je res.
smile-1.gif

Baksuz

Pripravnik
30. sep 2007
50
0
6
V nastavitvah pri starševskem nadzoru zbriši kljukice, pa ne bi smelo več javljati opozoril. Vsaj pri meni je tako. Sam sem si potegnil dol angleško verzijo in dela OK (nekaj me je zafrkavala orodna vrstica v Outlooku v prvi SLO verziji).

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Če odkljukam, se mi nardi takšno veliko rdeče opozorilo.

Zato sem sedaj obkljukal starševski nadzor. Vse kljukice pod tem pa odkljukal. In vse štima.
smile-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Da ne odpiram nove teme! Namen imam formatirati PC, takrat pa bi se odločil tudi za drug antivirus. Sedaj uporabljam UPC Smart guard, je sicer v redu, ampak mi preveč upočasni računalnik, ki ni ravno najnovejši. Malo sem gledal F-secure, kaj mislite o njemu oz. predlagajte mi kakšnega dobrega, zanesljivega, ki ne bo obremenjeval računalnika. Antivirus bi kupil, se mi zdi bolj zanesljivo kot razne free variante, zato me zanima tudi cena,vsaj približna.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Avast je free, pa ni nič narobe z njim.

Drugače pa ti priporočam (iz osebnih izkušenj) Bitdefender, Kaspersky ali NOD32, vse se da kupit v SLO.